|
![]() |
#1 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() Nedavno sam kupio, 940BF. Sad vidjeh i 960 BG. Jesam li mnogo popušio? ISplati li ga se mijenjati, tj. uzeti i 960? http://www.nabava.net/katalog/katalo...oizvod=1505258 http://www.bug.hr/bolex/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ma nisi popusio
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Evo ti kraći opis 960BG monitora, pa vidi sam: http://www.bug.hr/bolex/index.asp?id=72588&page=1
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
The Zappa
|
Upravo sam u BUG-u i saznao za njega. Rekoh sebi, pa gledaj: za još 500 kn si mogao imati "ekran do daske": ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Mar 2005
|
960BG nije za fotografe, tak piše u BAGU, navodno X-black filter umanjue vjernost boja |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ma dok ga ne vidis u zivo neces znati, a i to su takve razlike da prosjecnim korisnicama to manje vise ne znaci puno...
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
The Zappa
|
Istina. No, ajmo reći da nemam niti jednog od navedenih, a da su mi ljuti konkuretni u izboru za kupnju. Kojeg bi ti odabrao? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
-neznam, o x-blacku sam samo cito , nisam vidio u praksi -ja bih uvijek odabro onaj skuplji, jer kolko para tolko muzike -sad ima samsung 970p i cisto sam zadovoljan, a on nema nikakav x-black filter |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
@drago7 Nemoj se ljutiti i lijepo od tebe da si aktivan na forumu i pokusavas pomoci ali mislim da su svi vec skuzili da imas 970P i da si zadovoljan s njime ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
The Zappa
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
LOL pa daj se smiri malo ![]() xblack monitori imaju sliku takvu da padnes na rit. (moj osobni dojam) slika je malo puno "cisca", ljepsa je, vidi se taj filter... najbolje da pogledas na nekom lapu, oni cesto imaju xblack
![]() |
#17 |
The Zappa
|
znaci da ga mjenjam? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Kakav je to 960BG monitor...? OK... vidim ga u BUGu, vidim ga u linksovom cjeniku, kao i u jos par cjenika... No, ne vidim ga na samsungovoj stranici... a i google je dosta siromasan s rezultatima kad upisem 960BG... Za razliku od toga... 960BF postoji na samsungovoj stranici, na slici izgleda isto kao i ovaj 960BG... a i google daje puno vise rezultata... Da li se tu radi o nekom masovnom tipfeleru? Ili je u igri nesto drugo...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
-960bg je prilično nov monitor, te još nije stigo kod recenzenata raznih web stranica, -inače, ono što su napisali u BUGu je sasvim dovoljno za informiranje o tom monitoru -najveća novost kod tog monitora je x-black filter koji je ujedno i prvi put implenetiran u neki samsungov model -ovaj filter se već dosta dugo korist u sony monitorima -e, sada koliko je to bolje ili lošije, nisam osobno vidio pa nemogu donosit sud o tome -mogu samo da kažem da prijašnji samsungovi modeli sa PVA matricom imaju super sliku i dobre boje, ali su i do 25% skuplji od ovdje spomenutog modela sa istom dijagonalom |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Mora da je veoma nov kad jos nije stigao ni do samsungove web stranice... No, 960BF bas nije najbolje prosao po raznim reviewovima... pogotovo ne na ovome... Zatim, iako je po specifikacijama ovaj monitor jednako brz kao i 930BF, ljudi se masovno zale na ghosting i smatraju ga neupotrebljivim za igre i filmove... No, ako netko ne misli koristit monitor za igranje, gledanje filmova niti obradu fotografija... nego sve sto zeli je uzivati u lijepim bojama desktopa, onda je ovaj monitor definitivno jedan od boljih izbora... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
-bolje bi bilo da pogledaš samsung 193p+, jer za cijenu 960BG daje sliku kao i 970p |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
-karabaja - imas odlican monitor, i okani se razmisljanja "za 500kn ovaj", jer ces tako dogurati i do 970žnj monitora. Ne isplati se plakati za HW-om, te stvari stalno idu naprijed.
![]() |
#24 |
The Zappa
|
Kada pročitam sve vaše komentare (hvala atha; hvala munstOr, drago...) shvaćam da 960 ipak nije za mene. Prvenstveno zbog obrade fotografija i grafike. Ako je suditi, naravno, prema reviewu u BUG-u. Osim toga, bio bi čisti gubitak vremena i novca prodavati ovaj i nabavljati nešto noviji model... A, šta ću... Kad se ja "zaigram" sa nekim glupostima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Baš sam ga danas razgledavao taj 960 u Linksu .... i mogu reći da je imao najživlje boje od svih izloženih primjeraka (trenutno se baš vrtio onaj WoW filmić). Površina displeja za razliku od ostalih izloženih djeluje više "staklasto", kao npr. kod Xeroxa ako se ne varam. Šteta što nije bilo i 970P da se može uporediti. Meni se svidio, onako na prvi pogled. Tu je još i "Zero bright dot" ... ima potencijala. Bilo bi dobro da je netko vidio oba na djelu (i 970P) pa da može povući parelelu onako čisto subjektivno, ovak je to više razglabanje o matricama, filterima, odazivu isl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
960BG ima ocajan overdrive, 30ak ms izmedju dva svijetla tona, vidljive artefakte kod brzih scena jer ima uzasno agresivan overdrive. Nesto slicno ghostingu, ali ovdje ostaju svijetle "sjene". Definitivno izbjegavati 960BG za dinamičan sadržaj (citaj igre) , za Desktop i office ce posluziti. Sto se X-Black filtera tice, boje su definitivno izražajnije, crna je odlicna, ali "izlijevanje" pozadinskog osvijetljenja po rubovima je dosta cesta pojava. Najbolje vidjeti uživo pa odvagati.
![]() |
#29 | |
Guest
|
Citiraj:
-ali ti ujedno i pito za 970p, pa sam ti na to odgovorio |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |