|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Umrezit WinXP i Knopix :) kako?
Dobar dan gospodo, Jucer sam naisao na zanimljiv problem, kolegi je na laptopu crko win2000 i jedini nacin da mu spasim podatke je da ubacim Knopix u cd rom, podignem tog linuxa, umrezim svoj i njegov komp i laganini prebacim podatke na svoj hard i gotovo, sve je islo relativno glatko, Usteko sam kablove u HUB, namjestio ja Workgruop, protkoli na mom XPu su vec bili gotovi Ip adresa na mom je bila 192.168.0.1 njegov sam stavio 192.168.0.2 jelda... namjestio sam subnetmask, dns... ma sve. probam ih pingat, supika sve radi, i vamo i tamo. Ali nemogu nikako fizicki vidjet Knopix preko mreze. Inace umrezavam kompove jos od win98, i uglavnom na windozama mi nikada nije bio problem umreziti XP i 98 i Me i razne perverzije ali ovo me dotuklo. Da jos nesto, svaki puta kada bi na Knopix-u lupio "Primjeni" ovaj bi me trazio neki password, kojeg NARAVNO nemam pojma... Pa sam lupio uz to prilozeni Ignore ![]() ako netko ima koju ideju ili saznanje kako da umrezim XP i Knopix i voljan je to podjeliti samnom bio bi jako zahvalan. Podatke sam na kraju spasio pomocu bogom danog USB sticka od 2 GB pa sam napravio posao. Ali svjedno bi zelio znat kako da sa umrezim ova dva ljuta rivala. Hvala puno i uzvajte u ovim lijepim sucanim danima ![]()
![]() |
#2 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
hvala
Hvala gospodo, probat cu sve pa vidit kako radi. Puno pozdrava. Legende ste
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Fala, fala ... kad sam ja prvi put konfigurirao sambu (ručno) potrošio sam par sati na proučavanje dokumentacije i isprobavanje na mreži, tak da ... potraži SAMBA projekt na webbu i proučavaj. http://us5.samba.org/samba/docs/man/...TO-Collection/ Tak ti je to u linux/uinix svijetu. Lakše bi bilo sa ftp-om, a vjerojatno si ga već negdje i koristio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Zar se ne mogu podaci spržiti na cd ili dvd iz knoppixa ili neke druge live distribucije ?
![]() |
#8 | |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Možda kad bi pokrenuo prije K3B da ga on raspakira sa svog CD-ROMa i pokrene ... ali mislim da Knoppix ne dopušta unmount svog CD-ROMa dok se radi na sustavu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|