|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Komp se gasi
Imam jedan problem koji nastaje već prilikom startanja računala. Pritiskom na tipku power monitor se jednostavno ne uključuje cca jednu minutu... prilikom toga komp "radi" tj. čuju se cooleri i hdd... Kad se konačno upali komp ne mogu se spojit na adsl, javlja neku grešku da je konekcija blokirana by remote computer... Nakon toga gasim računalo (shut down) i ponovno palim i tek tada sve radi kako bi i trebalo, ali ne dugo, nakon sata-dva računalo se samo od sebe restarta i pri tome monitor ostaje ugašen... Konfiguracija: Athlon 64 3000+ sck 939 Matična ploča Soltek k8t-939fl memorija ddr 512 400mhz ostale komponente sam eliminirao iz liste sumnjivih komponenti... koja bi od navedenih komponenti mogla stvarati probleme? je li moguće da je napajanje krivo? spojio sam napajanje na drugi komp i nisam uspio ustanoviti neke nelogičnosti... Dakle, da čujem vaša mišljenja?
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
provrti memtest86 da eliminiraš i memoriju. A kako si eliminirao grafičku? I koje je napajanje unutra? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
provrtit ću memtest sutra ujutro, napajanje je codegen 400 W grafičku sam eliminirao tako da sam isprobao i drugu grafičku, ali je isto bilo
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Probaj si očistit malo komp, ako je pun prašine. Provjerit dal sve komponente dobro sjedaju u svoje utore. Ako je OC-ano, sve na defolt. Uglavnom, memtest kako Crais kaže, da makneš memoriju, koje napajanje imaš? P.S. Di si kupio Soltekicu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
sve je kupljeno u ve-milu, napajanje je codegen kao što sam rekao.... sve sjeda u svoje utore, prašinu sam očistio....
![]() |
#6 |
Premium
|
upravo sam zvao ve-mil, dogoviorio sam se s njima da im sutra odnesem matičnu memoriju i cpu pa će oni naći grešku.... slučajno sam pitao koliko je garancija na matičnu a oni rekli da misle da je godinu dana ba soltekicu... nadam se da to nije istina jer je onda garancija istekla prije 16 dana....
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Desila mi se jednom ista stvar - zbog toga sto se temperatura procosora podizala na 97 i vise stepeni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
da moguče da ti se neš ne hladi kak spada pa zi se zato gasi ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Ovak, ja bi isto rekel da je garancija na Solteka 1 godinu, a kaj se temperature tice nebi rekel, da mu se nekaj pregrijava tak jako i brzo nebi mu masina radila 1-2h... isprobaj posebno proc, memu i plocu pa budes dalje videl... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|