|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
HIFI Stero pojačalo,cd player i zvčnici - preporuka?
e pa ljudi moji, jedan moj frend traži za kupiti nekakv Hifi sustav... kaže da želi Stereo zvuk, bla bla.. uglavnom, slušali smo svašta, ima neke favorite... spreman je potrošit 15 do 20k kn... Znam, znam.. :burn: znači, -stereo pojačalo -cd player sa podrškom za HDCD -stereo samostojeći zvučnici a možda bi uzeo i kućno kino, naravno u komponentama, ili samo proširiti na ovo dosadašnje gore navedeno.. naravno, treba mu receiver tada.. i molim one koji se razumiju da se jave.. tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
tu bu sad bilo svakčega opet..na kraju bu se doslo do superkvalitetnog pojacala od 1W a, ali kvalitetnog za tričavih 20.000 kN ![]() Moj savjet, krenut od najboljih zvučnika koje si moze priustit, pa onda drugo Pojacalo, pa onda treće CD player. Za te velke novce ja bi osobno kreno sa B&W DM603 ili 604 , nikako manje od 603. Pojačalo yamaha umjerene cijene, a CD player nemam pojima...
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
http://komteh.hr/audio.php?op=kat&kat=29&l=1 Požuri s kupovinom dok je 655 na akciji. 2 Gabre: Još uvijek držim da je ovo odličan izbor: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=32339
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
Citiraj:
Ma znam i ja sve te podatke pa tamo ga i mislim kupit no mene zanima nešto više , koja je razlika u kvaliteti tona između ta dva , ne glasnoći - da ne kupujem bezveze skuplji ako su slični u onome što meni treba a imaju sitnice koje meni ne trebaju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
Stublina, ne znam puno o modelima koje ti nabrajas. Znam da je DANON poznato i kvalitetno ime u svijetu pojacala. Vjerujem da je ovo vise manje tocno: http://komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=104&l=1 Ja bi osobno vjerojatno isao na jacu yamahu i vjerojatno jeftiniju yamahu radije, iako nema sumnje da je ovo super pojacalo. Edit. Zapravo, ovo i nije losa cijena, Ocioto se vec dugo zanimas oko toga i nisi slucajno nabasal na to.50W ak su zvucnici osjetljiviji i soba manja moze bit i cisto dosta.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
Negdje prije sam u Zagrebu bio u jednoj trgovini na sveticama pa malo prema kvartiću , mislim da su glavni za bose itd.. uglavnom tamo sam vidio 2 yamahina pojačala , 1800 i 2100kn i sad baš me malo zanima u odnosu na taj danon kakva su to pojačala s obzirom na taj cjenovni razred ? Ono.. mislim koliko para treba dati da se kupi yamahino pojačalo a da ne crkne kao ovi 5.1 po 200kn za par mjeseci. Pod predpostavkom da ga kupim potpuno ispravnog može li to čudo radit 5god a da se ne "izhaba" , ono.. oće mi trajat ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Junior Member
|
Od kad yamaha pojacala imaju displaye? Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
E ovaj sam vidio a onaj skuplji je imao još neki veliki kotač... Ovj poklopac je bio zaljepljen trakom pa ga nisam mogao otvorit , možd je display iza njega :confused: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
joj, zaboravio sam na onaj thread od prije 2 mjeseca.. to je još uvijek isti tip..... ajmo suzit izbor: 1. po vama najisplativije pojačalo do cca3000kn? 2. isto tako cd player biti će spojeno na 90db zvučnike.... One triangle 99% |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
ispod poklopca su bass treble loudness itd... barem kod mene, al moj model je star skoro 10 godina. (AX 492) Mislim da ispod nema display-a, pa nije to djecja igracka . Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja bih najradije uzeo Marantz. Jednom cuo Marantz , i nikad vise cuo bolji zvuk.Poslusao sam od PM-57 modela pa nadalje do prije 3 godine. Tad sam slusao zadnji ali sam zaboravio koji model. Bio je spojen sa starim Celestion zvucnicima. Topla preporuka. Do 3000-3500 ces vjerujem naci odlican Marantz |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
|
Citiraj:
![]() Ma pričam općenito Yamaha komponentama.
![]() |
![]() |
#18 | |
|
Citiraj:
Nekakvo polovno pojačalo ( prošvrlja po oglasima, ovaj PM-57 što ga spominje Bruno je odličan a pronađeš ga za manje od 2000 kn. Ja imam više povjerenja u te starije modele nego ova nova. Ovaj novi vjetar s istoka nam donosi lošije proizvode. ![]() Od CD playera novi Marantz 5400OSE Možda ima i boljih CD-a na granici 3000 kn ali pošto nisam iz metropole i nemam priliku poslušati svaki model, neću da pričam napamet.
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Nikako ne bih preporučio Marantz CD5400OSE, radi se o lošem playeru, čak i za novac (iako je pitanje koliko će se to "znati" čuti). Neki jači Marantz već da. Za sve ostalo, preporučam second hand. Malo više truda ali i višestruka nagrada. Mogu se naći stvarno snažna i dobra pojačala, a zvučnici - odabir po afinitetima, kakv zvuk tko voli, svaki zvučnik nekome sjeda, pa trk u dućane na slušanja. Zadnje odlične preporuke kao ugodna iznenađenja su Traingle zvučnici (Audio Art), B&W CM1 (Sonus Art), Dynaudio Audience serija, Dali Concept serija, a od klasika tu su Focal JM Lab Chorus serija pa čak i Anthony Gallo. Navodno te male kuglice i subwoofer tuku brojne klasične hifi modele. Treba poslušat pa odlučit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
ako ides do audio arta pogledaj si cambridge audio elktroniku, prihvatljive cijene i ugodan za uho...slusao sam ih na HI FI sajmu,a ako ides ganjati polovnu elekroniku probaj pronaci kojeg rotela tipa RC 971 i RB 971 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|