|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
spor komp. čim priključim dvd ili cd uređaj
downloado sam novi driver za moju dvd pržilicu i pokušao ga instalirati (pisalo mi je-flash the hardware-) što sam i učinio. I nakon toga kompjuter zatražio reset, što i učinim. I kad sam ponovo ušao u windowse, kompjuter spor ko govno postao, i otvorim start menu(za što mu je trebalo oko jedne minute). Nakon toga iščupam kabal iz dvd-a i ponovo pokrenem komp i ponovo brzo radi. kad sada bilo koji uređaj priključim na IDE2 priključak on mi uspori komp. Greška nije do kabela jer sam ga mijenjao. POMOZITE LJUDI DA MI PONOVO PRORADI DVD UREĐAJ UZ NORMALNU BRZINU KOMPA!!! konfiguracija mi je: windowsi xp service pack 2 pentium 4 2,54GHz, matična ploča GA 8SG800 dvd uređaj- NECND352 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
flasho sam bios od matične i reinstalirao NERO7 i opet ista sranja |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Provjeri u device manageru na ide channel properties da ti nije dvd-rw u pio modu, mada još nisam čuo da to usporava cijeli komp, ali možda pomogne.
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
provjeri da su ukljuceni DMA if available na oba IDE kanala vrlo vjerojatno da te PIO mode usporava evo primjera kako to treba izgledati http://img366.imageshack.us/my.php?image=clip8jw.jpg
![]() |
#6 |
Registered User
|
nije do PIO moda jer sam oprobao i u PIO modu i u DMA if available modu i opet mi uspori komp |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
AJDE VIŠE POMOZITE! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
pa isto mi je bilo i sa starim BIOS-om matične pa sam ga radi toga i flashao, a flash DVD-rw sam napravio jer mi nisu radile neke opcije u NERO7(čim bi ubacio bilo kakav file za prženje ono mi kaže da je premalo prostora na DVD-u, jer je tražilo negdje oko 600GB ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Ja mislim da greška nije do DVD-uređaja jer kad priključim i drugi optički uređaj na IDE on mi uspori komp! oprobat ću rollback dvd-a, ali mislim da će mi za to trebati bar 5h! Ima li itko drugih prijedloga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koja je to prža? I koji firmware imaš sada gore? Prže nikad nisu trebale bilo kakve drivere da bi radile. I kako to da ti traži 600Gb(!!!) praznog prostora? I zašto te tražilo da restartaš komp nakon flashanja obične prže? Tu ima malo previše nepoznanica. Daj malo više detalja vezanih za pržu.
![]() |
#14 |
Registered User
|
ne budi dosadan, piše ti sve gore, firmware mi je dobar a skinuo sam i dobar driver za pržilicu, a kako ću ja znati zašto mi je tražilo oko 600GB prije no što sasm instalirao novi driver, sve opcije su bile dobre ali sad to nema veze jer mi je sad najvažnije da mi proradi brzina uz uključenu dvd-pržu pa ne bi koristio više nero7 već nešto drugo. AJMO PRIJEDLOZI! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Kad vec spominjes drivere, pogledaj si u device menageru koje imas sve drivere za optikanere, mozda je u pitanju to da imas i nekih zaostalih jer velis da si stavljao nove, samo prije toga moras ukljuciti opciju da bi ih vidio, upisi u google: display phantom drivers i lako ces naci upute I da, nero 6.6.x radi OK [IMG] ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ja sam na lapu imao slican problem s nero6, ako bih aktivirao nero image mounter, sve bi otislo u k... (totalno usporenje rada, bas kakvo si ti opisao) i nikada nebi pomagalo nista drugo nego system restore... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Probaj ti lijepo reinstall windowsa =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Čudne te vaše pržilice koje neće raditi sa Nerom. 7-icu imam od kad su izašli, Ultra verziju i program je strava. Zapravo ko zasebni "windowsi" za sebe...Za početnike i sve one koji žele all-in-one rješenja za svaki oblik multimedije, nema boljeg! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
@nikola_tesla Probaj (ako već nisi) staviti ASPI drivere.....možda pomogne. A moreš i s ovim programom prejti....i taj možda pomogne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
takoder imam ultra edition jedino mi je zao kaj mi je vision express zbagiran (crna pozadina, nis se ne vidi a kaj nadem nasumce ne radi) a kolko sam vidio scrshotove zakon je ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
ja sam dobio svoj nero valjda 7 sa lightscribe pržom..koju jos nisam ni iskusao u lightscribeu ![]() ali inace se držim nero 6 enerprise verzije ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
zašto služi ovaj line out priključak na dvd-pržilici? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sprijeda za spajanje slušalica, straga za spajanje na zvučnu karticu. Oba se koriste samo kod slušanja audio CD-a... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|