Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.05.2006., 18:29   #1
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Question Razlika: S-VHS i S-Video?

ja nikako da skužim u čemu je razlika, pa neka me netko prosvijetli...

mući me to što...

na grafičkoj mi je izlaz edan od ta dva, uglavnom, ima 8 rupica....

na tv-u mi je scart.... ok, tamo sam kupio adapter koji na sebi ima RCA (cinch?) konektor za video, S-Video isto za sliku, i 2x rca konektroa za zvuk...

uglavnom držim spojeno ovako: na grafičkoj je mali adapterić, koji je s jedne strane S-VHS (pretopstavljam ako se tako zove koji ima 8 rupica), a s druge obični ženski cinch... i onda dalje do tv-a idem cinch kablom na cinh ulaz na adapteru...

a, tu nastaju smetnje zbog tih adapterića i gubi se na kvaliteti slike...

pa bih ja htio kupiti dugački (treba mi nekih 4m, pa pretpostavljam da je to 5m u trgovini) S-VHS na S-video kabel... za koji mi se čini ne postoji...

e sad mene zanima, da li ovaj izlaz na grafi može primiti običin s-video kabel, pošto on ima 4 rupice, i jedan na vrhu kao plosnatu rupicu... u biti izgleda ko s-vhs, ali bez 3 srednje rupice...

od vas molim, pojašnjenje kako se uopće zove koji kabel, gdje bih mogao nabaviti kabel za povezati ovo dvoje 8grafu i tv direktno, bez onog malog adaptera, i bi li radio normalni s-video kabel da ga ukopčam.. kojeg moran najprije kupiti da bi probao a 5m me dođe skoro 80kn...

pomoć, je komplicirano, ali oni koji znaju o čemu pričam će skužiti...

p.s. ovo hoću već duže vrijeme pitati, ali nikako...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2006., 20:43   #2
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

ok, vidim ima puno znalaca...

uglavnom, bio ja u HGSpotu, zbog neke reklamacije, i mogu reći da sam se ugodno iznenadio koliko su dečki korektni i ljubazni, iako su u gužvi konstantno...

Two thumbs up!: goood :

vratili mi lovu od dvd playera kojeg sam kupio lani u 10mjesecu, i to puni iznos... :confused: danas se vratio sa reklamacije, dobio drugi novi, i ja pitam jel mogu ja dobit lovu umjesto njega? može, može.. kako hoćete.. ja ostao

uglavnom, da se vratim na kablove... ja i taj jedan dečko na odjelu za kablove došli do zaključka da je ovaj izlaz na mojoj grafičkoj poznat samo ATI-u... i da takav kabel ne postoji u maloprodaji... izgleda...

ili netko zna od vas?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.05.2006., 08:04   #3
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Gabre
ja nikako da skužim u čemu je razlika, pa neka me netko prosvijetli...
Razlika izmedju S-VHS i S-Video je ogromna : hello2 :

Pojednostavljeno:

S-VHS je kratica od SuperVHS odnosno to je format zapisa videa i audia na traku. To je unaprijedjeni VHS, za njega trebaju posebne kazete i player/recorderi

S-Video je način prijenosa video signala gdje se odvojeno prenosi informacija luminance i chrominance.

Za detalje naravno google....
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2006., 08:42   #4
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

skužio sam da se ulaz na tv-u zove s-video....

ali kako se zove onda onaj glupi izlaz na grafičkoj?

i gdje nabaviti takakv kabel? koji je s jedne strane s-video a s druge taj "stranac"?
Staro 04.05.2006., 09:02   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Jel imaš VIVO na grafi?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2006., 09:06   #6
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Gabre
skužio sam da se ulaz na tv-u zove s-video....

ali kako se zove onda onaj glupi izlaz na grafičkoj?

i gdje nabaviti takakv kabel? koji je s jedne strane s-video a s druge taj "stranac"?
Taj stranac je takodjer S-Video (na kartici je izlaz).

AFAIK (sve radis na vlastitu odgovornost jer nisam 100% siguran) tebi treba musko-muski S-Video kabel na obje strane 4pinski. Mislim, dakle nisam siguran, da 4pinski muski je kompatibilan sa 8pinskim zenskim izlazom iz kartice.

Da li si dobio kakav kabel sa karticom?
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2006., 10:41   #7
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor pogi
Razlika izmedju S-VHS i S-Video je ogromna : hello2 : Pojednostavljeno: S-VHS je kratica od SuperVHS odnosno to je format zapisa videa i audia na traku. To je unaprijedjeni VHS, za njega trebaju posebne kazete i player/recorderi S-Video je način prijenosa video signala gdje se odvojeno prenosi informacija luminance i chrominance.
Za detalje naravno google....
@Pogi@

Malo si promix-ao termine ali si dobro objasnio.
S-VHS je format, ali S-video je naprosto njegov komunikacijski nacin ostvarivanja istog standarda u smislu njegove deklarativne rezolucije u obliku konekcije.

Dakle S-video je njegov nativni format konekcije ,ali vremenom, kako je S-VHS pao u zaborav, ljudi brkaju termine. Od njega je samo na zivotu upotrebom ostao S-video kao zivuci konektor.

Samo malo retro-a da ne idem u detalje.

Razdvajanje u dvije komponente je samo bio nazalost lukavi nacin da se uz svaki S-VHS kupi i S-VHS "sposoban" TV. Sony je lukavo dogovorio sa JVC-em koji je razvio sve VHS-ove pa tako i ovaj - te je dosao na ideju da naprave ovu smicalicu. Malo se bio i "izlanuo" jer su KVFX televizori jos rane 1987 citavu godinu dana spremno cekali kupce koji su kupovali S-VHS masine. Dok su drugi proizvodjaci kasnili jedno godinu dana. Trgovinske mreze nisu nikad prohvatile S-VHS formatom, zbog toga i sam software je zapravo bio nepostojeci. Samo puko prodavanje masina.

Sony je tradicionalno radio iza ledja sebi u korist, pa em je imao prodaju TV-a vise od Victora samog, em je opet napravio daleko mocniju ED-ßeta-u.

Bas se Sony-u moze "zahvaliti" za nepostojanje jednog standardog S-Video porta za Play Station, treba ipak izmusti jos novaca.

Boja S-VHS-a je kao Arielom oprana naspram i najlosije Hi8-ce as Laserdisc i ED-Beta-u je uvredljivo spominjati u tom kontekstu jer su superiorniji i od danasnjeg lipicanera DVD-a toplinom analogne boje i unutrasnje rezolucije.

Osim turistickih snimaka, pokojeg koncerta, S-VHS je samo ostao za kucno snimanje. Amorfne igrarije sa glavama, posebne oxidarije kazete i izmisljanje coatinga iz nebesa je takodjer bila finta da se trosi vise novaca. Jer je tajna bila u unutrasnjosti mehanizma koji je onda "switch-ao" u S-VHS. Radilo se o Avilyn formulaciji boljih EHG i PRO kazeta. Da je tome tako ,nakon 5 godina Panasonic i Grundig su prvi pustili masine koje su mogle snimati S-VHS na obicne VHS kazete, raja je vec to i zaboravila pa nisu mogli navuci vise bijes na sebe, jer su eto "usavrsili" tehnologiju.

Nemogu otvarati kazetu da pokazem ...jednom prilikom nek me neko reminda.

A samo razdvajanje Boje od litice isto nije imao opravdanja doli ovog mracnog plana, jer rezolucijski nista nije ponudio sto do tada nije vec bilo dostupno.

@Gabre@

Kompliciras do bola ...

Imas S-Video-Composite adapter... to mi je jasno.

Ali sto ti hoces pobogu konkretno napraviti ?

Spojiti svoju Avivovicu na TV ili bi htio snimati skrivecki dok nitko ne vidi navecer Late Night DSF zanimaciju sa svog videa ?

Dakle malo budi jasniji.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2006., 07:50   #8
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

e Visage majstore.. ma ja samo imam problema sa objašnjavanjem, ali vidim da si me skužio...

dobra ti je ova za DSF i one tete po noći

-ma ja želim spojit grafu sa TV-om s jednim kablom, bez onog kompozitnog adaptera... znači da je iz komada.... bez prekidanja.. samo kako bih dobio čistu sliku na TV-u; nemam namjeru ništa snimati, a i nemam VIVO na kartici..
a drugo, gdje uopće nabaviti dužeg kompozitnog kabla, i to dužine recimo 4m?

-i sad, potpuno druga priča, isto vezana uz kablove, ali ovaj put vezano uz dvd palyer...
Receiver koji ću nadam se uzeti ima na sebi: Optical in, i coaxial in... to su obadva digitalni ulazi right? kojim dobivaju signal koji ako ide sa DVD filma, se onda dekodira u surround zvuk.? right? opet kompliciram, ali razumiješ ti mene

e sad mene zanima, koji je bolji, ako uopće postoji razlika? te naravno, gdje uopće kupiti optički/koaksijlni kabel? kako se uopće kreću cijene, preporuke nekih?
Staro 05.05.2006., 16:12   #9
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
sto se tice s-videa na grafickoj, ovo ti je sema...
konektor ima 7 rupica, 4 vanjske su ti standardni s-video sto znaci da je kompatibilan sa klasicnim 4-pinskim s-video kablom, sto dalje znaci da ako imas s-video konektor na tv-u spoji to tim klasicnim kabelom i dobit ces najbolju sliku...
Sto se tice one 3 dodatne rupice (one u sredini konektora) na grafi, one ustvari daju kompozitni signal adapteru sto si dobio s grafom i u praksi sluzi da spojis na tv koji nema s-video preko cinca i skarta (losija slika)
Da rezimiram, ako imas s-video konektor na tv-u uzmi klasicni s-video kabel, i spoji direktno grafu i tv, a ako nemas onda preko prilozenog adaptera na cinc/scart u tv
Staro 05.05.2006., 16:58   #10
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Da ne otvaram novi thread. Ja imam na svom linijskom DVD playeru neki S-video ulaz... čemu on služi? Pokušavao sam spojiti izlaz sa grafe na taj ulaz, ali nema nikakvog efekta.
frANZi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.05.2006., 18:15   #11
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre
a drugo, gdje uopće nabaviti dužeg kompozitnog kabla, i to dužine recimo 4m? -
Kako imas s obe strane S , nema ni potrebe da ides degradirati pretvaranjem signal na putu do TV-a, osim sa S-om. Za duzinu nije problem, imas 5,7,10m u vecini ducana.

Cisto primjera radi... imas recimo i 7-mice po za malo novaca

Ono sto je nekoc bila ekonomska klasa, postalo je doslovno smece, radije uzmi malkice posteniji a ne no-name, jer ono sto sam vidio kod ljudi je strasno.

Nekoc je Hamin Scart kostao oko 100DEM-a (Gold-line) a danas ga mozes uzeti za 20-tak kuna, samo, "kalibriran" je na jednokratno ustekavanje

Radije uzmi nesto tipa Bandridge ili nesto barem zapakirano u ambalazi pristojnijeg imena, jer sa jeftilenima danas riskiras da odes sutra po novi. Porazavajuce je kakve lose konekcije se moze naci, ali, u doslovnom smislu znacenja. Klima se, hod je klimav = grozno.

Citiraj:
Autor Gabre
Optical in, i coaxial in... to su obadva digitalni ulazi right? kojim dobivaju signal koji ako ide sa DVD filma, se onda dekodira u surround zvuk.? right? opet kompliciram, ali razumiješ ti mene e sad mene zanima, koji je bolji, ako uopće postoji razlika? te naravno, gdje uopće kupiti optički/koaksijlni kabel? kako se uopće kreću cijene, preporuke nekih?
Plasticni EIAJ ili ST optikaner je nesto najgore sto je ikad
iz krive tehnologije (namjenski ) zalutalo u audio.

Njega se mora koristi jedino ako si primoran kao jedinu digitalnu konekciju (tipa CD portable i slicno)

Obavezno RCA (cinch) iliti u ovom slucaju RCA u sluzbi njenog viso-koaksija-canstva

Za njega u sustini ne~trebas uopce trositi novce, uzmi bilokoji cinchek doma koji imas i od nekog kabla koji ti stoji viska uzmi jednu rdecu ili white kablicu za tu namjenu.

Nema razloga uzimati neki skuplji nazivno digitalni koaksijalacm jer zavrsava ionako u paradosku "okruzujucih psihoakusticnih" okruzenja... a to vec po sebi ne zasluzuje nista bolje.

Doduse, kad vidim sto je u stanju napraviti
izvjesni vlasnik retro-sice ... tko moze stavljati cijenu na rezultate?

Citiraj:
Autor frANZi
Da ne otvaram novi thread. Ja imam na svom linijskom DVD playeru neki S-video ulaz... čemu on služi? Pokušavao sam spojiti izlaz sa grafe na taj ulaz, ali nema nikakvog efekta.
Mozda bolje da nisi otvarao ni ovo pitanje

Jer Johnny nije volio nastrane fanove, u tehnickom zargonu nastranost je nesto sto nece raditi,
pa tako u tvom slucaju (spominjes player) koji je reproduktor i kao takav nema sto raditi sa dolaznim signalom iz graficke kartice. Nije bas ni pozeljno po zdravlje tvog playera = ulaz u ulaz. Osim ako te netko nije prevario, pa ti podvalio linijski DVD-Rekorder pod player.

U tom slucaju , javi nam svima adresu tog Caritas ducana.
Staro 05.05.2006., 18:40   #12
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Ma znam ja da je to prosto nemoguće, ali za svaki slučaj sam pitao...
frANZi je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2006., 19:47   #13
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Visage, mogu ja lako pronaći S-video kabla, ali fora je u tome šta ga ne mogu ukopčati u grafu jer je na njoj 8pinski utikač, za 7ili 8 iglica.. a s-video ima 4iglice i jednu širu plastičnu...
razumiješ...
Staro 05.05.2006., 19:57   #14
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Thumbs up

Citiraj:
Autor Gabre
Visage, mogu ja lako pronaći S-video kabla, ali fora je u tome šta ga ne mogu ukopčati u grafu jer je na njoj 8pinski utikač, za 7ili 8 iglica.. a s-video ima 4iglice i jednu širu plastičnu... razumiješ...
Hm, ako dobro zamisljam taj adapter i dalje nije problem,
ima takvih kablova ali lakse ces mozda naci adapter. Ne gubis nista je jer samo promjena konekcije a ne pretvaranja.

Meni se cini da ti i sad dok ovo pises jos obradjujes na masini DSF materijale pa nikad da odes u ducan po kabel

Put pod noge ili nogu na gas (lagano) i u ducan sa karticom ako se bojis da ces fulati,...nadjes taj kabel bez problema.

Dosta teoretizacije i na posao Gabre, po kabel.

A DSF ti ionako reprizira to stalno.
Staro 05.05.2006., 20:59   #15
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
pa odi kupi taj sa 4 pina (nije da je neka velika cijena) pa pogledaj hoce li ti ici u graficku...
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2006., 21:56   #16
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

joj, nicko, misliš da nisam...

Moram probat nać taj adapter koji prebacuje na S-video kabel...

evo vam slika o čemu pričam:

znači ovaj sa više iglica je na grafičkoj, a onaj drugi sa 4 je na TV-u...

imam adapter sa puno žičica na cinch, ali mi to zbog ostalog setupa zvučnog sustava predstavlja problem....
Staro 05.05.2006., 22:27   #17
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

ma uzmi obicni s-video kabel i strgaj ovaj mali plasticni dio na kraju kabla koji ide u grafu i trebalo bi radit...
Staro 05.05.2006., 22:58   #18
nicko
Guest

pogledat cu ja svoj bundle, mozda imam kakav nastavak ili kabel, dobio sam ih hrpu...javim ti sutra, neda mi se sad gledat, pa ako imam, javim ti...
Staro 05.05.2006., 23:32   #19
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor Gabre
joj, nicko, misliš da nisam...

Moram probat nać taj adapter koji prebacuje na S-video kabel...

evo vam slika o čemu pričam:

znači ovaj sa više iglica je na grafičkoj, a onaj drugi sa 4 je na TV-u...

imam adapter sa puno žičica na cinch, ali mi to zbog ostalog setupa zvučnog sustava predstavlja problem....

Treba ti ovako nešto. Na jednom kraju kabla je to čudo sa 9 pinova (kod mene) a na drugom kraju je ženski s-vhs i onda sam kablom od 5m kojem su oba kraja muška povezao tv i grafu - slika ko bogec !
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2006., 23:37   #20
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Odakle ti to?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2006., 00:06   #21
stuc
Banned

stuc's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os
Odakle ti to?

Pa dobio sa grafom iz siga... iz ovog djela gdje ima 9 pinova ima još tri kabla , crveni , plavi i zeleni ženski cinch. Sveukupno 4 kabla idu iz tog čuda. Ovi u bojama su valjda za HD ?? Lega mi ima 9600pro i isto je bilo zajebancije jer kod njega ima 7 pinova te isto adapter na zenski chinch a s-vhs sa 4 ne ide u kartu tako da smo morali spojit sa tog chincha 1 žica do tv-a , grozna slika. Na nekim atijevim kartama je to stvarno loše napravljeno. Ja sam prije imao ATI 9200 čistu i bio je na njoj s-vhs izlaz sa 4 rupe !
Staro 06.05.2006., 00:14   #22
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Stublina - to trebam!

i ja sam imao prije ATIeve kartice, i imale su normlani s-video izlaz... a ova ima neki glupi...

trebam isti takav adapter ko taj tvoj!
Staro 06.05.2006., 00:22   #23
stuc
Banned

stuc's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre
Stublina - to trebam! trebam isti takav adapter ko taj tvoj!

Ne ne... ne trebaš takav Ovaj je moj i nedam ga ! Ma ne... tvoja grafa ima 8 pinova a moja 9 , kod tebe je raspored 3-3-2 a kod mene 3-4-2 , znam da postoji i koristio sam adapter sa 9 na 4 koji je iz jednog komada tj. na jednom kraju adaptera je 9 pinova a na drugom 4 rupe no za 8 nisam nikad vidio i sumnjam da ćeš to naći........
Staro 06.05.2006., 12:41   #24
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

bi li ja mogao ova dva kabla sa gornje slike prerezati i spojiti između, pa da s jedne strane imam ovaj muški sa 8pinova a s druge muški sa 4+plastični pin?

bi li to šljakalo?

pa samo kupim produžni s-video kabel...
Staro 08.05.2006., 15:18   #25
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

@Gabre
Sta nisi dobio adapter uz graficku karticu. Ta tvoja X1300 ima VIVO opcije i tih 8 ili 9 rupica nije s-video kabel vec standardni video ulaz/izlaz na grafickoj kartici u koji ustekas ATI-jev/nVidijin adapter i on ti daje mogucnost S-Video in, S-video out, composit in/out, rgb....Kao sta i vidis na stublininoj slici.Sve 6600GT sa vivo-m, te cijela X1xxx serija od ati-ja imaju takav video izlaz, a vjerujem i sve vivio/avivo kartice.
Staro 08.05.2006., 15:31   #26
nicko
Guest

ja mislim da nije bas tako....moja stara 9500 pro je isto imala poprilicno pinova na konektoru (ne sjecam se koliko, ali dosta vise od 4)...

sad sam se sjetio da odem pogledat taj kabel....javim ti

edit: dobio sam konverter kao i ti, a i obican kabel (4-pin i s jedne i s druge strane, neznam vise kako se to zove, sve mi se izmijesalo) i cinch kabel. nisam pokusavao, ali mislim da mozes ukopcat taj 4 pinski kabel (neznam jesi li ga ti dobio) u graficku i drugi kraj u tv...
Staro 08.05.2006., 15:50   #27
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Koliko je meni poznato-sa svakom ATI-com se dobije s-video kabel koji na jednom kraju (koji ide u grafu) ima taj "ATI"-jev konektor a na drugom OBIČNI s-video i chinch.
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2006., 16:14   #28
nicko
Guest

evo, ovo sam ja dobio:

zatim:

4 pina, slabo se vidim nisam mogao bolje slikat zbog plastike...

i ovaj konverter:

s druge strane je zenski konektor prvoga kabela...

i HDTV kabel, al to te ne zanima...

daj mi sad reci, kako se sto zove??
Staro 08.05.2006., 17:18   #29
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Kompozitni kabel

S-video kabel

adapter s-video (ako ima 4 pina nevidim)na kompozitni, inace video izlaz graficke na kompozitni....
Staro 08.05.2006., 17:41   #30
nicko
Guest

thx, tako sam i mislio, ali sa 100 naziva gore i objasnjenja, sve mi se izmijesalo...
ovaj dolje ima 8-9 pinova...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno