|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
LCD burn in
Neznam dali je vec netko naletio na ovako nesto ali... Evo samo da upozorim... Znam da je po casopisima, forumima bilo rijeci o burn in efektima kod plazma televizora ali evo to se desilo i nama u uredu s LCD monitorom :-(... ako je ovdje rijec o burn in-u... Kad se izadje u windowse na plavoj pozadini se vide alatne trake iz auto-cada :-))))))))...onako prozirno i mutnjikavo ali se vide... Inace monitor je xerox xa7-19i i obicno se na njemu radi u auto cadu 8 sati dnevno... Samo upozorenje, cisto da znate da se i LCD-u moze desiti burn in...ako je to ovdje slucaj, jer do sad se nisam s tim susreo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Nije burn-in već normalno ponašanje monitora. Citat iz manuala iiyama e481s : "Due to the nature of the LCD screen, an afterimage of the previous screen may remain after switching the image, when the same image is displayed for hours. In this case the screen is recovered slowly by changing the image or turning off the Power switch button." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hajde budem probao to...:-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ali to stoji na monitoru i nakon sto bi bio ostatak dana na stand by...ugasit cu ga danas pa cemo vidjeti sta ce biti sutra... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
e stari i to se meni događa na dotičnom monitoru...evo upravo ga doma testiram na drugoj kartici jer sam mislio da je moja vga kriva! Točno na logon screenu ili na full sivoj podlozi se vide takve sjene, ostale od ikona...mislim ja bum zludel, dal sam za monitor 3 soma kuna i onda mi sjenice ostavlja! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ista stvar se događa na plazmi, kao što si već rekao, ali i na CRT-u, doduše nakon dužeg vremena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Zato postoji screen saver ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ne mozes u isto vrijeme raditi i vrtiti scren saver...probaj nek ti se vrti dok ti sef prolazi kraj radnog mjesta...moz misliti sta bi to dobro zavrsilo : wtf : Pokusao sam drzati ugasen monitor preko noci...nista... mada nevidim razliku ugasen i stand by...isto #$%#%...ni jedno ni drugo ne pomaze... vidjet cu hoce li ga sef pokusati reklamirati, nije star ni pola godine... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
LOL, ma znam da ne možeš vrtiti screen saver u isto vrijeme kad radiš nego sam htio reći da screen saver upravo postoji zbog tih stvari, kad je cijelo vrijeme jedna te ista slika i da ti očuva ekran (kad ništa ne radiš na kompu)
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja isto radim u AutoCADu po 8 ili vise sati dnevno a koristimo 21" samsunge (koji model tocno, nisam siguran) ali nikada se nisu dogadjale takve stvari a koristimo ih oko godinu dana ako se ne varam...
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
ista stvar i kod mene... Xerox u pitanju... oporavio se od nekih sjena kada promjenim desktop background ![]() treba konzultirati bubimira, koji se veceras nije pojavio na EXIT party-u! tek ce da ti bude zhaooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
![]() |
#12 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
To nije rijetka pojava kod LCD monitora, evo vise informacija i kako taj problem bar malo ublaziti. http://www.behardware.com/articles/6...nt-images.html
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|