|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
x1800xl nece ni do Welcome...
Prije koji dan san bas slozija Asrock Dual SATA2 plocu i opterona 144 sve je bilo lipo dok nisan isa stavit drajvere za x1800xl...na friske windows kad san stavija NGO,Omegu ili zadnje sluzbene drijavere komp ne da sliku nikakvu taman kada bi trebao doci Welcome screen nego se zacrni i bloka i restartira...U safe modu ga mogu dignit bez problema. Probao sam sa opcijom u biosu da PCI-e bude prva na izlazu...ali nista svaka od tri verzije drivera imala je isti rezultat neuspjeh... niti da u windowse dode? Jesan na sta zaboravija?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj ubost u drugi DVI izlaz...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
slican je problem imao sam fischer: ovak sam ga rijesio: prije ulaska u win drzis F8 tipku i kad te ovaj pita za opcije odaberi enable VGA mode. uci ce ti u windowse (bar je onda uso), odmah podesi refresh rate i rezu i probaj sa restartom. sam je imao LCD pa mu je grafa bacala rezu sa refreshom koju monitor ne podrzava. ak ne radi probaj u drugom kompu, pa probaj sa novim BIOS-om maticne...
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ja sam imao slucaj da mi se to isto desavalo i da je grafulja bila neispravna... odnio u servis i dobio drugu... snimio sam windowse 10tak puta i nikak nije htjelo proraditi... ubo u drugi stroj i ista prica... cim treba prikazati vise od 640x480 nece.. ili crni ekran, ili se zblokira....
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Si ukljucio dodatno napajanje (molex) na karticu (ako uopce ima potrebu za tim, nemam pojma ima li X1800XL uopce "dodatno napajanje"?)... Meni je prosli tjedan dosao komp sa slicnim problemom no radilo se o agp grafickoj kojoj je covjek zaboravio ustekati dodatno napajanje pa se rusila nakon instlacije drivera po ulasku u Win. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Treba dodatno napajanje...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
amd in the blood
Datum registracije: Mar 2006
|
Mislim da bi trebalo napajanje jer čim treba doći neka "složenija" slika ili rezoucija to ti sruši sistem.......koje napajanje imaš na tom kompu??? meni se desilo prije kada sam ubacio još 512 rama na komp da mi nije htio raditi a sa samo jednim(kada izvadim drugih 512 rama) radi bez problema...
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Prvo hvala na savjetima nisam imao vremena da posijetim forum u meduvremenu pa sam zamolio kolegu (gore) da baci pogled i obavijesti me...Evo ovako probao sam bost u drugi izlaz i ista je stvar bila nema srece.. do napajanja noije definitivno jer ako je vuka tekasa kao sta je barton moze i ovoga baletana opterona bez problema. Graficka ima dodatan molex za napajanje PCI-e i usteka san ga... Probao sa zadnjim sluzbenim drajverima (6-3_xp-2k_dd_ccc_wdm_enu_30895) naravno sa pomocnim kolima i monitorom na cirussic (x1800xl) ustekana takoder..dignit windowse nakon drajver instalacije puf lipi plavi ekran sa upozorenjem da se rusi neki fajl atimag.xxx nesto tako..drajver od kartice... uglavnom Druga stvar nakon puno izgubljenog vremena i zivaca i strpljena i jos necega nasao sam problem na ovaj nacin... sijetio san se da iman neke starije drajvere za atija sta san skida za prijatelja pa sam instalirao omegu (rad_w2kxp_omega_38205) verzija 6.01 ako se ne varam..upario sam je sa cirussicom od 1M za svaki slucaj i nije bilo problema nakon sta san skinija pomocna kola (cirrus logic)..ona je provozala i vozi bez problema instalirana je i radi FINE! I sad ti budi pametan? Sta od drajvera stavit ha?! :confused: Iman CRT monitor LG E700B morao sam uzeti konvertor dvi>vga da mi radi ... Takoder dodat slici malo game da mi nije puno škura! Inace ploca i opteron u kobinaciji sa OCZ-on TCC5 radu samo tako prezadovoljan sam! : cheers2 Zadnje izmijenjeno od: G0RKI. 02.04.2006. u 05:26. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
Ja sam imao isti problem sa drugom masinom iz siga i rijesio sam problem tako da sam najprije instaliravao ATI drivere za grafu, a tek onda nVidia drivere za chipset. Ako sam najprije za chipset, a onda za grafu na mjestu gdje je trebao biti welcome bila je samo crna slika ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
A slusaj kod Asrocka sa uli cipseton i nemas sta instalirat osim audio i ethernet (ako imas agp karticu onda i drajvere za nju) drajvera.. ja nisam stavio nista nego san tija odma puknit za karticu drajvere i to sluzbene.. cak san i windowse bez updatea stavlja samo sa sp2 a imam sve updateove za win do 2 miseca ove godine! Tako da nije ni do windowsa proba san s nijma jedno 4-5 friskih instalacija. I sad san na privremenoj jer jos testiram masinu. Cudno je sta zadnji oficalni 6.3 nisu radili a omega 6.1 evo radi bez problema gazija NFS_MW i underground i klizi za pop*****! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Evo ovako nakon dugog probavanja svih vrstih drjvera verzije 6.3 modificiranih i sluzbenih dosao sam do zaljucka da je problem u njima samima..naime probao sam 6.2 razne verzije isvi uredno radu..omega,sluzbeni,DHzeropint,XG warcats... bez problema a 6.3 nece da ga j! E pa sad! Trenutno u uzem izboru su mi sluzbeni,DHzeropint i Omega! Nastelija monitor sa nokia testom i sad je sve odlicno! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|