|
![]() |
#1 |
Udaram Ljude Za Pare
Datum registracije: Dec 2005
|
Zna li tko?????
Mene zanima koje je razlika između SATA i SATA2 Ima li nekakve razlike u brzini i to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
sata1 je 150 sata2 je 300 e sada je da su brojke impresivne ali razlike u brzini su oko 10%...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Razlike u brzini nema.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Udaram Ljude Za Pare
|
Ma meni frend uzima disk pa me pitao sta je boolje.Ajde rekoh pokušat ću saznati. Trebali su onda ostaviti samo SATA ako nema razlike. Zmači to je još jedan marketingški Trik???? Koji je bolji??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
potpuno ti je svejedno koji uzmes... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dok se nešto ne napravi s mehanikom diska, neće se ni povećat brzina. Ovo SATA 1.0, SATA 2.0 su tu da neiskusne ljude privuku na to kak je to super, ovo-ono. Stavljanje diskova u RAID 0 polje malo poboljša situaciju, al nije vrijedno gubitka podataka ukoliko jedan disk prdne. Ja imam backup pa me to ne kvači. Ovi brži diskovi (tu mislim na 10 i više k rpm) jesu brzi, ali i preskupi te treba posebna tortura da ih se utiša.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Brzine SATA 1 i 2 su čisto teoretske i u praksi nedostižne. Svejedno koji god uzmeš, nećeš osjetiti bitnu razliku. Za hard ti preporučam Samsung SATA2 - hladan i tih.
![]() |
#9 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
haha kak mi je ovo poznato
![]() |
![]() |
#10 |
Udaram Ljude Za Pare
|
Evo još jedno glupo pitanje Zanima me maxtor 250 SATA 2 ima 16MB "keša" a hitachi 250gb ima 8mb keša i skuplji je od maxtora. Ja bi rekao da je ovaj sa više keša Brži,ali nije mi jasno zašto je jeftiniji? Tj.Dali su brži ovi 16mb ili ovi sa 8? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ovisi za sto koristis disk... negdje dodju do izrazaja 16mb cachea, negdje ne... ali u svakom slucaju, maxtora ne bih uzeo ni da ima 1gb cachea... a zasto je jeftiniji?? to mozes pitat trgovce ili proizvodjace, siguran sam da nije neka velika razlika u cijeni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Udaram Ljude Za Pare
|
Prijatelj hoće tog maxtora 250gb 16mb 7200.SATA II Znači nije neka preporuka?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
Maxtori ti nisu nekaj, bolje Hitachi ili Samsung. D, razlika imeđu 16 i 8mb keša je da će 16megabajtni diskovi doći do izražaja i brzina kad se radi s velikim fileovima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Maxtor nije za preporuku. Neka tvoj frend malo prozuji po ovom forumu pa će naći i slike iz servisa koje govore o 'kvaliteti' Maxtora. 16 Mb keša će u normalnoj upotrebi teško doći do izražaja. Da se bavi videom, onda da, ali za ostalo razlika nije vrijedna spomena.
![]() |
#17 |
Udaram Ljude Za Pare
|
Ok,hvala ekipa ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|