|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Leadtek PVR2000 ili Hauppauge WinTV-PVR 150
Koju od ove dvije uzeti? Hauupauge sam vidio i radi odlično, slika je dobra (imam Terratec Cinergy 400 koji ima super sliku, ali nema hardwerski MPEG2 encoder), a snimanje radi odlično. Sada ne znam kakva je ova od Leadteka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imam ja tu Leadtekicu i nisam baš pretjerano zadovoljan. U malo većoj kutiji dolazi CD s driverima i softverom za gledanje te još neki Uleadov softver. Radio antena, daljinac, adapter za spajanje s-video/RCA su također tu. Slika je kod gledanja tak-tak zbog Conexantovog čipa, kad se snimi onda bude nešt bolja jer ima manje šuma. Zvuk je stereo i jako dobar. Audio kabal se spaja interno na matičnu/zvučnu. Snimanje kao i gledanje zanemarivo zauzima proc upravo zbog hardverskog MPEG-1/2 i kreće se od 5-15%. Na raspolaganju je snimanje u MPEG-1/2, (S)VCD, WMV te nekompresirani AVI. Nudi se mogućnost i direktog snimanja na CD/DVD, al to mi je nebitno jer je nepraktično. Teletext malo zaštekava iako je signal OK, pogotovo kad imam kablovsku TV. Radio nije loš, samo da je još RDS u ponudi, bilo bi super. Daljinski je jako dobar, fino leži u ruci, sve tipke su tu, jedino nije moguće iz fotelje namještavati detaljnije opcije - za to ćeš se ipak morat smjestit pred komp. Od ostalih mogućnosti, tu je programirano snimanje programa koje po završetku snimanja može isključit komp no ne i uključit. Na netu se priča kak je to neloša kartica za Win XP MCE 2005, al sad ćeš vidjet da to baš i nije tako... Stari software mi se kolje s driverima od zvučne, novi ima nekih bugova... U zadnje vrijeme imam nekih problema s njoj tipa da pol programa (imam nekih 50) radi OK, pola ima malo lošiju sliku iako ti programi na TV-u izgledaju super. Druga stvar je da se kod gledanja nečeg s kompozitnog video ulaza, audio signal tuče s onim što dolazi s tunera pa zvuk pucketa ovisno o tome koji je program na tuneru, a slika počne treperit kod svijetlijih scena. Ispitat ću još šta se događa, ak ništ ne uspijem, ide na reklamaciju. Sva sreća pa ima dvije godine garancije.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
S obzirom na tvoj kritički osvrt Hauppauge je onda avion. Uzet ću ja nju jer sam siguran iz prve ruke da radi dobro. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|