|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2002
|
Kopiranje DVD-a
Neka mi netko preporuči dobar, program za kopiranje DVD-e filmova, odnosno za prebacivanje u avi ili neki slični format, pod uvjetom da kvaliteta slike bude što bliža originalu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Hmm GordianKnot (sve je unutra), ali kako mu ime govori pomucit ces se dok ga ne skuzis, a ovo orginalu - pretpostavljam da hoces koristiti mpeg-4 , imas izbor DivX 3.11,4.xx,5.x i XviD, ja bi uzeo XviD (ali uzmi stable build) a da bude kvaliteta originalu - baci ga na 3 cdea sa ac3 audiom i voila dinner is served.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Kao što dotični iznad mene reče. Ako namjeravaš raditi umjetnost od Divxa-Gknot. Nema bolje "naprave" za prebaciti film u .avi Za sve ostalo-izbor FlaskMPEG, Super DVD ripper... Ima ih ko pljeve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Imate pravo GordianKnot je definitivno najbolji DivX coder. On uopce nije kompliciran, odite na http://www.doom9.org/index.html?/gknot-basics-divx5.htm i tamo citajte tutorial dok ripate prvi film, nakon toga više nikad nečete pogledat u tutorial, jer sve važne postavke ostanu spremljene u programu. Nemojte instalirati DivX 5.0.3 jer koliko sam ja probao zblokao mi se dok sam codirao zadnja 2 filma, onda sam vratio na 5.0.2 i sad mi je več scodirao 2 filma.
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
i ja se isto slazem. Gknot je ZAKON! (imas na www.doom9.org) jest da je kompliciran (imas na gore navedenom siteu i guideove), ali zato prekrasno obavlja svoj posao. znaci: gknot+divx 5.0.2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rabotnik
|
Kakav DivX 5.0.2 uzimte XviD i budite face ![]() Ne stvarno iako je XviD recimo jos u alpha razvoju daje hebene rezultate, kroz 3-4 mjeseca postat ce (ako vec nije) najbolji codec na svom području. A kaj nije otvoren audio - video forum pa postajmo tamo.
![]() |
#9 |
Administrator
|
I mene zanima taj XviD. Jako dugo radim s Gknotom (još od 3.11) i svih onih verzija Gknota-0.26, 0.261 itd. Boljeg programa nisam našao, stvarno. Ali čisto zanima me taj jer sam dobio LOTR na dva CD, kodiranim tim vražijim XviD-om i čini mi se super. Dosta velik bitrate, bez kocki na tamnim djelovima filma. Sve u svemu jako dobra kompresija. Pošto mi se neda kopat ako netko zna osnovne prednosti/mane Xvida naspram 5.02 slobodno. A i mogli bi ovaj post prebaciti na Audio-video kad se već gazda Ozren potrudio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Xmpeg - najbrže i najjednostavnije
Nemoj se mučit s kvazi-rješenjima i konglomeratima stotina programa koji se navodno odlično nadopunjavaju. Xmpeg će napravit SVE. Enkodirat film u kodek po izboru (DivX 5.0.x najbolji izbor [za ljubitelje mutne slike tu je XviD]), zvuk ostavit u AC3 ili kodirat u MP3, a sve to bez stotina bespotrebnih međukoraka i par tisuća pitanja/opcija. I ono što je ključno - čita film direktno s DVD-a, ripanje nepotrebno (DVD Mism plugin)! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Rabotnik