|
![]() |
#1 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
8 MB cache Koji disk?!?!
8 MB cache, sta mi to znaci (evo da i ja nesto neznam...). Usporedba s 2 MB cachea... I evo koji disk je trenutno najbolji na trzistu, koja serija?!?!? Da li da uzmem IBM, ili Seagate.. ili Maxtor??? Ajde pomagajte.... Koji disk do 1100 kn ???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
to ti je Western Digital(ovi) diskovi koji su sa 8mb, mada i IBM i Maxtor ih imaju ali su uglavnom skupljiji modeli. Inace ja bi uzeo neki Seagate Barracuda V HD. Inace bi bjezao od IBM diskova jer su u posljednje vrijeme umiralio ludi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
***2CROwded***
|
Inace sam vlasnik Seagatea Baracude V 60 GB.... No prodajem komp... a neznam da li ima koji bolji disk oko 80 GB ??? Niste mi bas odgovorili na pitanje... Iako znam da su se krsili, i ja sam imao IBM 40 GB, poznata serija. .. koja je gecrkt... ![]() I koji je sada bolji Seagate ili Maxtor. Npr. Seagate 80 GB i Maxtor 80 GB svi znamo da je ATA 133, ali da npr. ima 8 MB cache ?!?! I nisam dobio odgovor koja je prednost 8 MB nasprem 2 MB cache??? Zadnje izmijenjeno od: Kova. 04.03.2003. u 11:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa prednost je očita ![]() Čitao sam par reviewa da je razlika cca 10% kod normalnog rada. Ništa strašno, ali ako je cijena ista zašto ne iskoristiti :confused: Bajdavej, Seagate, Maxtor zbog MTBF Prema news letteru HG spota - Seagate je najizdržljiviji po broju reklamacija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
Predlozio bi ti Sigejt ... ja ga imam i imam osjecaj koda ga nema u kompu ... tih , poslusan , nikakvih problema.....
![]() |
#7 |
***2CROwded***
|
Ako nisi citao... i ja imam Seagate no hm, po rezultatima na PCekspertu... nekako mi se dopao IBM, a i mislim kako si nece vise dopustiti ono sto im se dogodilo ... Nekako igram na blef... no mislim da sam u pravu... No svakako cu razmisliti o Seagateu 80 GB ili IBM 80 GB ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
moji ibmovi 40gb diskovi su riknuli davno...i otisao ja u lastovsku 23 (american express) i dolje u firmu koja servisira ibm-ove..i tip mi kaze da to nemre popraviti. a rekao je da ima cijelu policu tih diskova i da nema blage kuda s njima...objasnjenje kvara je jednostavno..chip koji je kontrolirao okretanje ploca od diska je bio los (namjenjen za 4500 ne 7200rpm) i on bi se pohabao...ali ako se disk i dalje koristi chip skuri motor i napravi sranje...i nema bas puno sanse za popravak a RMA je istekao (ducanski ali ne i ibm-ov tvornicki)..i opet problemi...ja htio poslati ibm-u ali posto sam iz hr nece ni cuti!!a onda je serviser nazvao frenda u ibm hrvatska i pitao gdje se salje disk...i znate sta mu je ovaj rekao: "Odustani. Ja nemrem svoj poslati." A tip radi u ibm-u!!!! tako da moj komp uskoo dobiva naljepnice "no IBM here" i "no VIA here" ili "VIA is disconected forever from this maschine" |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
IBM je postao zloglasan po svojim - crkavam na 100 m s preponama HDD-ovima. Nema te sile koja bi me natjerala da ga ponovo kupim. Imam jedan od 60 Gb na stolu, zovem ga chipsi. Hvala bogu nemam garanciju za njega iz xy razloga ![]() Zato govorim svima - Seagate: tih, pouzdan, kaj češ više ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Da barem ima diskova kao WD Expert serije. To su bili diskovi. Usudio bi se reći da je moj WD 9.1 ATA66 bio brži od današnjih Seagatea, manje se grijao i bio barem toliko tih. Da mi je jedan da usporedim.
![]() |
![]() |
#12 |
***2CROwded***
|
Neznam koliko vas je vidjelo kako moj IBM radi... No leti, tih je... ili ga ja ne cujem od mutavog Voocano 9+ .. ![]() E kao da sam u avionu ... ![]() Uglavnom disk leti i sve, mozda se malo malo vise grije, to je ono sto mogu reci za sada kao neki - , no kada dode vodeno, mislim da ni to nece biti problem.... A opet kao sto i rekoh, nadam se da je ovo dobra serija IBM-a, a vidjet cemo, inace NE VOLiM IBM, tako da ne mislite da sam neki fan IBM-a, ne bih imao Seagate-a ... Napravio sam malo glup potez i prodao sam Baracudu umjesto IBM, no eto prodavao sam frendu pa mu nisam htio prodati IBM 40 GB, a jos sam gotovo siguran da je to ona paklena serija koja ce otici uskoro ... Ma nije mi vise bitno, kupio sam, sta sam kupio, a vase rasprave su hm, skretanje s teme ![]() Hvala decki, i bye. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||||||||
Senior Member
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |