|
![]() |
#1 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Windows XP Professional - rigoroznije postavke
Lijep pozdrav. Dakle, nedavno sam na računalu od frenda instalirao novi XP Pro SP2. Instaliram ja sve lijepo, sve uredno šljaka, ali je drukčiji logon screen nego na mom. Naime, na njegovom nema onog velikog plavog ekrana gdje se izaberu useri, već samo mali prozorčić u kojem trebaš upisati username i password, a pozadina je crna. Zanimljivo je kako sustav baš za vrijeme logiranja instalira kojekakve update skinute s interneta (piše u prozorčiću installing ovo ono). Ok, rekoh, ali gdje se to namješta? I tako on mene zove da mu namjestim mrežu. Kako ja na svom računalu nikad nisam morao dodavati mrežnog usera koji se logira, pokušao sam i na njegovom tako napraviti, ali, nije išlo. Išlo je tek kad sam dodao novoga. I pitam se ja sada, pa kako se može namjestiti da bude i kod mene (XP PRO SP2) tako, budući da ja ne volim automatizaciju i volim imati potpunu kontrolu nad računalom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
koliko sam skuzhio, zhelish da te pita username i pass?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
Što se mrežnog usera tiče, ja bih na tvom mjestu omogućio Guest account (po defaultu je onemogućen) i stavio nekakav password na njega. Samo dodaj Guest accountu read prava na šerani folder. Nakon toga na PC-ju koji pristupa na prvi PC otvori My network places, pokreni Add network place wizard, odaberi Choose another network location i ukucaj ime prvog PC-ja \\ime_PCja\ime_sharea. Za usera upiši Guest i password od guesta na prvom pc-ju i to je to.
![]() |
![]() |
#6 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Uspio sam namjestiti, trebalo je isključiti Use Welcome screen u postavkama user accounts. Ovom prilikom se zahvaljujem mirkuB. : cheers2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|