Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.03.2006., 23:39   #1
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Nikad se ... ne rasipati hranom

'

S L I K A zabiljezena 1994. godine tijekom sudanske nestasice za hranom, je osvojila "Pulitzer-ovu nagradu. Prikazuje izgladnjelo dijete koje je puzalo prema kampu s hranom Ujedinjenih naroda udaljeno samo 1 km od mjesta slike.

Na slici, lesinar ceka da dijete umre kako bi ga mogao pojesti. Slika je sokirala cijeli svijet. Nitko ne zna sto se dogodilo s dijetetom, kao ni Kevin Cartner koji je napustio mjesto nakon sto je uhvatio fotografiju.

Tri mjeseca kasnije fotograf je pocinio samoubojstvo.

Kevin Carter (Ovo je pronadeno u njegovom dnevniku)

"Dragi Boze, obecavam da nikad necu bacati svoju hranu bez obzira kako loseg okusa bila ili kako sit budem bio. Molim se da ce On sacuvati ovog malog djecaka, voditi ga i sacuvati od bijede. Molim se da cemo biti osjetljiviji na svijet oko nas i da necemo biti zaslijepljeni nasom sebicnom prirodom i interesima. Nadam se da ce nam ova slika biti podsjetnik koliko smo sretni i da nikad necemo uzimati stvari olako."

Sjeti se slike kad se pozelis pozaliti na hranu ili kad ju pozelis baciti..

Misao za podijeliti...
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2006., 00:10   #2
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Visage
'

S L I K A zabiljezena 1994. godine tijekom sudanske nestasice za hranom, je osvojila "Pulitzer-ovu nagradu. Prikazuje izgladnjelo dijete koje je puzalo prema kampu s hranom Ujedinjenih naroda udaljeno samo 1 km od mjesta slike.

Na slici, lesinar ceka da dijete umre kako bi ga mogao pojesti. Slika je sokirala cijeli svijet. Nitko ne zna sto se dogodilo s dijetetom, kao ni Kevin Cartner koji je napustio mjesto nakon sto je uhvatio fotografiju.

Tri mjeseca kasnije fotograf je pocinio samoubojstvo.

Kevin Carter (Ovo je pronadeno u njegovom dnevniku)

"Dragi Boze, obecavam da nikad necu bacati svoju hranu bez obzira kako loseg okusa bila ili kako sit budem bio. Molim se da ce On sacuvati ovog malog djecaka, voditi ga i sacuvati od bijede. Molim se da cemo biti osjetljiviji na svijet oko nas i da necemo biti zaslijepljeni nasom sebicnom prirodom i interesima. Nadam se da ce nam ova slika biti podsjetnik koliko smo sretni i da nikad necemo uzimati stvari olako."

Sjeti se slike kad se pozelis pozaliti na hranu ili kad ju pozelis baciti..

Misao za podijeliti...
istina ,istina mi moramo biti sretni sa onime što imamo
TomG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.03.2006., 00:19   #3
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
užas...a jebote što nije uzeo djete ili ga sklonio...nešto...kaj ga je ostavio...nije ok...
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2006., 00:36   #4
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Sto se tice same hrane meni je jako tesko bacati hranu zato uvijek kada sebi radim za jelo napravim ili koliko cu pojesti ili manje pa necim nadoknadim.

Tako da nadam se da bar time pripomazem svijetu.

Btw slika je jako neznam rekao bi osjecajna za mene jer sam nasljedio od majke da imam jako suosjecanje prema drugima...

Ja nebi mogao ostaviti to dijete pa makar ono bilo u minskom polju morao bi otici po njega. Jer bi mi bilo previse zao...

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2006., 01:07   #5
Sand
Premium
Moj komp

I ja si mislim, što ga nije uzeo!!!!!
Strašno. Bez riječi
Sand je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2006., 01:42   #6
slajm_ri
Registered User

slajm_ri's Avatar

jao.. slika je prezalosna.

kod mene doma se nikad ne baca hrana, jest da nas je puno pa i rijetko kad ostane ali i kad ostane uvjek stara nade neki recept za kolac ili nesto drugo. ako koga zanima kako od starog kruha (ne mislim na plisnjivi) ili palente napraviti ukusan (garantiram!) kolac neka se javi pa cu pitat staru
slajm_ri je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2006., 02:20   #7
piNheaD
Premium

piNheaD's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Još kad vidiš one Jackass pedere na pederskoj MTV di se razbacuju hranom,kako ih nije sram...
Staro 11.03.2006., 10:04   #8
TomG
®

TomG's Avatar

zato se je vjerojatno i on sam ubio ,jer je kasnije razmišljao o tome i zast ga nije pokupio...
Staro 11.03.2006., 10:10   #9
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

može bit...i ja bi...
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2006., 12:52   #10
Chika spasoje
supermen ima AMD-a

Chika spasoje's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
žalosno ali treba gledat svjetliju stranu, možda je mali pojeo pticu...ili je došao do kampa...nećemo nikad znati
Oglas

Oglas
Staro 11.03.2006., 14:02   #11
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

onak sumnjam da je dosao do kampa....

a da sam ja bio na mjestu fotografa i da nisam uzeo to dijete vjerovatno bi se ubio...

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2006., 14:23   #12
piNheaD
Premium

piNheaD's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Mater pas,pa kad ga je uslikao mogao ga je uzet i donest do kampa
Staro 11.03.2006., 14:59   #13
mighty
Premium
Moj komp

mighty's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Chika spasoje
žalosno ali treba gledat svjetliju stranu, možda je mali pojeo pticu

ne razumijem zašto neki ljudi imaju pravit sprdnju od svega. pogotovo kad tome nema mjesta
mighty je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2006., 17:40   #14
Chika spasoje
supermen ima AMD-a

Chika spasoje's Avatar

Citiraj:
Autor mighty
ne razumijem zašto neki ljudi imaju pravit sprdnju od svega. pogotovo kad tome nema mjesta
kompa NHF ali neznaš ni ti što se dogodilo poslije, samo sam rekao da se nadam da je mali preživio iako su male šanse za to. ispričavam se ako je to ličilo na sprdnju
Staro 11.03.2006., 17:47   #15
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
zasto taj isti novinar nije mogao odnjeti to jadno dijete na svojim ledjima taj prokleti JEDAN KILOMETAR?

jel toliko tesko hodati, lakse je napraviti famu i dici cijeli svijet na noge

kakvi "dusebriznici"

djeteta mi je zao, novinara nije!
Staro 11.03.2006., 17:52   #16
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Autor mighty
Ovo je bezobrazno od Chika spasoje.

Baš sam danas u Jutarnjem čitao da u svijetu ima 793 milijardera, a neki dan su na tv-u kazali kako u Africi gladuju milijuni ljudi, a trebalo bi im kojih 200 milijuna dolara za hranu. Da svaki od njih da neku siću ne bi toliko ljudi gladovalo. Stvarno žalosno.

Bran je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2006., 19:10   #17
Chika spasoje
supermen ima AMD-a

Chika spasoje's Avatar

Prvi problem u africi su građanski ratovi tj. muslimani kontra kršćana, selo koje vjruje u XY-a ratuje protiv sela koji vjeruje u XX-a i tako po cijeloj africi. Jako dobar dio krivice snose kolonisti (VB, Fra, Niz...) koji su opustošili taj kontinent i dan danas kontroliraju firme koje šibaju prirodna bogatstva iz tog kontinenta, a afrikancima ostaju mrvice. Afriku treba obrazovat a ne ih samo punit hranom jer su i tako i tako ovisni o tome. Dat im tehnologiju da mogu sami stvarat hranu u postinjskim područjima, dat im kontrolu nad svojim resursima. Duboko vjerujem da velik dio novca koji je poslan africi je samo stvorio nove bogataše tj. profitere.
Power to the people!
Staro 11.03.2006., 22:05   #18
TomG
®

TomG's Avatar

Citiraj:
Autor Chika spasoje
žalosno ali treba gledat svjetliju stranu, možda je mali pojeo pticu...ili je došao do kampa...nećemo nikad znati
samo ti želim rechi ,tebe kad bi zgazio kamion onda bi ti našao svjetliju stranu sto su gume na kamionu ostale chitave ,onda doobro....
Staro 11.03.2006., 22:14   #19
Chika spasoje
supermen ima AMD-a

Chika spasoje's Avatar

Citiraj:
Autor Tomy0001
samo ti želim rechi ,tebe kad bi zgazio kamion onda bi ti našao svjetliju stranu sto su gume na kamionu ostale chitave ,onda doobro....
samo sam davao primjer,malo crnohumorski nažalost, chill
Staro 11.03.2006., 22:42   #20
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Chika spasoje
Prvi problem u africi su građanski ratovi tj. muslimani kontra kršćana, selo koje vjruje u XY-a ratuje protiv sela koji vjeruje u XX-a i tako po cijeloj africi. Jako dobar dio krivice snose kolonisti (VB, Fra, Niz...) koji su opustošili taj kontinent i dan danas kontroliraju firme koje šibaju prirodna bogatstva iz tog kontinenta, a afrikancima ostaju mrvice. Afriku treba obrazovat a ne ih samo punit hranom jer su i tako i tako ovisni o tome. Dat im tehnologiju da mogu sami stvarat hranu u postinjskim područjima, dat im kontrolu nad svojim resursima. Duboko vjerujem da velik dio novca koji je poslan africi je samo stvorio nove bogataše tj. profitere. Power to the people!
Ovo sto si napisao je transponirana povrsina onoga sto gospari svijeta zele da se misli. Kad jednu zemlju zelis sustavno odrzavati nepismenom i nestabilnom, instaliras instant diktatorcice koji za sitnis tlace svoj narod i po najstarijem zakonu zmije , zavadis i vladas.

Kad se minerali koriste za navike bogatih a sva nacionalna bogatstva isisavaju dekadama dok se sustavno smanjuje populacija "zanimljivim spolnim" bolestima koje bas najvise tamo imaju dobru berbu i "slucajno" bas dekadama prije u vojnim lab-ovima. Kad povrsine koje bi trebale biti zasadjene za prehranu populacije a sluze najvise za ispasu Mac Hambi krava pa se onda lifraju po citavom svijetu...a sama je najveci (!) izvoznik nekoliko kultura. Sve ovo se odvija dok ljudi gladuju iza zicom i vojnicima ogradjenim ogradama gdje krave mirno pasu cije bi plodove oni trebali primati. Pa onda se doda mit o nemogucoj poljoprivredi i neimastini...pa svi mogu i dalje mirno spavati u lazi.

Ironija je najveca u tome da organizacija koja "pomaze" svijetu ima srama svake godine dati po jednu milju $ nekom svome "zaposleniku godine" pa tako chika Kofi Annan ima srama preuzeti 1mil na ruke, dok dobro zna koliko taj novac kupuje zivota i hrane. Da ne pricam o junioru Annanu koji vec sad ima dokumentirane korupcijske povijesti iza paravana "organizacije" , BBC ga jako "voli" pa se samo na njihovim stranicama mogu epinikiji o njemu iscitavati.

Dosta, trebao bih vec biti u dubokom snu

Mozda ce se neki nasmijati na ovaj link, no oni koji bolje poznaju svete spise i religijske kontratpunkte neizgovorenih a jasno predocenih i davno ispisanih redova ... u ovome nalaze brutalne istine i podudarnosti :

Ispovijest Jednog Šamana
Staro 12.03.2006., 11:37   #21
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Visage
Ironija je najveca u tome da organizacija koja "pomaze" svijetu ima srama svake godine dati po jednu milju $ nekom svome "zaposleniku godine" pa tako chika Kofi Annan ima srama preuzeti 1mil na ruke, dok dobro zna koliko taj novac kupuje zivota i hrane.
Hrane? Kakve hrane? Ionako ce svi zavrsiti u... astralisu (?), a mogu zivjeti i od... sunca, vode... booo, vez hrane, uglavnom, jelda?

Ah, galaksija.com, budi uspomene na isminjavanje kvazi znanstvenika i teoreticara urota ala nas Loso The Davorin i ekipe. Inace, oni su eklatantni primjer _ne_ poznavanja svega i svacega, a kamo li vrlo osjetljive teme kao religija.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2006., 14:55   #22
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Bubba
Hrane? Kakve hrane? Ionako ce svi zavrsiti u... astralisu (?), a mogu zivjeti i od... sunca, vode... booo, vez hrane, uglavnom, jelda?
Od Prane. Ali samo oni koji ne vise na TV 24h kao doticni sa pljucom iz siga

Znam da je vrijeme vani tmurno, da nemas Munchmellow-a i da si tuzan jer imas zadnje piskote, no nije li lakse nazvati ili PM-ati : "Daj mi molim te jednu kutiju"

A ne ovako na nož ko pirana na dijabetes keksima.

Citiraj:
Autor Bubba
Ah, galaksija.com, budi uspomene na isminjavanje kvazi znanstvenika i teoreticara urota ala nas Loso The Davorin i ekipe. Inace, oni su eklatantni primjer _ne_ poznavanja svega i svacega, a kamo li vrlo osjetljive teme kao religija.
Nigdje nema potpune istine jer takva je priroda covjeka.
Fascinacija informacijama i ne ustrajanje cini ih takvima.

Zato je od pomoci i najbolja potvrda > preuhranjenost lica onih koji pricaju o duhovnosti na TV-u.

Tko nema kontrolu nad vlastitim tijelom nemoze imati u ni-u-cemu. Zato na zrak i dosta Spameraja druze Bubba, a Munchmellow Teacake kutiju bi ti dao i bez ovakvog zicanja.
Staro 12.03.2006., 20:14   #23
flare
mrzi zimu

flare's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
prestrasno

jednostavno...nemam rijeci...

sto se tice raspodjele hrane u svijetu...hm, nije sve crno i bijelo ( kao sto obicno nikad nije)

jednom sam slusalal jednog demografa koji je pricao bas o problemu gladi u svijetu i izmedju ostalog rekao da kad bi drzave u kojima vlada glad samo jedan MJESEC novac koji daju za naoruzanje dale za hranu da bi problem bio rijesen...:/

i da ne bi bilo zabune...ne mislim da su si sami krivi sto gladuju...nikako...
flare je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2006., 23:54   #24
Vragoder
Drone
Moj komp

Vragoder's Avatar

Ovaj "podatak" nosin u pamćenju već duugo, i zaboravil san od kud mi, iz novina? s tv?, pa ne znan ni za vjerodostojnost istog. Veli ovako:
"Od novaca koje Europa godišnje potroši na SLADOLED, Afrika bi si mogla izgradit industriju za prehranit sama sebe (poljoprivreda, stočarenje, etc...)".

Citiraj:
Autor piNheaD
Još kad vidiš one Jackass pedere na pederskoj MTV di se razbacuju hranom,kako ih nije sram...
MTV=666

Svijet=666

Gladi će bit sve dok to paše onima koji okreću zemaljsku balotu.
Vragoder je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2006., 00:42   #25
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor flare
sto se tice raspodjele hrane u svijetu...hm, nije sve crno i bijelo ( kao sto obicno nikad nije) jednom sam slusalal jednog demografa koji je pricao bas o problemu gladi u svijetu i izmedju ostalog rekao da
kad bi drzave u kojima vlada glad samo jedan MJESEC novac koji daju za naoruzanje dale za hranu da bi
problem bio rijesen.
Jasne su stvari. Ako slusas ljude koji su odavno izasli iz organizacija koje "hrane" svijet, te kojekakvi bivsi predsjednicki savjetnici koji su imali uvid u distribuciju hrane u svijetu...svi ce reci isto : "Glad nije pitanje
neimastine , vec neimastina pravednosti"

Ako svaki dan trgovinski centri radi "okruglijih" brojeva unistavaju na tone neprodane hrane a farmaceutske
bacaju jos toliko puta svojih "bonbona" a onda salju smece...sirotinji... No kad iste kompanije proizvode
pesticide i citostatike, onda je sve jasno.

U politici je tesko biti (skoro pa nemoguce) nekorumpiran, no u kombinaciji nauka/ind. hrane skoro pa suicidalno. Ali bar se u tome mozemo pohvaliti osobom koja je
mogla postati bogatas i sutjeti za razliku od onoga kako danas djeluje. Vjerovatno najbolji komentar kod nas
napisan na temu "gladi u svijetu" >>>>>>> ! <<<<<<<

Iskreno se nadam da se nece 'poskliznuti u kadi, pasti sa stepenica ili imati slucajnu saobracajku' koja obicno zadesi takve ljude kad idu mimo uhodanih (zacrtanih) puteva i pravila.
Staro 13.03.2006., 03:20   #26
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
...bolje da ovakve slike ne gledamo,jer mi tu najmanje mozemo pomoci,a ovo je nazalost u svijetu svakodnevnica
Staro 13.03.2006., 09:06   #27
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Ma ne bih se uopće upuštao u svjetsku politiku, nego bih samo rekao da bogati žele pomoći siromašnima mogli bi ima pomoći na mnogo načina.

Bran je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2006., 12:20   #28
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Žalosno...
Staro 13.03.2006., 16:03   #29
Vragoder
Drone
Moj komp

Vragoder's Avatar

Nedavno san pogledal reportažu o skupini mladih amera koji su se dogovorili da više nikad neće uložit ni centa u hranu. Naime, oni sakupljaju i jedu hranu koju bacaju vrhunski restorani jer joj je istekal rok trajanja uvrhglave 1-2 dana. Kruh, kolači, voće, povrće, gotovi obroci ... Na tone hrane koja se još može jest, svakodnevno istrune u uličicama iza tih restorana američkih megapolisa.
Boli ih neka stvar i nije ih sram to delat. Rekli su ne kapitalističko-potrošačkon društvu, otkrili su žalosnu istinu i daju svoj obol u promjeni globalnog sran*a. Svaka čast. Bogte, kad su kamerom zavirili u te hrpe odbačene hrane, fakat vidiš hranu koju bi i ja i Vi mogli poist bez beda, sve je zapakirano u celofan, ili u karton, ma pune palete (ono drveno postolje za viljuškara) voća, kolača, mesa...
Eto. Ono što propada svakodnevno može pomoć drugdi. Oće li pomoć? Neće. Zašto? Neznan. Valjda zato što onaj što može pomoć il ga boli briga il mu se to neda delat. Debil.:confused:
Vragoder je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno