|
![]() |
#1 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Norton ghost problem s recoveryem
Ovako jučer su mi windowsi ničim izazvani otiši u vražju mater ni u safe mod nismamogao ući. Reinstalirao sam to smeće i pokušao prvo s acrons image vrnut windowse, no tone dela jer mi veli "THIS I NOT THE LAST VOLUME OF THE BACKUP" nijebitno kaj je. Od toga sma nakon 5 pokuđaja odustao sad ghost Jasno da nemrem dok windowsi delaju vrnut na taj disk windowse, kliknem OK za symatec recovery disc, reboot ali onda Surprise "disk boot failure or not system disk" kad hoću kao prema uputama botat s product CD-a da bi pokrenuo ghost. Što ja radim krivo? Jel mi treba nekakva disketa? Savjet za psotupanje s Acronisom isto je dobro došao (dapače). Molim bez glupih komentara jer sam stavrno već ispizdio od ovoga i malo mi fali da iscupam plocu iz kucista i razbijem je na komadice kao i sav ostali HW. Konfa: Ultra D 3200+ GB BH5 Hitachi 259gb sata 2 samsung 250gb sata2 toshiba DVD NNEC DVD RW Win XPpro SP1 Ghost 9.0 Acrnois zadnji
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ghost i Acronis bootam sa sticka odnosno CD-a bez instalacije u Windowsima i tako napravim odnosno vratim backup. Zadnji bootabilni i provjereni Ghost koji imam je 7.0. Osim njega mislim da imam i 8.2, al nisam probo kako taj radi. Acronis je zadnja verzija, dakle 9.0. Tako radim već 2-3 godine i nisam naletio na neke posebne probleme osim kod RAID-a na ovoj ASRockici gdje Ghost uopće ne radi, a Acronis mora radit u safe modu. Pokušaj nabavit nešto od tog dvoje...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ovako. Ja koristim vec dosta vremena acronis i sve mi radi za 10. Ghost sam prestao koristit otkad mi je par puta s oprostenjem usrao image. Acronis se koristi ovako: 1. Napravis bootabilni CD s programom u windowsu 2. Bootas sa CD-a kao sa windows cd-a 3. Izaberes PRVU opciju kad ti izboota (imas 3 opcije,od toga je treca da normalno izbootas windows) 4. Kliknes na BACKUP 5. Izaberes particiju koju ces backupirat,izaberes particiju na koju ces stavit image (neka druga osim one od koje radis backup) i onda te pita da upises ime image-a ( ja kliknem na desnu tipku pokraj i on mi sam da ime MyBackup.tib) pita te jos neke sitnice kao sto je zastita passwordom itd ali to pretpostavljam da znas. Za vracanje ti je postupak slican osim sto ne ides na BACKUP nego restore,ali ostalo je sve skoro slicno...izaberes particiju koju si bekupirao i image koji si sejvao. i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
ma backupirao sam ja kak spada al me jebe kod recoverya da mi to nije poslijednji volume backupa a to je prvi i poslijednji koji sam napravio, zbog istog razloga kao i ti sam presao na acronis. Nego daj mi reci jel moguce dal ak sam backupirao iz windowsa mi zajebe image, ja sam saveao na disk i s diska na dvd.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
buduci da radim recovery vrlo cesto, nemam vremena za neozbiljne programe (ghost) a Acronis TrueImage 9.0 radi odlicno i zadovoljan sam...
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne znam kak vama radi sranja, al meni ova 7.0 verzija nije usrala nijedan image koji sam napravio. Acronis je isto jako dobar, al ponekad zna bit spor do yaya pa mi snima/vraća backup 3-4 sata dok je Ghost UVIJEK sve napravio u roku 10 min.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|