|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() Htio bih si kupiti grafulju do 2 soma kuna, a ne znam koju da odaberem.Dvoumio sam se između PCI-E GAINWARD, BP6800 GS TV/DVI, Geforce 6800 GS, 512 MB, tv-out, DVI i PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon X800 XL , 256 MB, tv-out, DVI, bulk. Sada sam pogledao neke testove i više ne znam koju grafu da kupim. U nekim igrama bolji je 6800GS, a u nekim X800XL. Imate li vi kakvu preporuku za grafičku do 2000 kn, a da ju ne moram ubrzo nadograditi? :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
6800gs 512mb bi bilo dugotrajnije rjesenje . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Jan 2006
|
Dugotrajnije i bolje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
6800GS...Također i moja preporuka...imam ju i sam i prezadovoljan sam.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Nije... 6800 je preslaba kartica da bi bottleneck bio 256MB, pa da treba 512MB. Inace.... imam 7800GT sa 256MB i nemam problema na oblivionu, ili icemu dosada.
![]() |
#9 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Cesto razlika u performansama omogucuje cak igranje npr. u High umjesto u medium detaljima.. ili ukljucivanja FSAA vs. bez ikakvog FSAA. Ono sto je mozda malo apsurdno je da danas cak i slabije kartice koje imaju 256MB sporije umjesto 128MB dlaku brze memorije (koliko je u ono vrijeme bilo normalno), pokazuju bolje performanse ili u najmanjem slucaju nazivno sporije kartuse mogu nafrljiit bolje detalje samo na racun dodatne on-board meme. Samo ti kupi 512MB verziju... sigurno ce potrajat duze.
![]() |
![]() |
#10 |
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
@ JC svaki put kad ti vidm sig suza mi potekne iz desnog oka ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
128MB moze postati premalo, s tim se slazem.. ali 256MB je daleko od toga. Jedini nacin je koristiti nekompresirane teksture (kao sto ima opcija u Doom3). No za to stvarno nema nekog normalnog smisla. Da je razlika 50kn izmedju 512/256 - onda da.. isplati se uzeti 512 za takvu razliku. Ali dati x00kn vise i nema nekog smisla. Osim toga, igra koja ima toliko tekstura u principu ima i kompleksniji engine, pa ce i sama snaga kartice vec postati upitna. Dakle, na kraju - 512MB je bespotrebno. Da li skodi? Ne. Btw, u kojim to igricama su performanse 20-30% brze zbog 512MB vs 256MB - us pretpostavku da je brzina memorije/GPU ista?
![]() |
![]() |
#13 | |
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Zezam se... Još se ja nadam onoj 5800... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
Vjerojatno za 3-6 mjeseci, ako se zaposlim ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|