|
![]() |
#1 |
Lunatic
Datum registracije: Feb 2006
|
Linux i Win XP
Imam instalirani Win XP homeedition a sad bih htio imati na istom kompu i win i linux,pa me zanima kak da to napravim da mi se naprimjer kad se boota pita koji os želim? i koja distribucija linuxa je najbolja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Treba ti os selector. Jedan je uključen u acronis disk director suite. http://www.acronis.com/
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Degustator
Datum registracije: Nov 2005
|
http://www.novell.com/support/dynami...startfinalhtml Procitaj malo ovo. Linux instalira svoj bootloader tako da imas mogucnost odabira OS-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Linux boot loader (lilo ili grub) će ti pregaziti Windows boot loader (MBR prvog diska obično). Većina distri će automatski složiti dual boot tak da se oko toga ne trebaš brinuti. Windows boot loader vraćaš kasnije iz recovrery konzole sa "fixmbr" naredbom ili tako nekako (možeš sa "help" pogledati izbor naredbi i opcije). Postoji i opcija da kod instalacije linuxa ne daš da instalira boot loader pa sa "dd" naredbom prvih 512kb na disku prekopiraš na disketu i tako sačuvaš Win boot laoder pa tek onda instaliraš lilo ili grub .... ali to su već teže kemije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
pa ovisi za sto ti treba ja sam isto pocetnik u tome i koristim Tiny sofu trenutno se bakcem sa startupom i definiranjem svega da bude lijepo prije nego pocnem ceprkat odi na www.linux.org pa pod distributions definiraj pretragu i procitaj kakva je koja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
www.distrowatch.org imaš opise i karakteristike svih postojećih ditribucija, top listu popularnosti, download linkove isl. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|