|
![]() |
#1 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Dilema: LCD od 17" ili 19"
Pozdrav! Mislio sam spojiti i ovo pitanje sa svojim prethodnim topicom o tipkovnicama, ali bi se kasnije izgubio u čitanju. ![]() Nalazim se u dilemi. Trenutno imam Samsungov CRT 753DF (17"). U drugoj sobi imam, također Samsungov monitor, ali LC od 17". Na njemu je rad prilično ugodan i što je najvažnije ne zauzima mnogo prostora. ![]() E, a već duže vrijeme razmišljam o tome da ovaj CRT zamijenim LCD-om. Odluka je na Samsungu, ali je pitanje trebam li uzeti od 17" ili od 19". Vjerojatno pitanje ovako sa strane djeluje blesavo. ![]() Inače često znam zaigrati NFS MW, ali nisam veliki igrač, a računalo uglavnom koristim za obradu fotografija u Photoshopu, montažu videa, Office, internet, mail. NE bavim se vektorskim crtanjem, 3D grafikom i sl. Možda treba reći da mi je radna soba veličine 9 m², a dubina stola na kojem će ekran stajati, 60 cm; širina 100 cm. Pomagajte, molim vas! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
a.k.a. Krompirator™
Datum registracije: Nov 2005
|
Kad su pored mene stajali 17" i 19" monitor upaljeni, shvatio sam da je iznimna šteta kupovati 17"... Evo razlozi: Oba dva monitora imaju nativnu rezoluciju 1280*1024 zaključak, 17" monitor ima sitniju sliku i teže je čitati iz udaljenosti nego na 19"... 19" monitori imaju baš onako kako treba da bude... veličina slova na nativnoj... igre i sve izgleda izvanredno... a i bolji je feeling igrati na većem LCDu... jer kako oba 17 i 19 imaju istu rezu, iste perfomanse grafe se iskorištavaju i na jednom i na drugom... Ja bih sad mogao reći, da je šteta što sam srljao sa kupnjom monitora i kupio 19", kad recimo ima 20" widescreen.. koji ima još veći osjet prostora... tako nemoj ni ti praviti grešku i kupiti nešta manje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Zappa
|
Strahujem da mi ne bude prevelik, pa da moram micati glavom da obuhvatim čitav sadržaj ekrana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja sam se zeznuo i uzeo 17" lcd loji sam naknadno prodao. Slova su jednostavno bila premala dok je za 19" LCD 1280x1024 taman . Sada odmaram oci na 19" CRT-u jer je CRT još uvijek najbolji izbor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Zappa
|
ista rezolucija na većem ekranu = veći pixeli. Smanjuju li kvalitetu (oštrinu) slike? Hoće li biti točkice biti vidljive prostim okom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kernel panic
|
Citiraj:
Ja imam 19" LCD i ne bih se više vratio na 17".
![]() |
![]() |
#8 |
The Zappa
|
A, kolika ti je veličina sobe u kojoj je ekran smješten? Mene je strah da mi ekran ne bude prevelik. U ducanu na policama je to teško ocjeniti. Tamo čak i TV od 120 cm djeluje malen. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
EIZO 20" i deri ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Sa današnjim cijenama, 19 je minumum, a 20" je prava uživancija (puno veća rezolucija, ali i cijena). Za lagodan rad bez suvišnog skrolanja - 20". Neki ozbiljniji rad na 17" je prava muka (pola ekrana su palete), a još ako kombinirate 2 ili više programa, onda postaje vrlo zamorno.
![]() |
#14 |
The Zappa
|
Odluka je pala na 940BF. Što mislite o njemu? Vrijedi li novaca? Pronasao sam ga za 3000,00 kn. Ovdje je nesto skuplji: http://tinyurl.com/eblcg Vrijedi li novaca, odnosno može li se za te novce pronaći nešto bolje? Kakva su vaša iskustva sa njim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
http://links.hr/index.php?option=art...kl=100.319.039 ovaj uzmi nećeš osjetit razliku od 8ms ili 2ms mislim da ti se ne isplati dat 1000kn više
![]() |
#17 | |
The Zappa
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Kernel panic
|
Ne isplati se dati 1000 kn više za par milisekundi. To je valjda mislio, da se razlika ne osjeti.
![]() |
#20 |
Premium
|
Pikni 17'' LCD Samsung SM 740BF i miran is. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
da to sa ms je totalno da sad uzimam 19'' LCD uzeo bi upravo taj zbog kontrasta i zbog DVI-a inače pikiram već jedno duže vrijeme na ovaj ![]()
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
10 kila kuna za monitor : suicide za što..igrice?: suicide uzmi ovaj Phillips koji ti Mar preporučuje; 400kn više za 20" Widescreen (1680x1050) : goood : (naravno ak se možeš toliko protegnuti)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|