|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
HP pulls plug on PCs
Upravo vidio na CNNu HP potpuno odustaje od računala i tableta. Jel netko čuo za ovo i jel 100% ili možda novinarska patka? Edit: i nakon minut googlanja Zadnje izmijenjeno od: 6Finger. 19.08.2011. u 15:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Yep. WebOS odlazi definitivno dok ce PC grupu vjerovatno prodat kao sto je IBM to odradio sa Lenovom. Kao sto netko rece: "We live in post-PC era" |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ono što me fascinira, kao kod ove izjave, a isto tako i na cijeloj onoj "xbox vs PS vs komp" temi je da jaaako puno ljudi uzima financijske pokazatelje ili mišljenje korporacije i tome dodaje kvalitativnu vrijednost. Kakve veze ima je li PC igranje (ili korištenje općenito) postalo isplativo s tim je li ono dobro, superiorno ili inferiorno igrama. To što većina korisnika radi iskorak u "apple, user defined" smjeru gdje softver postaje stvar jedne ili dvije korporacije, a hardware ograničenja postaju feature a ne razočaranje ne govori ništa o korisnosti PCa. Ukoliko živimo u post pc eri, živimo samo zato jer dopuštamo da trendove vode ona najglasnija većina softversnkih/harverskih gotovana. Što se mene tiče, ne smeta mi silno - PC se slobodno može povratiti tržištu kao specijalizirana komponenta. Želiš Angry Birds i 1080p iskustva na 1024x rezoluciji tableta - samo daj. Moraš li raditi neki posao za koji je PC u najširem smislu specijaliziran - samo daj. Ali govoriti o smrti PCa i post-PC eri je kao prozvati filmsku industriju mrtvom jer danas ima masu filmova na youtubeu koji lokalni Joe snimi mobitelom.
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Citiraj:
Sad, to sto je postoji nekolicina buthurt ljudi kojima se to ne svidja to je druga stvar. Isti takvi su postojali kada su operativni sistemi poceli koristiti GUI. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Slazem se. Moj post o kvaliteti /nekvaliteti je vise-manje bila zaostala reakcije iz PS vs koznole teme ![]() gdje je kao, jedna od teza bila da konzole imaju bolje igre jer se vise prodaju, a da PC ima smece igre i dokaz tome je sto su neke portovi, neke nisu ekskluziva, a neke se prodaju manje od konzola. Sto nema veze s kvalitetom igre nego komotnoscu krajnjeg potrošača. Ja osobno nemam butthurt sindroma, ali me "boli" ( ![]() ![]() Nemam ja nista protiv tableta (dapace, skeniram malo trziste i za sebe), ali tvrditi da ce on zamijeniti ili ubiti PC mi je utterly depresivno i bespotrebno, jer kao sto sam rekao - svatko tko iole ima neko ozbiljni posao za napraviti, to nece raditi na iGadgetima za hip generaciju 2011. godine.
![]() |
#8 |
Guest
|
Oprostite momci ali vi ste poludjeli. ![]() HP "odustaje". Big deal. "Odustao" je i IBM, netko će drugi preuzeti i to je to. Nikaj novog i apsolutno nije neki pokazatelj kvazi "odlaska" PC platforme i ostalih fiks ideja. Spominjete IBM kao da je bilo jučer, a to se odigralo sada već davne 2004. Odnosno početkom 2005. Prije cijele kompletno nevažne Apple priče! Evo jedan ovako zbrda zdola tekst http://www.usatoday.com/tech/news/20...pc-sales_N.htm |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo drugo nemam što komentirati ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mene nimalo ne čudi da odustaju od tableta tj. WebOS-a. Nitko pametan neće ići u stvaranje vlastitog OS-a za mobitele i tablete kad ih na tržištu ima gotovih koji dobro rade i imaju dobru podršku (Android, iOS, WP, BB OS, Symbian), već netko pun para i taštine. Ako Samsung sa svojom Badom debelo puši, kud neće HP koji ima daleko manje iskustva i podršku u tom segmentu. Zbog prodaje PC odjela HP neće propasti. Prevelika je to firma da bi propala. To im je ionako manji dio zarade. Serveri i veliki klijenti im nose više para od home usera.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|