Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.01.2003., 19:34   #1
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
nforce 2 pci clock-lockano ili ne?

naime mnogi na netu se zale kako pci mozda ipak nije lockan na 33mhz ako se fsb digne iznad 166mhz..

zna ko sta...svi na netu spomenu da sumnjaju i to je to...

ajmo decki koji imaju nf2 ploce...

hvala

p.s. kakav je ide kontroler na ploci? za abiticu su rekli da trazi preveleiki cpu utilization..kak se vama cini?
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 28.01.2003., 20:17   #2
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Kolko se zna, da.

Oglas
Staro 28.01.2003., 21:05   #3
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by Beren
Kolko se zna, da.
da i svima sve ok radi do fsb-a 166 a poslije problemi...kazu da se najlakse skuzi tako da se digne fsb na neku bolesnu cifru i proba dignuti komp...ako prodje bios i krepa na dizanju windowsa treba iscupati disk van i dignuti bios i igrat se po biosu neko vrijeme...onako ukrug..ako sve ok radi onda je problem u pci-u

ovo igranje u biosu znaci da bezveze secete po menijima a nista ne mjenjate...samo da se isproba stabilnost u biosu

tak sam citao na netu...hexen i hardocp mislim da su bili
Staro 28.01.2003., 21:56   #4
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
blah blah... meni ploca POST-a i na 250mhz i mozes prckat po BIOSu kolko hoces... no fali chipsetu soka (tj. treba mu veca voltaza) da bi radio iznad 203mhza kak spada. S obzirom da mozes u Windowse uci i na 210mhz bez beda, neovisno o tome da li je u pitanju IDE ili vanjski SCSI kontroler, sto bi bila PCI brzina od 42MHz-a (sto je dosta visoko ali ne i strasno puno) kada bi PCI djeljitelj bio max. 5 (tj. da ne postoji PCI lock), mislim da teorija da nForce2 koci PCI takt je bullshit... jednostavno problem je to sto chipu treba vise od 1.5V da bi radio iznad cca 200MHz-a kak spada. Mislim, da nema PCI locka mene izrazito zanima kako bi onda uopce sistemi radili onima koji su napravili vchipset voltage mod i koji vrte npr. 8RDA+ na 230-240MHz?
Staro 28.01.2003., 22:12   #5
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by ozren
blah blah... meni ploca POST-a i na 250mhz i mozes prckat po BIOSu kolko hoces... no fali chipsetu soka (tj. treba mu veca voltaza) da bi radio iznad 203mhza kak spada. S obzirom da mozes u Windowse uci i na 210mhz bez beda, neovisno o tome da li je u pitanju IDE ili vanjski SCSI kontroler, sto bi bila PCI brzina od 42MHz-a (sto je dosta visoko ali ne i strasno puno) kada bi PCI djeljitelj bio max. 5 (tj. da ne postoji PCI lock), mislim da teorija da nForce2 koci PCI takt je bullshit... jednostavno problem je to sto chipu treba vise od 1.5V da bi radio iznad cca 200MHz-a kak spada. Mislim, da nema PCI locka mene izrazito zanima kako bi onda uopce sistemi radili onima koji su napravili vchipset voltage mod i koji vrte npr. 8RDA+ na 230-240MHz?
gle ja sam zato i pitao ak neko zna posto svi vani govore o tome da li je zalockan pci ili ne...a ako se svi to pitaju me brine pa zato pitah...

a inace mnogi tvrde da je vec 40 mhz pci opasan po disk..a ja necu isprobavati nego cu radje glumit budalu

tnx..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno