Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.02.2003., 18:44   #1
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Smp

Nisam znao kako u realnim uvjetimatestirati SMP (multi-procesiranje) pa sam se sjetio da onaj TMPGEncPlus 2.59.47.155 Core version 1.92.142 zna šta je multi-procsiranje. Pa sam uzeo onaj Matrix u DiVX koji vjerojatno svi imaju (to je onaj od 639 MB ili ti 670.386.176 bytes ili ti ima 204526 sličica) pa sam ga pustio na svom compu Tualatin 1,3@1,7 da se prebacuje 5:00 minuta i dobio slijedeće:
Elapsed time: 05:00
Remaning time: 03:03:40
Source position: 00:03:36
5416/204526
Bilo je omogučeno i MMX, MMX-2 i SSE
Celići 433 imaju samo MMX pa su u još jednom hendikepu. Sa njima je bilo:
Elapsed time: 05:00
Remaning time: 05:56:08
Source position: 00:01:52
2820/204526

Pa sad ako netko ima taj Matrix (gore vidi kakav), TMPGEncPlus 2.59.47.155 i neki proc u rangu celića 433, ma može i bilo koji pa neka posta šta dobije nakon tih 05:00 dok ja ne pronađem još neki program (realan, ne sintetika) koji zna šta je SMP i da se dobiju neki vidljivi i lako mjerljivi podaci. Hvala!
I da, ne kopirati na HDD, već direktno sa CDa enkodirati molim !!!!

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2003., 19:06   #2
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Talking Senilnost

Godine stišću, učim psihologiju pa i izostavljam bitne stvari. Kodira se za PAL u VCD, to se izabere Wizardu i sve ostalo samo vozi kako je postavljeno

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Staro 21.02.2003., 23:42   #3
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Re: Senilnost

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Godine stišću, učim psihologiju pa i izostavljam bitne stvari. Kodira se za PAL u VCD, to se izabere Wizardu i sve ostalo samo vozi kako je postavljeno
Pa kaj to ne staviš na Audio-Video???
Osim toga-kaj ti to hoćeš napravit-sa CD-a,na kojem je DivX u VCD ???
Ili nekaj drugo?
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2003., 00:14   #4
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Smp

Citiraj:
Nisam znao kako u realnim uvjetimatestirati SMP (multi-procesiranje) pa sam se sjetio da onaj TMPGEncPlus 2.59.47.155 Core version 1.92.142 zna šta je multi-procsiranje.
...
Pa sad ako netko ima taj Matrix (gore vidi kakav), TMPGEncPlus 2.59.47.155 i neki proc u rangu celića 433, ma može i bilo koji pa neka posta šta dobije nakon tih 05:00 dok ja ne pronađem još neki program (realan, ne sintetika) koji zna šta je SMP i da se dobiju neki vidljivi i lako mjerljivi podaci. Hvala!
I da, ne kopirati na HDD, već direktno sa CDa enkodirati molim !!!!
Ako vec taj program zna sto je to multiprocesor upotreba, onda bi trebao znati i sto je to uniprocesor upotreba. Nakon sto si ga isprobao na 2xC433, ili izvadi jedan C433, ili jednostavno samom programu reci da koristi samo jedan proc.
Staro 23.02.2003., 00:21   #5
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Uninstall

Onda moram u Win2k SP3 odinstalirat Multiprocesor machinu pa se on mora ponovo podići kao singl procesor mašina, a i oću neku konkretnu uspooredbu sa još nećim. Ali hvala na "mudrom" savjetu, šala mala eto piva

Staro 23.02.2003., 00:41   #6
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Re: Uninstall

Citiraj:
Onda moram u Win2k SP3 odinstalirat Multiprocesor machinu pa se on mora ponovo podići kao singl procesor mašina, a i oću neku konkretnu uspooredbu sa još nećim.
A gdje ces realnije usporedbe nego na istoj ploci s istim procoma, samo kaj jednog "izbacis" za potrebe testiranja. Inace, ima programa kojima ti sam odredis dali da koriste samo jedan proc ili oba, ne moras nista deinstalirati jedan proc iz sistema.
Inace imas glupe usporedbe: u odredjenoj aplikaciji C1100 i do 8x je brzi od 2xPIII 450. Ima li smisla uopce ta usporedba?
Staro 23.02.2003., 01:32   #7
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Ma nema

To sam ja ovako postavio, da vidim da li postoji neka općenita fora kak doći do neke smislene usporedbe singl i dual ili više mašine. Znam da singl nikada ne ide protiv duala pa makar i ovi bili sporiji jer oni imaju jednu upotrebu, a ovaj drugu. Ovo je nastalo onako iz znatiželje. Znam da dva proca znaju koristiti OSove, Adobe skoro sve, MAX, Maya, Q3 engin (mada sam ćuo da je netko tamo nešto sj**** nakon 1.17 verzije), ... još neka korisna i pametna aplikacija (vidio i popis na www.2cpu.com)

Staro 23.02.2003., 21:53   #8
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Evo, bas sam danas isprobao prebacivanje 10GB AVI (50min) u MPEG2 (2.16GB) preko Premiera 6.0. Na oba stroja su bila Win2000Pro.

Celeron 1100, 512MB = 1:32 h
2x PIII 450, 768MB = 1:52 h

Napomena: na C1100 proc je bio 100%, a na 2x PIII 450 procovi su u bili oko 50% prvi i oko 80% drugi. Osim maticnih (iz siga) i kolicine memorije, sve je ostalo bilo isto.

Zapravo, vrlo zanimljiv rezultat.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno