|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
![]() kada stavim u 72 ili 75 Hz slika je super tj. jako ostra a u 85 Hz se zamuti i duplo losija, ovo se kuzi nakon sto se malo gleda u 75 pa onda kad stavim 85.... moje pitanje je zasto i jel kod vas tako? ovo se dogadja u svim driverima monitor je Samsung 753s tockica je 0.23mm |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: low refresh-->bolja slika
problem je sto ti graficka ili monitor ne mogu stvarati/prikazivati 85 slika u sekundi... sad koji od njih ne znam .. nemoj misliti da te pljujem ali monitor ti je jedan od najslabijih 17" pa moze biti on..a graficka ti nije nes vauuu ali ne vjerujem da je problem u njoj...naime morala bi moci prikazivati 85hz i na 1600x1200..bar je moja gf2mx mogla.... po meni je vjerojatnije monitor ali moze biti i graficka a mozda i oboje.. a pretpostavljam da govoris o 1024x800 ili 1152x900...spusti za jendu dolje i probaj onda pa javi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Re: Re: low refresh-->bolja slika
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Citiraj:
b) monitor ti je preporucen za osvjezavanje od 75Hz Glasujem za b varijantu - imam slicnu stvar sa mojim Sony Multiscan 200ES Trinitron 17" monitorom.. Na 75Hz slika je savrseno mirna, ne dise, fino radi, boje su vjerne. Na 85Hz i 100Hz se uredno moze prebaciti ali onda vise nije mirna, moram ju "razvlaciti", primjetno je i disanje slike ![]() Pametni ljudi iz Sony tech supporta su mi onda fino odgovorili da se drzim sluzbeno podrzane frekvencije za moj monitor, a to je 1024x768/75Hz. Tih 75 Hz se pokazalo na nedavno odrzanom LAN partyu gdje se taj monitor s kvalitetom slike mogao boriti sa Samsungom 700NF, 755DF, 765MB te 757NF bez problema, a kostao me oko 800 kuna.. proizvodnja sijecanj 1999.. Zakljucak: drz' se ti preporucene frekvencije ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
kak sam ja mogo znat kakav je monitor, jedino da sam iso tamo gledat sto je bilo tesko moguce.... slika je na 85Hz mirna, ne dise, nista, samo nije ostra, nije to sad uzas da nemozes gledat nego kad ja malo gledam u 75 pa onda prebacim vidim da je losija ovo za preporucenu neznam, zato jer se ovo dogadja na svim rezolucijama i na 800x600x85 je isto, isto tako i na 100Hz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 | |
..
|
Re: Re: Re: low refresh-->bolja slika
Citiraj:
a inace ako je i na 800x600x85hz problem furaj na popravak ili prodaj monitor dok mozes... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|