|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() bok imam dakle problem sljedeci: dvd (hitachi gd700) mi ponekad smrzne komp jer ne moze procitat cd-medij pa onda moram resetirat .. al kod dizanja xp-a on pokrene chkdsk ili sta vec i redovito mi obrise neki direktorij ili fajl iz \windows\system buduci da ja bas nemam neko objasnjenje... help! maxtor 80GB 5400 na promise ata100 na asus a7v win xp prof. hint: skuzio sam da neke direktorije uspije vratit kao file001 ili kako vec nije vazno, al valjda ne trebam govorit koliko je ovo tupavo .... thanks |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Po mojim iskustvima, nije problem u hardu. Problem je u uzdrmanim Windowsima. I vjerovatno u DVDu. Ili ti DVD ne cita sve medije (desava se) ili bi ga trebalo ocistiti (odneses DVD u servis, kosta do 100kn). Vratimo se na Windowse. To sto on obiljezi File001 nadalje, on samo povrati sektore za koje je zapisano da se koriste, a zapravo su prazni i nedostupni. Windowsi to pocnu raditi kada su uzdrmani. Osobno sam to dozivio vise puta, najvise na 6 mjeseci staroj instalaciji Win2000 koju sam mucio, cijedio, jednom imao i oko 15 GB instaliranih aplikacija, instaliravao, deinstaliravao, mijenjao drivere za zvucnu i TV karticu, na kraju sam imao nesto vise od 24 MB File00x povracenih fajlova. To nije nista strasno, to je samo dokaz da Windowsi rade i popravljaju svoje greske. Ako ti nije hitcha, predlazem ti da maknes XP i vratis se necemu stabilnijem, w2k, Win98se npr. To da ti XP pri diskcheku brise fajlove iz \windows\system direktorija (zapravo brise one koji su krknuti) upucuje na to da treba reinstalirati Windowse, mozda su bas pukli sistemski driveri za CD/DVD jedinicu. Da ti je riknuo hard, bio bi u potpunosti nedostupan, ili u najboljem slucaju, ne bi mogao pristupati samo cijelim particijama. Sto se tice DVDa i njegovog mucenja s odredjenim medijima, nemoj resetirati stroj, vec stisni eject tipku na DVDu i zbaci medij. Zdravije je za Windowse, ma koji oni bili. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|