|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Pitanje za kućište i napajanje
Codegen midi tower 6099-CA, (BRIZA) 400W PSU w/12cm fan, P4, USB, Fire wire, audio, 2 blue fans 360,00 što mislite o ovome... ja mislim da je ovo napajanje unutra čist dovoljno za komp. kad vidim šta sve atha jadan drži na 300w, onda je ovo sasvim u redu ili?: stoopid
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Hmm...Koliko sam čuo Codegen ima samo dva dobra napajanja: ono od 300W i 480W a da su ostala prilično loša. najbolje ti je uzeti nekog Chiefteca od 410W. BTW što sve imaš u kompu?
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
da sad uzimam kučište briza bi bila moj izbor.Ok, ukusi su individualni, ali ta kutija ima sve šte ti srcu treba. npr. prozračne stranice sa filterima za prašinu,mjesta za 120mm ventiće naprijed i nazad,mjesto za 80mm vent na bočnoj stranici, fan duct,kavez za hdd okrenut prema bočnoj stranici,limarija pristojne debljine i na kraju solidno napajanje sa 120mm ventom. Uf,zvučim kao codegenov maneken... a da, volio bih znati zašto 400W napajanja nisu dobra?Imam i sa 80mm ventom, i sa 120mm ventom ovaj u sigu, i sa oba sam super zadovoljan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
ne razumijem ljude koji davaju komentar o komponentama koje nemaju i uopće ne žele u svojoj kanti...: nono : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
|
Tako sam i ja mislio dok sam imao svog MS Industrialca...Na kraju je ispalo da su bili u pravu : bonker : Slušaj ljude na ovom forumu, znaju o čemu pričaju.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-------
|
@maxxp Moreš si ti misliti sve naj-naj o Codegenu, ali činjenca je da dobra većina tih napajanja rikne (i za sobom povleče još nekolko skupih komponenti)....kad-tad. Meni je isto nakon skoro tri godine rada, fino krepal jedan 300W Codegen i usput povlekel "samo" hard-disk i pločicu rama. Sva sreća cijeli kompjuter nije nekaj posebno, pa zamjena dijelova nije bila skupa. Tog Codegena sam privremeno zamjenil opet s Codegenom, jer mi je u tom trenutku bil "pri ruci", ali sam ga prvom prilikom zamijenil za 350W Chieftec Delta i nemam brige. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
svoje mišljenje iznosim iz iskustva...nije "rekla,kazala"Napajanja koristim duži niz godina i nikada nisam imao problema.Naposljetku, Hrconja je rekao da ima skromniju konfu, i moje je mišljenje da mu je Codegen 400W čist dovoljno napajanje, i dobro. Kutija je osobni ukus, a meni se posebno sviđa,već sam naveo zašto. Na kraju hrcini novci, hrcina odluka...ako sam imalo pomogo dobro, ako ne opet dobro... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
-------
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
imao sam codegen 300w na P4 2.8ghz, 2x512 rama, FX5700 i nakon 4mj korištenja samo je nešto zasmrdlilo iz napajanja... rezultat spaljeno napajanje, ploča i rami... jednom codegen i više nikad.. sad kod mene chieftec delta sretno radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() tajne do kud ide proc, fx-ica i mema su ostale tajna...sumnjam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() šalim se,al da ti pomognem svojim primjerom: 1. komp:P4 2,4; 512mb meme; kayroII grafa; 2 optikanera, hdd, codegen 400W(80mm vent,malo glasan al da se izdržati, radi četiri godine bez greške) 2. komp u sigu radi 1,5 godinu,napajanje je isto 400W samo sa 120mm ventom da skratim priču. Ako ti se sviđa briza, uzmi je, jer stvarno je dobro kučište.Napajanje ti može poslužiti.Ako budeš imao želju za ocom, a ti promijeni napajanje. To možeš uvijek... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Evo imam ja to kućište oko 6mj samo sa 8cm fanom naprijed no sve ostalo je isto... Totalno oranje.., i prvom prilikom ću ga dat nekom. Filtere sam morao nakon mjesec dana zgulit sa limarije jer se više nisu dali pošteno očistit, sad se svaka 2 tjedna rupice na limariji štopaju od prašine, ako ne očistiš dok je friško - moš se slikat. Limarija i nije nešto, moj je pun ko brod i kad ga nakrenem na bok da bi nešto prčkao , kućište se vitoperi, škripi itd.. ok je dok su stranice zatvorene. Loše je pofarbano, lako ga je zgulit. Funkcionalno je i ljepo izgleda no kvalitet je očajan i mnogo je brate težak za održavanje. Napajanje nemam pojma kakvo je jer sam ga expresno izvadio iz kućišta čim sam ga otpakovao, izgleda ok a ima težinu Ms napajanja što mi prije 1 god počelo mitraljirat po sobi... pa ti vidi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
Datum registracije: May 2006
|
ja imam dtk napajanje 300watt...jel to šta valja???nadam se da neče nešto riknut! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Jeste sigurni da Briza ima 120 ventove? Ja nebih bas rekao...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Member
Datum registracije: Oct 2005
|
Hrconja, tvoje kune i tvoja odluka: hitthewa Pogledaj i ovo: http://www.pc-experience.de/wbb2/thr...threadid=14246
![]() |
#22 |
Premium
|
eheeh slab sam s njemačkim, iako ga učim već jako dugo... english in my heart, 4 ewwa ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|