|
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
i + sve...fulao sam podforum! budala! eto, to se dogodi kad citam 8 podforuma istovremeno. ![]() molim moderatore da prebace na odgovarajuci podforum ako je moguce, ili da brisem? pas mater...
![]() |
#4 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ima li ista u tom napajanju? na slikama izgleda prazno
![]() |
![]() |
#7 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Kuciste kao kuciste je zakon, al si malo pretjero sa plavom bojom..no, let me refraze that: ali si PRETJERO sa plavom bojom ![]() I oni kablovi zamotani u plavo (sa pretpostavljam izolirom) izgledaju bolesno, na trenutak sam pomislio da je to neka kombinacija vodenog i zracnog haldenja ![]() no pleksi je super, po mom ukusu si ga trebo ostavit "obicnog"...no stvar ukusa.
![]() |
#8 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() je, codegen je. ![]() sve sam sam radio sto se vidi na slici.....i zaista sam dugo radio, samo steta da nisam imao digitalni pa da slikam kako je islo...
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() kablovi su umotani u cijevi od vode, i plavi izolir okolo. sigurno bolje nego da se vide crvene,crne,zute,nrancaste zice....
![]() |
![]() |
#10 |
JDM
|
Atha bez uvrede ali meni je bljak. Preraso sam casove sa prozorima/prozirne/neonke .... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
M.U.P.
|
Kušište je opasno. Nema večeg gušta nego kad sam nešt napraviš pa još i na nekaj liči. Evo ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Moderator
|
@ fleks a da...kad si tako iskusan sa svojih 40 godina. @ MRKONJA thx...naradio sam se oko tog cuda. mozda i jesam pretjerao sa plavom, ali bio sam u zanosu kad sam nabavio fluorescentni sprej... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
A daj reci klko te to sve izaslo u kunicima
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
e, a kolka ti je cijena materijala bila? kaj si samo pleksi kupil ili kaj? kaj ti je bio najveci problem? Kak si maticnu priheftal? normalno probusio rupe i na obicne sarafe ih stavio ili kaj...? Mislim, meni je kuciste fakat super, fora je kad se sve vidi, a i opet, brijem da ak dobro sve stavis (otvore za ventove) da mos imat dobar propuh... jedino, kaj bi ja jos probao napraviti (al na to si morao od pocetka paziti) je da napravit zracni tunel (sa dva ventilatora-upuh i ispuh)za vent od proca kroz cijelo kuciste (onako po duzini). Nekaj kaj bi se moglo maknuti kad vadis sve van iz kucista... mislim da bi to poboljsalo (malo istina) hladjenje proca!
![]() |
#15 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
atha reci ti meni koliko si platio pleksi i one spojnice (kocke) kojima si spojio stranice ![]() nego fleks ljepo je kuciste a to da si prerasao nesto neser ![]() uglavnom ja da sam radio takvu kuciste sve bi radio uv ![]() ![]()
![]() |
#16 | |
M.U.P.
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 |
JDM
|
Naglasak na ![]() ![]() Al istina nekak sam se zasitio u zadnjih mjesec dana prozora i sad ga više nemam na novom casu. Mislim da ga neču ni radit. Atha ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
kuciste je ono gotovo iz linksa il hgspota, jelda? ak nije, onda si stvarno odlican posao napravio izradjujuci ga ![]()
![]() |
#20 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ATha - odlično je super si spojio sve pleksije, odakle ti one kopče u kutovima? sve mi je super, o bojama neću, svatkoima svoj ukus, jedino što bih možda ja promijenio je stavio napajanje na neko drugo mjesto... da bude kućište totalno drukčije i raspored unutra |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
@miato Covjek je kuciste napravio sam i to za smijesno malo para ...ali o tome neka on kaze... @Gabre >>super si spojio sve pleksije, odakle ti one kopče u kutovima? << To je znanje i mogucnost koristenja odredenih strojeva (strojna obrada). Valjda ce atha napisati nesto vise o tome kad se vrati s posla... Ja sam, eto, imao priliku da pratim izradu od "predprodukcije" ("nacrta" i ideje) pa do realizacije i moram reci da uzivo izgleda nevjerovatno dobro... Nadam se da ce atha imati vremena i ubaciti i jednu sliku kucista u mraku koje tada izgleda jos bolje jer osim ventilatora sa ledicama stranice kucista "odbijaju" plavu svjetlost po rubovima (vertikalno i horizontalno) sto izgleda jednostavno sjajno... Svaka cast na trudu volji i strpljenju jer znam koliko si dugo i precizno to radio... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
evo par ![]() o ukusima se ne raspravlja, ali meni se sviđa i svaka čast na uloženom trudu... ![]() ja sam isto mislio nešto takvo napraviti, ali ne za cijeli komp, nego samo za vodeno, malu kantu od pleksija za posudu i radijator...baš me zanimaju detalji oko cijene i sklapanja i pogotovo onih kutnih spojeva... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
prije svega da se zahvalim svima. ![]() ![]() ![]() dakle cijena....cijena ventilatora sa plavim led...5kom = 200kn, 1x120mm obicni samo prefarban u bijelu mat pa plava fluorescentna= 50kn. dvije plave led diode za hdd i power = 20kn. sprej plavi fluorescentni + bijeli mat = 35kn + 20kn = 55kn. dimenzije kucista = 480 x 480 x 190 plexi + 8 alu kocki za ucrvscivanje 19x19mm = 0 kn. jedina cijena plexia, alu kocki (+alu kocke manjih dimenzija koje su se na kraju pokazale kao _nedobar_ izbor) i rezanja, mogu biti moji zivci i zivci moga tate. vanjske mjere plexia su rezanu u poduzecu gdje tata radi (zovimo ga poduzece ![]() ![]() dakle kocke su radjene u poduzecu od punog komada aluminija, rezane na mjeru i na nekima 4 rupe na nekima 3 radjene sa rucnom busilicom i nareznicama. ![]() maticna je pricvrsena normalno kao i u obicnom kucistu, nesto sa onim plasticnim kopcama, nesto sa vijcima. kablovi su umotani u cijevi od vode + omotani malo ljepse i pazljivije sa plavim izolirom. ![]() sto se tice hladjenja, na prednjoj stranici sam ostavio mjesto za jos jedan vent,koji bi montirao po potrebi,no zasada mi ne treba. dva prednja dakle upuhuju, zadnji 10mm ispuhuje. donji na bocnoj stranici upuhuje, gornji ispuhuje. ako tko ima jos kakvihj pitanja, neka slobodno pita. ![]()
![]() |
#26 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() ajde nemojte komentirat tu plavu vise (necu ni ja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |