|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Dell 2007FPW
Nevjerojatno da nisu smanjili response time. Isti je kao na starijim modelima sto je doista razocaravajuce. Znaci, nije bas za gejmanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
To je realno, a ne nevjerojatno. Viewsonic je izdao 1ms lcd, a svi znaju da njihovi pogoni koriste 12 i 16 ms panele. Pretpostavka je da i drugi proizvođaći imaju neke slične trikove, tako da je response time već odavno prenapuhani marketing...
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Kupujem LCD, i htio bi za ulozeno rezultate. Jer odziv ce uskoro postati proslost - matrice su gotovo sve brze i brze. Mislim da je 12 ili 16 ms granica za pojavu ghosting-a u brzim scenama (svih oblika) pa me cudi da Dell ipak u odnosu na model 2005fpw nije spustio odziv - naravno elektronikom. Npr. Samsungov model 970p ima izvrsnu sliku i mali odziv, jer su na kvalitetnu matricu dodali elektroniku i sad imaju odlican proizvod u svim segmentima za dosta visoku cijenu, ali kol'ko para tol'ko muzike. Vec bi ga i kupio ali radije bih upogonio komp na model 16:9 (wide) tako da jos uvijek razmisljam o Dell-u. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
DELL koristi Samsung-ove matrice, tak da nemaš brige. Kaj se tiče brzine odziva, čini mi se da je GTG kod DELL-ovih monitora s većom/ogromnom rezolucijom kojih 11ms. Ako već kupuješ, tj. razmišljaš o kupnji DELL monitora najbolje ti je da odeš u Kodeks i sprobaš monitor na licu mjesta.....mislim da se neš razočaral. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Kad je samsung napao sa bf 8ms monitorima nitko nije niti pitao je li to odaziv gray to gay ili black to white. Nazalost bilo je ono losije, ali kupcima nije smetalo , svi su slinili za tim monitorom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
http://www.bit-tech.net/hardware/200...monitor/1.html Dobar monitor, mrak multimedijalne mogućnosti, možeš ga koristiti i kao TV bez uključivanja kompa. Da sam trenutno malo "potkoženiji" uzeo bih ga ziher... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Samo da kažem, ja sma kupio 960bf cim je izasao na trziste, 4ms RT. I to je bio u 9 mjesecu prosle godine naj naj mmonitor za igrace. I dan danas mi je žao što sam ga kupio. Em ima duhova u FPS-ima, em je slika pre užasna. Ukupno u firmi imam 4 različita tipa samsungovih monitora, i jedino ali jedino 970p ima predivnu sliku, nije presvjetla, boje su ugodne i nema duhova. Istina da je najskuplji, ali dobiješ svaku kunu nazad. Dell ne bih kupio jer je pre skup, postoji vec neko vrijeme kod nas na tržištu lcd monitori/tv 32 inch ili 38 incha od manje kod nas poznatog proizvođača - BenQ-a, koji daje mnogo veci ekran, za istu cijenu od Della. Vidio sam ih samo izložene, i na pet minuta gledanja, nisam našao ništa posebno za prigovore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2004
|
DEL FPW 2005 iskustva
Daklem, kao korisnik više računala s LCD monitorima iz srednje klase (NEC, SONY, ACER, DELL), mogu reći da je FPW 2005 daleeeeko najbolji (naravno da je isproban u svim mogućim uvjetima eksploatacije i trenutno je doma : goood : ). Sony sa CrystalClear ekranima ima bolji kontrast, svi noviji imaju dovoljno brze matrice, ali kad sjedneš pred kvalitetnih 20" i 1680x1050, s USB hubom na sebi, svi ostali izgledaju blijedo.
![]() |
#10 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
2005fpw koristi LG.Philips S-IPS LCD matricu (ista se ugrađuje i u Apple Cinema Display) tako da kvaliteta slike nije upitna a 'ghosting' je misaona imenica ![]() ...za razliku od novog 2007fpw modela koji izgleda ima ozbiljnih problema sa DVI ulazom i prikazom boja ...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
- s-ips matrica je superiorna kod prikaza boja i slike opcenito, ali nije dovoljno brza, te nije preporucena za igranje -tako npr. NEC 1980FXI koristi IPS, ali 90GX2 kojem je primarna namjena igranje, nema IPS matricu |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Ajde ne valjaj gluposti i nemoj generalizirati ... Citiraj:
...uostalom imam 2005fpw već skoro godinu dana i ghosting NE postoji na ovom monitoru !
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
-ej, CRN -gdje sam ja napisao da na tvom monitoru ima ghostinga |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
The Geek Wants Out