|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
koji linux za wireless server?
pozdrav ljudi! ovak, na tavanu imam komp koji služi kao bridge, u principu, on je zamjena za AP! samo je jedna Wlan kartica u njemu! E sad, na njemu je XP, međutim u kompu je 40 GB HDD-a koji nepotrebno gore stoje samo da komp vrti win i drivere od kartice! Htio bi staviti Linux na USB i izvaditi disk iz kompa! Frend mi je rekao kao da je Microtic najbolji za to, ali nešto je kompliciranji! Neznam, kaj vi mislite koji bi bio dobar? EDIT: ako sam fulao podforum molim Moda nek prebaci...mislio sam bolje da stavim tu jer trebam savjet vezan uz OS |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
nemoj stavljati linux na usb, vec nabavi flash disk 2 ide adapter i stavi flash disk karticu, odlicno radi, nema pokretnih djelova tako da ce trajati vjerojatno duze od tebe ![]() najbolja distribucija linuxa za wlan routere je svakako http://www.staros.com/ mikrotik nije los ali mu nedostaje par stvari da bi bio na razini jednog starOS-a iako mikrotik ima vecu bazu korisnika i samim time vjerojatno bolji support unutar community-a (forumi,irc...) zabavljaj se...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|