Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.08.2006., 09:27   #1
gocdex
Guest

Datum registracije: Jul 2006
Unhappy Upomoć!!

Imam semprona 2500+, sapphire 9600, Geil One TCCD 512mb, ventilator 120 milmetara s ledicama, neonku i 400w napajanje!
Računalo mi se kod startanja gasi, počelo sve kad sam stavio novi vent na proc!!: hitthewa
gocdex je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2006., 09:38   #2
trpi
Guest

uf, dobro je, ja gledajući naslov reko dal da zovem miliciju, čovjek u smrtnoj opasnosti
jel ti dobro cooler legao na procesor... jer ako ne već za par sekundi procesor se jako zagrije i ploča ugasi komp... ak je to ok onda probaj sa clear cmos, resetirati bios.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.08.2006., 09:43   #3
gocdex
Guest

resetirao sam bios, komp radi na 100mhz memorija i proc na 1050mhz, ako stavim više gasi se!
Staro 10.08.2006., 11:04   #4
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Ak je sve počelo kad si mjenjal cooler onda se zapitaj zakaj se to događa. Najvjerojatnije nisi kak spada metnul cooler na proc i on se pregrijava stoga lijepo skini cooler stavi malo paste, razmazi ju i onda stavi cooler ponovo pa onda javi dal je sve u redu il nije
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2006., 09:22   #5
gocdex
Guest

Unhappy

Ne radi i dalje...
Staro 14.08.2006., 10:01   #6
Imitator
Banned

Imitator's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
O kojem je cooleru riječ?

Možda ti se vent vrti manjom brzinom nego su tvorničke postavke u biosu, pa bios misli da nema hladnjaka na CPU ili je uključeno nešto u biosu (pregledaj postavke u HW monitoru) ili hladnjak ne leži dobro na ploči!!

Najbitnije nisi naveo: Hladnjak i MBO?

Sorry ako su "glupe" pretpostavke, ali dešava se da ljudi u takvim situacijama zaborave pogledati najbanalnije stvari!!

p.s.

Jesi pogledao jezgru CPU-a.....da je nisi slučajno oštetio pri stavljanju cooler-a!!

Pozdrav!
Imitator je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2006., 18:06   #7
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Koju pastu si gore stavljao? Jel to socket A semprač?

Bilo je ljudi kojima su srebrne paste radile sl probleme ako su zasvinjile procesor jer neki primjeci nemaju dobro izolirane/zalivene vodove na pločici uz jezgru pa nastaju kratki spojevi...

Dakle ako je pšasta neka sa silver, copper ili bilo kojim drugim metalom u imenu ili nisi 100% siguran da je nevodljiva provjeri da to nije problem...

Ako je to ili nisi siguran operi jezgru i svu razlivenu pastu sa apsolutnim (96%) alkoholom za čišćenje, stavi samo malu kap paste na sred procesora (cca 2mm u promjeru) i stavi cooler pažljivo gore da se ne diže kad ga staviš više jer ćeš morati opet mazati ako se razleti to malo paste na sve strane... Pa onda probaj...

Naravno provjeri da se nije negdje drugdje razlilo nešto i da ti ne dira cooler ili njegovi nosači na nepoželjnom mjestu ploču ili njene komonente...

Posebno ako si nešto modao da stane gore (120mm me odma asocira na zalmana 7700)...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno