Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.08.2011., 14:51   #1
6Finger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2004
HP pulls plug on PCs

Upravo vidio na CNNu
HP potpuno odustaje od računala i tableta.
Jel netko čuo za ovo i jel 100% ili možda novinarska patka?

Edit: i nakon minut googlanja

Zadnje izmijenjeno od: 6Finger. 19.08.2011. u 15:04.
6Finger je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2011., 16:05   #2
poltergeist
Premium
Moj komp

poltergeist's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Yep.
WebOS odlazi definitivno dok ce PC grupu vjerovatno prodat kao sto je IBM to odradio sa Lenovom.

Kao sto netko rece: "We live in post-PC era"
poltergeist je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.08.2011., 16:16   #3
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor poltergeist Pregled postova

Kao sto netko rece: "We live in post-PC era"

Ono što me fascinira, kao kod ove izjave, a isto tako i na cijeloj onoj "xbox vs PS vs komp" temi je da jaaako puno ljudi uzima financijske pokazatelje ili mišljenje korporacije i tome dodaje kvalitativnu vrijednost.
Kakve veze ima je li PC igranje (ili korištenje općenito) postalo isplativo s tim je li ono dobro, superiorno ili inferiorno igrama.
To što većina korisnika radi iskorak u "apple, user defined" smjeru gdje softver postaje stvar jedne ili dvije korporacije, a hardware ograničenja postaju feature a ne razočaranje ne govori ništa o korisnosti PCa.
Ukoliko živimo u post pc eri, živimo samo zato jer dopuštamo da trendove vode ona najglasnija većina softversnkih/harverskih gotovana.
Što se mene tiče, ne smeta mi silno - PC se slobodno može povratiti tržištu kao specijalizirana komponenta.
Želiš Angry Birds i 1080p iskustva na 1024x rezoluciji tableta - samo daj.
Moraš li raditi neki posao za koji je PC u najširem smislu specijaliziran - samo daj.
Ali govoriti o smrti PCa i post-PC eri je kao prozvati filmsku industriju mrtvom jer danas ima masu filmova na youtubeu koji lokalni Joe snimi mobitelom.
Staro 19.08.2011., 16:17   #4
kill
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2003
Cloud

Sutra će 99,9% end usera imat samo pristupni terminal...
kill je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2011., 16:52   #5
gnjepar
Premium
Moj komp

gnjepar's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Vraćamo se početcima
Staro 19.08.2011., 17:18   #6
poltergeist
Premium
Moj komp

poltergeist's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Citiraj:
Autor Botlorn Pregled postova
Ono što me fascinira, kao kod ove izjave, a isto tako i na cijeloj onoj "xbox vs PS vs komp" temi je da jaaako puno ljudi uzima financijske pokazatelje ili mišljenje korporacije i tome dodaje kvalitativnu vrijednost.
Kakve veze ima je li PC igranje (ili korištenje općenito) postalo isplativo s tim je li ono dobro, superiorno ili inferiorno igrama.
Pe nema veze sa kvalitetom. Ko je uopce to rekao? Ali cinjenica je da se stvari mjenjaju. PC nece nikada nestati ali ko sto je isto neko rekao: PC ce postat kamion. Koristit ce ga vecinom ljudi koji kreiraju content. Danas vecina ljudi koristi aute, isto tako u blizoj budocnosti ce vecina ljudi koristit tablete. Sto je i dalje samo misljenje i predvidjanje.
Sad, to sto je postoji nekolicina buthurt ljudi kojima se to ne svidja to je druga stvar. Isti takvi su postojali kada su operativni sistemi poceli koristiti GUI.
poltergeist je offline   Reply With Quote
Staro 19.08.2011., 17:58   #7
Botlorn
Premium
Moj komp

Slazem se. Moj post o kvaliteti /nekvaliteti je vise-manje bila zaostala reakcije iz PS vs koznole teme
gdje je kao, jedna od teza bila da konzole imaju bolje igre jer se vise prodaju, a da PC ima smece igre i dokaz tome je sto su neke portovi, neke nisu ekskluziva, a neke se prodaju manje od konzola. Sto nema veze s kvalitetom igre nego komotnoscu krajnjeg potrošača.

Ja osobno nemam butthurt sindroma, ali me "boli" () najviše što vidim da se gubi na kvaliteti "stvaranja" i "osjećaja za funkcioniranje tehnologije" u korist kvalitete "iSkustva", "iNovacije" itd.
Nemam ja nista protiv tableta (dapace, skeniram malo trziste i za sebe), ali tvrditi da ce on zamijeniti ili ubiti PC mi je utterly depresivno i bespotrebno, jer kao sto sam rekao - svatko tko iole ima neko ozbiljni posao za napraviti, to nece raditi na iGadgetima za hip generaciju 2011. godine.
Staro 19.08.2011., 18:38   #8
Mad_Duke
Guest

Oprostite momci ali vi ste poludjeli.

HP "odustaje". Big deal. "Odustao" je i IBM, netko će drugi preuzeti i to je to. Nikaj novog i apsolutno nije neki pokazatelj kvazi "odlaska" PC platforme i ostalih fiks ideja. Spominjete IBM kao da je bilo jučer, a to se odigralo sada već davne 2004. Odnosno početkom 2005. Prije cijele kompletno nevažne Apple priče!

Evo jedan ovako zbrda zdola tekst
http://www.usatoday.com/tech/news/20...pc-sales_N.htm
  Reply With Quote
Staro 19.08.2011., 19:25   #9
Botlorn
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Oprostite momci ali vi ste poludjeli.

HP "odustaje". Big deal. "Odustao" je i IBM, netko će drugi preuzeti i to je to. Nikaj novog i apsolutno nije neki pokazatelj kvazi "odlaska" PC platforme i ostalih fiks ideja. Spominjete IBM kao da je bilo jučer, a to se odigralo sada već davne 2004. Odnosno početkom 2005. Prije cijele kompletno nevažne Apple priče!

Evo jedan ovako zbrda zdola tekst
http://www.usatoday.com/tech/news/20...pc-sales_N.htm
Ne znam po čemu je Apple priča nevažna ili bezopasna, to si valjda samo ovako bubnuo. To je itekako važna priča. Firma je de facto trend setter.
Ovo drugo nemam što komentirati jer NHF, nisi ništa novog/važno rekao
Staro 20.08.2011., 05:59   #10
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Mene nimalo ne čudi da odustaju od tableta tj. WebOS-a. Nitko pametan neće ići u stvaranje vlastitog OS-a za mobitele i tablete kad ih na tržištu ima gotovih koji dobro rade i imaju dobru podršku (Android, iOS, WP, BB OS, Symbian), već netko pun para i taštine. Ako Samsung sa svojom Badom debelo puši, kud neće HP koji ima daleko manje iskustva i podršku u tom segmentu.
Zbog prodaje PC odjela HP neće propasti. Prevelika je to firma da bi propala. To im je ionako manji dio zarade. Serveri i veliki klijenti im nose više para od home usera.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno