|
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Zagađivaći sluha 1.Ventilatori. Njihovu buku možeš smanjiti sa SpeedFanom, potenciometrima, spajanjem ventilatora na niže napone ili kupnjom novih i tiših ventilatora (hladnjaka) 2. Diskovi: staviš oko njih nekakvu elastićnu gumu (gaće ![]() Također imaš APM, kako bi smanjio vrtnju diskova. 3.Optički uređaji: slično kao i kod diskova, cilj je smanjiti vibracije>buku Dodatne điđe: Akasa akustična samoljepljiva spužva za izolaciju zvuka računala i gumene nožice, za smanjenjene vibracija.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
ee ja sam skinuo taj sppeeed fan,ali ja tamo bash nistha ne khontham hehe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
|
Napajanje sam uvrstio pod ventilatore, jer kod njega samo ventovi stvaraju buku ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Čuo sam priče kako bolje napajanje stišava rad? E i da, ventovi su ventilatori, jel tako? Postoji li na hladnjaku ventilator? Ja imam hladnjak na procu, i on se vrti, ali mi speedfan ne očitava RPM ni od kakvog hladnjaka...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Dr. Gonzo
|
Meni nešto opako zuji u kompu... onako na mahove, pa onda počne rokat, trese se... i onda se smiri. Čini mi se da je to hladnjak od proca. Jel meni treba taj hladnjak, jel bi se moglo stavit nešto što je jako tiho, a da obavlja funkciju? Temperatura mi se vrti oko 45°C, konfa iz siga. E i da, na optikanere sam stavio samo 2 šarafa, može li biti da oni proizvode jake vibracije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium moderator
|
Nešto jako tiho bi ti bilo nekakvo pasivno rješenje, poput Thermaltake Sonic towera. Problem kod pasivnih hladnjaka je to što su veliki, teški i dosta često skupi (Thermalright XP-120). K tome trebamo dodati kako ih je najbolje koristiti sa nekim ventilatorom (koji ne treba imati puno o/min) kako bi poboljšao hlađenje ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
..i po mogucnosti da ima temperaturnu regulaciju vrtnje venta... tako da je jos tise kad komp ne radi nesto zahtjevno i kad ne treba puno snage (npr. surfas po netu i slicno)
![]() |
![]() |
#13 |
Dr. Gonzo
|
A kako se može smanjit voltaža ventu, odnosno da ima manje okretaja? Meni je sada temp proca (AMD) 46°C, mislim da je to dosta nisko s obzirom da je stock cooler. Kad bih malo smanjio brzinu vrtnje decibeli bi se smanjili, a temperatura ne bi vjerojatno puno otišla gore (odnosno onoliko koliko smanjim vrtnju)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
POgledaj na podforum kUcista i case modding..imas sticky o tome
![]() |
#15 | |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Nikad više tower kučište neće zaći u moju avliju.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|