|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() Kao prvo u čemu se razlikuje xp home i xp pro . ![]() Moj OS je 2000 NT pro original. Tija sam malo prominiti sučelje, na drugoj konfi, pa sam nabavio xp home, original. (priko oglasa, za 130 kn, piše na njemu da je za HP laptop) Kod instaliranja nisam formatirao disk već pokrenuo instalaciju priko win2kpro. Npr. prije bi bez problema sa win 95 na win 98, bez formatiranja i sve bi radilo normalno. Ovdje imam samo opciju prva instalacija. Nakon čekiranja sistema, upisivanja broja, odustao sam i tu sad imam problem i to: Kod startanja računala pojavi se pitanje koji OS dali Win 2000 ili Win xp. Ako u roku od par sekundi ne selektiraš win 2000, podiže se win xp koji nije instaliran i tada stane sve. Kako da to isključim?: suicide |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Contra bonos mores
Datum registracije: May 2006
|
Ocigledno ti je napravio dual boot zbog nacina instalacije u boot.ini. Prvo ukljuci opciju pod folder options za show hidden files... Zatim nađi boot.ini file ( root C particije pretpostavljam ) i otvori ga notepadom i ispod reda - operating systems - bi trebao imati 2000 i xp. Obrisi (samo!) XP opciju obzirom da nisu do kraja instalirani ( pazi sto brises ) File-Save-restart... Sretno sa bootom... : sweating ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
@defcon: dobrodošao na forum. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Zahvaljujem, danas ću to napravit. Znam da je razlika u nazivu (home i pro) to je svakom vidljivo, moj Win2k je pro, ali još ne znam što je bitna razlika i da li se taj OS može nadograditi da bude kao Pro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bolje ti ostani na 2000, to su bolji Windowsi od XP-a po pitanju stabilnosti i žderanju resursa, a ove điđe-miđe, šminka s vremenom dosade...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
U pravu si. Ja sam zadovoljan s ovim Win 2000 pro NT, samo tija bi malo promine. Na dvi konfe je instaliran. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|