Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.04.2006., 20:36   #1
Nebelwerfer
Nebelwerfer
Moj komp

Nebelwerfer's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Zvučnik iz kućišta upozorava prilikom igranja CoD2

Neznam di da bubnem temu, pošto konkretno neznam u čemu je problem.

Uglavnom, zadnjih dana kad bih igrao CoD2 zvučnik iz kučišta bi javljao sa kratkim upozoravajućim zvukom da nešto nije u redu. A danas je zvučnik prilikom igranja u jednom trenutku počeo svake 2-3 sekunde javljat upozoravajuće signale, sve dok CoD2 nisam isključio. Ne znam u čemu je problem ali pretpostavljam da je temperatura(grafičke?) u pitanju jer je kutija osjetno toplija nego prije dok je temperatura AMD-a u normali. Čak je jedanput igra srušila i samu sebe i WinXP da je ekran bio crn a nije se komp htio restartat sve dok ga nisam manualno restartao. Proc se grije tijekom igranja CoD2 na oko 45°. Ima li neki program koji prikazuje temperaturu svih komponenti? Jel imao ko slična iskustva?
Staro 14.04.2006., 23:57   #2
Nebelwerfer
Nebelwerfer
Moj komp

Nebelwerfer's Avatar

Da, problem je u grafi, uklljucih Temperature Monitor u ATi Tray Tools, i prikazivao mi je 92°(!) prilikom igranja cod-a, sve se usmrdilo. Ventilator radi normalno, ili mi se barem tako čini...

Koji je razlog tomu? Šta da radim...: stoopid
Oglas

Oglas
Staro 15.04.2006., 00:13   #3
Xedni
a.k.a. Krompirator™

Xedni's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ja sam imo grafu X800 koja se grijala...

Ja sam sa otvorenim kučištem bez klokanja, pokrenuvši onaj artifact scan došao do 110C...

onda sam stavio dva 80 MM venta koje su bili viška oko nje... i to je donekle valjalo...

u igrama se penjala do 100 C...

ali mi je sve to bilo jako čudno, i onda ja reko, možda pasta nešta nevalja, al sumnjam da bi tolku temperaturu davala...

i ja lijepo otvorim vent, kad vidim onako prašina kako je svojom debljinom od min pola centimetra blokirala da ventilator puše zrak kroz hladnjak...

nakon što sam to očistio, sa zatvorenim kučištem pri max clocku bez onih dodatnih ventova, grafa u artifact skeniranju nije prelazila 75C...
Xedni je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2006., 02:11   #4
Nebelwerfer
Nebelwerfer
Moj komp

Nebelwerfer's Avatar

Izgleda da je u prashini bio problem. Donekle, pošto se temperatura spustila za 'samo' 10 stupnjeva pa je maximalna vrijednost iznosila 82°. Pretpostavljam da je normalno da se ova grafa tako grije...

Evo i dve slikice:

Ovu prašinu sam 'spustio' sa prstom prije nego što slikah, cijeli ulaz je bio prekriven...

Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno