|
![]() |
#1 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Komp upaljen 7 dana bez prekida- da?
ovakva je situacija , idem sutra mozda na more , i nece me bit nekihh 5 - 10 dana , a nikako ne želim propustit si snimit Seinfelda i nasu tekmu . jel ok da ostavim komp upaljen cijelo vrijeme? naravno monitor cu zgasit , i maknuo sam "power saving " sheme da se hard gasi nakon nekog vremena.. jel bi trebo ukljucit to , pa ce ga onda (?) tv kartica "dignut" kad ce ic snimat? to mi nekak nije bas sigurno. jel se moze kaj nedajboze zapalit il tak nes? imam neko obicno 230W napajanje. 1,7xp proc . grije se negdje na 55 - 60 . dal da ostavim otvorene strane kuciste ? baka ostaje doma tak da ce ona provjetravat stan i to. naravno , pogasit cu sve programe osim programa od TV kartice. harda imam jos negdje 12 GB slobodno taman za sve Seinfelde + tekmu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Doktor znanosti!
Datum registracije: Apr 2005
|
Neče ti se nika jdesiti kompu..pa neki ga imaju upaljenogh po par mijeseci....Sam ga nekad resetiraju..pa bilo ti je već govora o tome na forumu.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
mozes probat al sumnjam da ces se vratit i da ce bit upaljen komp, i da ce sve bit kako spada... mozes otvorit kuciste ali ostavit ventove da hlade i s tom temperaturom pobogu neznam kako uopce radis, to je puno previse za proc probaj, nebu se nis zapalilo lol p.s. povadi sve van iz kompa kaj nije potrebno, pogasi sve sto nije potrebno (HW mislim) kad je tak sugavo napajanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Meni komp praktički već godinu dana radi bez gašenja. Neće mu niš bit Idem baš pogledati u bios uptime i to Edit: Power On Total Time: 330d 12h Up Time Total: 323d 13h Ugašen nepunih 7 dana, od 330 =P Zadnje izmijenjeno od: Crais. 20.06.2006. u 20:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
probaj si stavit neki programcic za automatsko paljenje i gasenje kompa. Nesta slicno ovom. http://www.softpedia.com/get/System/...Shutdown.shtml Sa tak slabim napajanjem i dosta visokim temp, mislim da je pametnije isprogramirat nego ostavit bez nadzora. iako ako je sve OK , trebao bi radit. Ja znam da moj sad moze, a sa cooling patchom i temp je 40takC
__________________ |
![]() |
#8 |
lepi
|
da razmisljo sam o takvom programu , bi ja to sredio u BIOSu al kad ne podrzavato(2001 pise da je godina otkad je ) a nema sanse da ga sad idem flešat. ma meni treba samo da se on en zgasi to vrijeme , i da jednom na dan snimi tu seriju u trajanju od 45 minuta. tolko valjda moze.. neko je reko da nemogu ocekivat da se nece restartat - zas ne? u idile-u je temp 58 - 60 ![]() ***************ga @mat xp-i su poznati po grijanju .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
evo kako mozes vrlo jednostavno sve rijesiti: seinfeld, svaki dan, 14:45h tekma, cetvrtak, 21:00h otvori notepad i c/p ovo nutra Code:
rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState [b]tv-card settings[b] start recording, every day, 14:43h (pocetak je najbolji, ne zelis to izgubit) stop recording, every day, 15:35h (george ili kramer na kraju su zakon) start recording, thursday, 20:45h stop recording, thursday, 23:00h Windows scheduler uzmi neku sliku, neki .txt fajl, bilo sto every day, 14:38h ukljuciti ovo http://img140.imageshack.us/img140/2038/untitled5qo.png nadalje: schedule na onaj .bat koji si napravio every day, 15:40h thursday, 23:05h bios settings power options => resume on power loss => power on to ti je ako nestane struje stavi komp u hibernaciju i to je to |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
̣
|
Bed bi jedino mogao biti ako: 1.udari grom čega će sigurno biti 2.Nestane struje(sranja s kratkim spojevima,itd.) Napravio ova kaj ti je mat rekao i tocka, ili zamoli nekoga da ti snima dok te nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
zamoli baku da ti snimi, pa kuži se ona.. : hello2 : Udari grom sigurno?! pa što ti imaš iskustva da grom puca svako malo u tvoj komp? meni struje nije nestalo u stanu godinama... a ako na tren i nestane, napajanje je dovoljno jako da zadrži komp upaljenim taj djelić sekunde, kad dođe do pada napona.. mene je iznenadilo par puta, tv mi se ugasi, svjetla se ugase i upale, a komp radi kao da se ništa nije dogodilo... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja imam nesto na starom kompu, opciju u biosu (ASUS CUBX-E ploca) da sa komp automatski pali u odredeno vrijeme, odredeni dan, ili pak svaki dan u isto vrijeme. Pogledaj jel imas tak nest takvog. ![]()
![]() |
#14 |
̣
|
@ Gabre: Da biti će grmljavine, tako sam mislio! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Meni je komp radio proračun 5 dana bez prekida, overclockan na 2200MHz, na 1,725V, max. temperatura je bila 52°C, pod punim opterećenjem (100% procesor, ~900MB memorije stalno zauzeto).. i nista mu nije bilo..dapace, radio je jos dva dana bez restarta, samo onda sam vrtio samo Word i pisao diplomski... Ako je komp složen kako spada, to mu ne bi trebao biti problem.
![]() |
#17 |
Premium
|
ja svoj komp otkad je dcm uspostavio xcity (u biti od 4. mjeseca kad sam ja skuzio xcity) prakticki nisam ugasio. svega nekoliko puta po noci, tu i tam su ga ukucani (nazalost) zgasili, radio je 7 dana bez nadzora u komadu, samo DL i UL na dc++. nije bed. ali naravno da je bolje da je ugasen ako nema potrebe da radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
kad se vratis kaj mislis da ces moci nekaj na kompu raditi ? cisto sumnjam jer baka bu sorala cod 2 na netu : CoolRamb ![]()
![]() |
#19 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..ma samo sredi bolje napajanje u smislu nekakvog ups-a i nemas beda,meni u firmi kompjuteri rade po par godina bez gasenja 24 sata,ali je dobar ups osnova svega,cak sam skuzio da shrot napajanja rade bez beda ako im se da stabilan napon,znaci nekakav ups koji pegla napon cjelo vrijeme (APC Backup-ups Pro ili nesto slicno) kakav imamo u firmi...ovo je provjereno sa moje strane...
LENOVO LEGION 5 Pro Gaming Laptop (AMD Ryzen 7 7745HX,RTX 4060,32gb DDR5,2tb SSD) Zadnje izmijenjeno od: joolka. 21.06.2006. u 18:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
lepi
|
baka nezna nazvat nekog na telefon kakav crni COD 2 al kakva je mogla bi jednostavno zgasit skloplku na produznom di je prikopčan kabeli od kante .. @mat daj jos malo pojasni ovo , dobro sejvo sam Code:
rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState i kaj onda s ovim ostatkom , nisi bas napiso ? ovo ka jsi piso za start tme stop time to sam vec napravio u Winfast PRV programu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
kako to mislis sa ostatkom? napravio si batch file koji po pokretanju pokrece hibernaciju racunala jel. hibernacija mora biti omogucena dakako i jednostavno stavis komp da hibernira, win scheduler namjestis da pokrece neku sliku bilo sto i stavis "wake up computer to run this task". iz hibernacije ga on moze dic. poslje serije odnosno tekme, namjestis win scheduler da pokrene hibernation.bat, komp će hibernirati a win scheduler će ga opet pokrenuti kad će biti vrijeme za to |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Premium
|
ahaaaaaaaaaa tebe buni mozda Citiraj:
ispricavam se, to je inace na forumima tag za nesto slicno kvoutu, zaboravi to. sejvaj kao hibernation.bat samo ovo izmedu, znaci ovo: Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ma nece ti nista biti kompu samo ostavi ![]()
![]() |
#25 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
OT:codiac@ fali ti nula na zalmanovom cooleru u sigu za grafu
![]() |
#26 |
lepi
|
evo mene s mora , snimanje je proslo uglavnom dobro. snimljena je tekma i dvije epizode seinfeld a, onda se zbrejko Winfast PVR (seoftware od TV kartice) i nije snimio Seinfelda u petak nego je ostao frozan ekran do jucer navecer kad sam doso doma. sve u svemu ja zadovoljan fala svima na pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
Meni komp radi s 2 gasenja na manje od minutu (citaj, jos uvijek SATA nema hot plug ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|