|
![]() |
#1 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
6800GT Pencil Trick
Dakle, trazim postupak. Ako neko zna neki link neka ga stavi. Posto meni search NE RADI nisam mogao tako traziti po ovom forumu nego sam prelistao sve threadove i nisam nista nasao. Korisito sam i google ali nisam nasao nista konkretno, samo za 6800U. Imam Leadtek 6800GT. HVALA
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
A sto pokusavas postici? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Udaram Ljude Za Pare
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
90% ih ide sa bolicime na ultru=) inace rade si modaj bios...jednostavnije,brze sigurnije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Adrenaline junkie
|
Ja bi rado flasho BIOS da mogu. U nibitoru mi fino ocita postojeci BIOS na kartici, ja napon stavim sa 1.3 na 1.4V i sacuvam kako treba. Ali kartica jednostavno neprihvata modifikovani BIOS. Samo crno (ko na sahrani). Poslije vratiom originalni BIOS i sve radi kako treba. Probavo sam i oficijelne biose za Ultru ali ni to ne radi. Ona sad na default naponima ide na frekvencije iz siga. Imao sam malih problema prije par dana jer mi je crko "vrtilator" na kartici pa se pregrijavala. Sva sreca pa sam nao lika kojem je ista ovakva crkla pa sam zamjenio kopmpletan hladnjak i sad radi kako treba. Svrha Pencil Moda je samo da vidim dokle moze.
![]() |
#7 |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
ajde mi molim te reci kako ti se kreću temperature na toj kartici... meni sa originalnim coolerom (single slot verzija) na default frekvencijama ovih dana se kreće na idleu oko 59-60, a mogu mislit na koliko ide na loadu u igrama... inače kućište je dobro provjetreno i grafa radi stabilno bez problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
pa ti ga ja modam kak spada...pa cemo mi fino vidjet kak ide=) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
mc_fish ja sam ti poslo BIOS(e),sumnjam da ce uspjeti, ali se ipak nadam, jer sam probavao i oficijelne verzije.
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 12.06.2006. u 18:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ma daj covjece - sto se ides za***************avati sa dizanjem napona za mozda desetak mhz! Samo ti graficka moze prigorit. Takodjer - u najmanju ruku nabavi bolje hladjenje jer ti stabilnije radi na nizim temperaturama. Ako i uspije volt-mod dobit ces par % vise fpsa u najboljem slucaju, a kurenje graficke nije vrijedno toga.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Adrenaline junkie
|
@Mar Svjestan sam da mi treba neko bolje hladjenje. U toku je pravljenje vodenog nesto na fazon onoga sto je Turpija napravio sa mali izmjenama i dopunama pa cu PT radit tek kad ono bude gotove. Ali nije ni PT toliko bitan ako uspije flashanja BIOSa.
![]() |
#12 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
nadalje...nemoj stisavat grafu jer je na visem naponu...isto tako puno zabave...i ako oces jos vise nabrijat grafu...javi ALI sam da zans ovo radis na svoju odgovornost, te ja nemam nikakvu krivicu=) isto tako sam provjerio bios dal je OK i OK je...btw ak os mozem ti 1.8v dat gpu-u ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Adrenaline junkie
|
VELIKO TI HVALA NA POMOCI!!! Gdje si provjerio BIOS? Na nekoj Leadek 6800GT (citaj prakticno) ili nekim sofwareom? Ja trenutno ne mogu flashat jer nemam kod sebe PCI graficku, frend otiso na Zlatibor na 15 dana (ostalo mu jos 13). Javim ti kad flasham. EDIT: Kada sam otvorio NiBiTorom tvoj mod.rom integrity je crven. Da li je to zbog toga sto na default padajucem meniju nema 1,5V koji je naknadno dodan ili...?
![]() |
#14 | |
H2TB
|
Citiraj:
da i meni je treshold na 135... valjda tim karticama očito ne smetaju takve luđačke temperature, jer se ni meni ne smrzava ni ništa, i radi super stabilno... a čudi me da se tako grije s obzirom na cooler koji se sastoji od valjda kile bakra i ide preko memorije i sve... prijatelj mi isto ima leadtekovu 6800GT, ali agp verziju (A400 GT), i već 2 i pol godine radi bez greške a isto se grije ko luda.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Adrenaline junkie
|
To grijanje je zbog same arhitektur GPU-a. On se grije ko lud. Sto se tice hladnjaka ovaj sto stoji fabricki na leadteku je "samo" kila bakra koja ni za sta ne sluzi. Ali ,u slucaju da modifiklujes hladnjak onda nesto i znace. Stavis dva hladnjaka ,svaki sa po jedne strane, i stavis ih na 7V i guli. Temperature sigurno padaju za vise od 10-12 stepeni. Ja sam imao prikljucen jedan hladnjak na 12V i stavio sam ga sa donje strane (sa one gdje je GPUi memorija) i skinuo sam dosta stepeni ali nisam imao i drugi da probam. Potrazi malo ima neki thread bas je neko pitao kako bi bilo da stavi dva hladnjaka na ovu istu karticu.
![]() |
#16 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Pa kaj nismo tu zaključili da je Leadtekov komad bakra....šrot. Uzalud ti modanje BIOS-a i sav trud, kad s bilo kojim malo boljim coolerom, kartica dela na višim radnim taktovima, hladnije i tiše ![]() EDIT: Moja greška....sretno s novim hlađenjem: hello2 : Zadnje izmijenjeno od: McG. 13.06.2006. u 01:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Adrenaline junkie
|
@McG pogledaj post #11
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
S obzirom da ću od prijatelja kupit upravo takvu leadtekicu 6800GT, a vidim da kažete da se jako grije, molio bih vas da mi kažete koji hladnjak da kupim za nju... Razmišljao sam o Zalmanu VF700 AlCu LED (163 kn u linksu) ili Silenceru NV5 ver. 3 (126 kn)... Što vi mislite koji od ova 2 (koji bolje hladi i koji je tiši) ili da li imate još neki prijedlog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Guest
|
@ zasto ti nije prosao BIOS od ultre, pretpostavljam zbog razlicitih latencija na memi. Citiraj:
Temp. nije prelazila 62! |
|
![]() |
![]() |
#24 |
H2TB
|
upravo sam namontirao taj vf700 alcu led na moju px6800gt, stavio sam onu zalmanovu pastu koju sam dobio sa njime... temp je u idleu pala sa 61 na 55 stupnjeva i to je spojen na 12V .. u loadu neznam... bolje išta nego ništa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
a i ta pasta je žvaka, i ja sam je stavio u nedostatku druge...al dobro meni je skino skoro 20 stupnjeva jer stock cooler koji sam dobio s grafičkom je izgledao ko da ga je netko ubodnom pilom polirao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
H2TB
|
Citiraj:
možda joj treba neko vrijeme da malo proradi bolje..... ako ne bude u par dana promjene na bolje, onda ću stavit ac cheramique... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
to si s papirom namazes. Sluzi za pokrivanje mikrofraktura, pa izvedi koliko ide, joj, fuj ta pasta ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
H2TB
|
hmmm... zanimljivo, u idleu mi je temp umjesto 60 sad oko 55-56, ali zato kad izađem iz igre (americas army i hl2-episode1) pokazuje najviše 65, koliko sam uspio vidjet... to mi se čini odlično ukoliko je točno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas