|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
![]() Dakle imam UPS iz subjecta..kapaciteta 600VA. Konfa mi je navedena u potpisu a najbitnije je napajanje od 380W, dakle UPS je i vise nego dovoljan. Pri full opterecenju sistema UPS je opterecen MAX 40% a na njega su pristekani monitor i kuciste (i jos par zanemarivih sitnica). A problem bi bio sljedeci...kao prvo relej unutra prebacuje periodicki svakih sat vremena (ako ne i češće) od prvog dana kako sam ga kupio..negdje na jesen. No to pretpostavljam da je normalno pa se nisam previse obazirao..ono sta me smetalo su naponi u tim stanjima...napon mreze je oko 210-212V i on ga prebaci (u neki Volt mod) i digne napon preko 240V. Pa me zanima da li je TO normalno ![]() no najveci problem u prici je sranje koje se pocelo desavati prije par tjedana..kao prvo par puta se sam od sebe prebacio na bateriju, poceo pistati, relej klikat ko lud da bi se nakon 3sec citav UPS ugasio. U manualu pise da se UPS gasi nakon 3sec kad je opterecenje vece od 130% (isto tako gasi se nakon 60sec ako je opterecenje preko 110%). Onda, nestalo bi struje i efekt bi bio isti..ali ovaj puta ajde recimo izazvan nestankom struje. No opet se kompletan UPS ugasi nakon 3sec sto nema smisla! Naravno bio sam na servisu vec, uzeli ga i testirali onak 48h bez prestanak (tako kazu) i vratili mi UPS da kao radi bez greske. Onda sam probao minimizirat opterecenje UPS (bez obzira sta pise u njegovoj aplikaciji da je opterecen 30-40%) tak da sam ustekao SAMO kuciste i desilo se isto. Posumnjao sam u kablove, svoje napajanje, citav faking KOMP! no nije ni to..izmjenio 4 kabla od napajanja, istekao telefonsku zicu iz njega i kabel kojim se spojen na komp (COM port) no i dalje isto. Uzeo sam goli UPS i usekao ga na DRUGI komp (SAMO komp) i efekt je bio identican: pocne pistat neprekidno ko lud, relej se prebacuje jedno 20 puta u sekundi!! i nakon par sekundi kompletan UPS se ugasi. I nema pomoci. S tim da je zadnjih par puta to trajalo malo vise od 3sec. Prije nego sam to zadnje isprobavanje obavio bio sam ponovo u servisu i reko da me ne hebu jer UPS NE radi no onda ga je tip na licu mjesta ustekao u komp (NE u struju) i UPS je normalno napajao komp iz svoje baterije preko 5min kolko sam ja bio tamo. Jedino sta mi pada na pamet je da nisu oni mozda usekali neki DRUGI ups jer ja to nisam vidio svojim ocima (ili nisu nista ustekali u sami UPS nego samo njega isteklai iz struje), ja sam samo cuo UPS kako bipa kao sto bi i trebao dok je na bateriji. No nekak se nadam da bilo koji ducan ne bi imao osoblje koje je sposobno tak nes napraviti.. Anywho ![]() IDEJE : wtf : ???
"I can resist everything except temptation" Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 05.04.2006. u 17:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Očigledno UPS radi,a kakva je situacija kod tebe sa strujom? Možda ti ups ima malu toleranciju napona pa na svaku manju oscilaciju u naponu prebacuje na bateriju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Secret Undercover Agent
|
Malo sam editirao prvi post jer sam fulao one postotke..rijec je bila o 130% ane 160%.. Pa ovako, naponi kod mene JESU u qrcu, zato sam i kupio UPS i zato nisam radio frku kad je on periodicki prebacivao non stop. Mene muci zasto se sada on kompletno gasi kod nestanka struje. I sad sam isao racunati malo sto se tih napona tice..na kutiji (u manualu) pise ovako: AVR automatically increses output voltage 15% above input voltage if 09% to -25% of nominal. Dakle, 9% od 220 bi bilo oko 20V, pa bi napon trebao pasti na 200V da bi ga on podigao za tih 15%. No kod mene je ta granica oko 209-210V. Pa pretpostavljam da on onda mozda uzima nominalnu vrijdnost 230V (jer bi tada -9% bilo oko 209V pa bi ga on dignuo na 240V).. to je jedino objasnjenje koje ja mogu smisliti za te napone.No kao sto rekoh, nije me briga sad za to..mene zanima zasto se on kompletno ugasi. Da li je moguce da je on jednim kompjuterom sa napajanjem od 380W opterecen 110% do cak 130% ?? Hmm..sad nemrem nac kolko je to Watta, no cini se da nije 600W snaga nego 600VA. Ne mogu se sjetit kolko je to watta a na official siteu nis ne pise..: finger :
![]() |
#5 |
Secret Undercover Agent
|
350W? hm..puno manje nego sto sam se nadao. Kako se to izracuna? I ups je bio na servisu pa su mi ga vratili pod ispravnog..sta da mu sad radim!?
![]() |
#7 |
Secret Undercover Agent
|
Aha... ja sam mislio da si izvuko tu informaciju od nekud s neta ![]() Jel ti isto imas Powercom-ov UPS ili neki drugi? I ako je tvoj 350W onda je obavezno i moj isto tolko? Sve u svemu..ne znam kaj cu sad.. ako je ODJEDNOM ups postao pre slab onda cu ga prodat. No nije mi jasno kak se to moze desit..nisam nikakav hardware dodavao a ni nemam ga puno (klasika: zvucna, TV kartica, 2 opticka uredaja, 1 hard i nekoliko ventilatora...).. hmm...sad sam se sjetio da IMA jedna novost - USB tastatura.. priustio sam si Logitechovu G15 : flyingey .. e sad, ako je TO kap koja je prelila casu i preopteretila moj UPS onda jebes sve..no u biti ni to nema smisla, jer mi je do sad na njemu bio ustekan kompletan komp (kuciste, monitor, 7.1 zvucnici), 2 transformatora od raznih uredaja i cini mi se jedna lampa...e a sada glupi UPS nemre napajat niti solo kuciste : wtf :
![]() |
#8 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Moj je UPS ART iz Ve-mila.Na njega je spojeno pojačalo Marantz 2x80w,cd player,gramofon,deck,tuner,ekvilajzer,video recorder,sobna antena radio kazetofon od Panasonica,printer Epson C43,komp lcd monitor,usb hub sa vlastitim napajanjem i sve radi bez greske,Kad sve popalim max opterćenje dođe do nekih 55-60%,tako da na kraju ipak mislim da nešto nije u redu sa tvoj UPS-om.
![]() |
#9 |
Secret Undercover Agent
|
Uf..good point. I ja mislim da nes ne valja s njim. Al kaj da mu radim?? Bio na servisu 2 puta i vratili mi ga pod ispravno ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
nemoj ustekat komp, ustekaj telku i dvd npr ili nesto slicno pa ak onda crkne nosi na reklamaciju i reci da ne radi kad se usteka u struju i u potrosac istovremeno BTW 600 VA bi trebalo vit jako blizu 600W koliko ja znam jer se snaga racuna po formuli P=U*I*cosfi gdje je cosfi nesto manji od 1 U se mjeri u V I se mjeri u A a ti imas 600VA sto znaci 600/220 (napon mreze)=2,72A ako zanemaris fazni pomak aka cosfi tvoj ups moze dat 2.72A uglavnom kad pomnozis struju i napon to nebi smjelo puno prec 600 ak imas napajanje od 350W max struja koje to napajanje moze izdrzat na ulazu je DEBELO ispod 2.72A ovo sam izvukao iz svog oskudnog srednjeskolskog znanja a maturiro sam prije 6 godina i nisam pipnuo nista srodno od onda pa su moguce greske ali u globalu to je to :beer |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Secret Undercover Agent
|
Hvala na odgovoru..ali pretpostavljam da su oni njega ustekali u neki komp tamo ali ocito puno slabiji pa je UPS to mogo izdrzati. No fascinantno je da moj komp nije nista posebno..dapace cak imam ispod prosjecnu snagu napajanja. Cas cu danas/sutra probat istekat koji uredaj iz komp (opticki npr.) pa da vidim oce li to imati efekta.. i onda cu probat opet neke uredaje poput TVa.. nakon toga idem natrag bacit im to u glavu.
![]() |
#12 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
@Denzil imao sam gotovo identican problem sa APC-ovim BACK UPS 500VA relej krene divljati i UPS se ugasi nakon par sekundi (naravno i kompjuter) iako u kuci ima struje, zarulje uredno svijetle, vidim po radio-uredjaju (koji ima na sebi sat, da se nije vrijeme vratilo na 0:00, znaci nije nestalo struje na neki duzi period - sekunda ili vise) pokusao sam sve, zvao APC support u Budimpesti, mjenjao transfer point sa 170V na 165V pa na 195V ali bez uspjeha onda sam rjesio taj UPS i uzeo pravi-posten UPS BACK UPS RS 500VA buduci da on ima konstantno "peglanje napona", ne divlja mu relej... ovi klasicni UPS-ovi (bez AVR-a) su izuzetno glupe interne logike: ima struje = vanjsko napajanje nema struje = baterija u slucaju da napon varira, ups preko releja switcha izmedju hep-a i baterije, da bi na posljetku jednostavno "crko" i ugasio se... cekanje na odziv je (otprilike) 16ms - toliko UPS-u treba da shvati da je nestalo struje
![]() |
#13 |
Secret Undercover Agent
|
pa ako je vjerovat onome sta pise na kutiji moj ups ima transfer time 2/4ms including detection time i definitivno ima AVR jer je zbog njega i klikao periodicki svakih sat vremena...tj. povecavao napon kada bi ovaj pao na 210V. U svakom slucaju, ak je ovaj riknuo, oni u servisu bi mi ga trebali sredit ili zamjenit. A oni to nisu napravili.
![]() |
#14 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
napisi koji je model... cisto sumnjam da ima AVR za tako malu lovu (vidio sam dosta powercom blackkinght kod svojih poznanika)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|