Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.03.2003., 19:53   #1
TDK
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2002
Question low refresh-->bolja slika

kada stavim u 72 ili 75 Hz slika je super tj. jako ostra a u 85 Hz se zamuti i duplo losija, ovo se kuzi nakon sto se malo gleda u 75 pa onda kad stavim 85.... moje pitanje je zasto i jel kod vas tako?
ovo se dogadja u svim driverima

monitor je Samsung 753s tockica je 0.23mm
TDK je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2003., 20:10   #2
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Re: low refresh-->bolja slika

problem je sto ti graficka ili monitor ne mogu stvarati/prikazivati 85 slika u sekundi...

sad koji od njih ne znam .. nemoj misliti da te pljujem ali monitor ti je jedan od najslabijih 17" pa moze biti on..a graficka ti nije nes vauuu ali ne vjerujem da je problem u njoj...naime morala bi moci prikazivati 85hz i na 1600x1200..bar je moja gf2mx mogla....

po meni je vjerojatnije monitor ali moze biti i graficka a mozda i oboje..

a pretpostavljam da govoris o 1024x800 ili 1152x900...spusti za jendu dolje i probaj onda pa javi...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 13.03.2003., 22:27   #3
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Re: Re: low refresh-->bolja slika

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
problem je sto ti graficka ili monitor ne mogu stvarati/prikazivati 85 slika u sekundi...

sad koji od njih ne znam .. nemoj misliti da te pljujem ali monitor ti je jedan od najslabijih 17" pa moze biti on..a graficka ti nije nes vauuu ali ne vjerujem da je problem u njoj...naime morala bi moci prikazivati 85hz i na 1600x1200..bar je moja gf2mx mogla....

po meni je vjerojatnije monitor ali moze biti i graficka a mozda i oboje..

a pretpostavljam da govoris o 1024x800 ili 1152x900...spusti za jendu dolje i probaj onda pa javi...
nije do grafulje sigurnojer bi i meni onda bilo tako....prije ce biti da je monitor
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2003., 00:31   #4
Trash
Premium

Trash's Avatar

Datum registracije: Apr 2002

Citiraj:
Originally posted by TDK
kada stavim u 72 ili 75 Hz slika je super tj. jako ostra a u 85 Hz se zamuti i duplo losija, ovo se kuzi nakon sto se malo gleda u 75 pa onda kad stavim 85.... moje pitanje je zasto i jel kod vas tako?
a) monitor ti je u kurcu
b) monitor ti je preporucen za osvjezavanje od 75Hz

Glasujem za b varijantu - imam slicnu stvar sa mojim Sony Multiscan 200ES Trinitron 17" monitorom.. Na 75Hz slika je savrseno mirna, ne dise, fino radi, boje su vjerne. Na 85Hz i 100Hz se uredno moze prebaciti ali onda vise nije mirna, moram ju "razvlaciti", primjetno je i disanje slike

Pametni ljudi iz Sony tech supporta su mi onda fino odgovorili da se drzim sluzbeno podrzane frekvencije za moj monitor, a to je 1024x768/75Hz.

Tih 75 Hz se pokazalo na nedavno odrzanom LAN partyu gdje se taj monitor s kvalitetom slike mogao boriti sa Samsungom 700NF, 755DF, 765MB te 757NF bez problema, a kostao me oko 800 kuna.. proizvodnja sijecanj 1999.. Zakljucak: drz' se ti preporucene frekvencije
Staro 14.03.2003., 03:40   #5
metalac
Premium

metalac's Avatar

Datum registracije: Mar 2003

Citiraj:
Originally posted by TDK

monitor je Samsung 753s tockica je 0.23mm
Koliko ja vidim taj Samsungov moze ici 12x10 na 65hz sto znaci da ce na sto znaci da ce sa 10x7 ici oko 75hz. Ako hoces 85hz onda najvjerovatnije moras ici na nekih 8x6 ili manje sto se rezolucije tice. Inace to sto ide12x10 na 65hz je cisto sranje, mogao si vala bolji monitor naci negdje.
Staro 14.03.2003., 15:41   #6
TDK
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2002
kak sam ja mogo znat kakav je monitor, jedino da sam iso tamo gledat sto je bilo tesko moguce....
slika je na 85Hz mirna, ne dise, nista, samo nije ostra, nije to sad uzas da nemozes gledat nego kad ja malo gledam u 75 pa onda prebacim vidim da je losija
ovo za preporucenu neznam, zato jer se ovo dogadja na svim rezolucijama i na 800x600x85 je isto, isto tako i na 100Hz...
TDK je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2003., 19:01   #7
metalac
Premium

metalac's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by TDK
kak sam ja mogo znat kakav je monitor, jedino da sam iso tamo gledat sto je bilo tesko moguce....
pa valjda pise nesto kad kupujes monitor, vjerovatno postoje neke specifikacije o njemu, niko ti ne prodaje monitor bez ikakvih specifikacija.
Staro 15.03.2003., 00:22   #8
msvrtan
..

Re: Re: Re: low refresh-->bolja slika

Citiraj:
Originally posted by greg SE
nije do grafulje sigurnojer bi i meni onda bilo tako....prije ce biti da je monitor
rekoh da je mozda i u grafickoj...ali da ne vjerujem...

a inace ako je i na 800x600x85hz problem furaj na popravak ili prodaj monitor dok mozes...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno