|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Cemu sluzi DEGAUSS na monitoru?
Znam da je to demagnetiziranje, i dobro dode ako stavim zvucnike preblizu monitora... Ali cemu jos sluzi? Ja sam cuo da je dobro barem jednom tjedno napravit taj degauss a i cesce, jel to istina?
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
pa i ne...ono..mislim da je to nikada nisam napravio (osim kad se nalijem pa mislim da je slika pomaknuta pa stiscem kaj stignem ![]() a ako ti trza monitor kada je pored zvucnika...pomakni monitor ili jos bolje..pomakni zvucnik ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Uglavnom, taj degaus ti se napravi svaki put kad uključiš monitor. A čemu služi...laički, na sliku tvog ekrana mogu utjecati neke magnetske interferencije (FER-ovci i ostali elektrotrhnički inženjeri će me ubiti zbog mog "stručnog" baratanja izrazima ![]() ![]() Ako sam nešto/sve krivo objasnio, neka me upućeniji isprave ![]() A definitivno se ne bih upuštao u tehnička objašnjenja kako EM-smetnje utječu na sustav za otklon "topa" u ekranu... BTW...ima netko nekakvu ideju kako izbjeći utjecaj tv-a na monitor? Jedini lijek je da ih odmaknem više jednog od drugog, je l da? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered Abuser
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Možeš staviti neku Al foliju između njih i po mogučnosti uzemljiti!
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
par ploca olova i nista nece prolaziti ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ili najjednostavnije, kupit nove magnetski oklopljene zvucnike i problem rijesen... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
delta s4: kazes dobro. to su magnetske interferencije uzrokovane razlicitim valnim duljinama magnetskog polja zvucnika u odnosu na monitor. tako se slici u najblazem slucaju samo promijeni boja, dok savijanje slike ne zelite vidjeti. to demagnetiziranje se samo na novim monitorima obavlja automatski pri paljenju, a to mozes skuzit po paljenju i gasenju releja (cuje se skljocanje). npr. moj brat se igro sa malim zvucnikom oko tv-a promjera nekih 8-10 cm i stavljo ga je po ekranu pa je ostala fleka koja se nikak nije dala skinut. problem je rijesen tak da je tv iskopcan iz struje i ostavljen prek noci (citavu noc bez tv ![]() ovo s peglama : lol2 : nisam cuo, ali sa zavojnicama moras pazit da ne pojacaju efekt ![]()
![]() |
#12 | |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
LOL ![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
She`s back...
|
Self destruct na monitorima? ![]() ![]() Heh...ne znam baš koliko mi se olovne ploče uklapaju u interijer sobe, ali kad budem radio novu stalažu, moj prvi izbor materijala će biti olovo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
mozes stavit bilo kakvu metalnu resetku okolo monitora i to bi trebalo djelovat, najbolje bi bilo kad bi ga mogao skroz oklopit al jebiga onda nebi nis vidio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
LOOOOOL za veci dio tjela. Vec vidim novu seriju samsungovih monitora sa crvenim self implode gumbom. Imaju vec i slogan. If it doesn't work, it self destructs. LOL. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Kernel panic
|
Otišlo u nepovrat... LOL
![]() |
#21 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja sam uspio otkloniti promjene u boji na jednom monitorom samo lemilicom.. dakle ona lemilica tzv. "pistolj" a ne one obicne. Za "peglaj me njezno" metodu nisam cuo: bonker2 .. i nije mi jasno kak ona moze to napravit..jer zadnji put kad sam otvorio peglu nutra nije bilo nekih jebackih zavojnica ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|