|
![]() |
#1 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
nforce 2 pci clock-lockano ili ne?
naime mnogi na netu se zale kako pci mozda ipak nije lockan na 33mhz ako se fsb digne iznad 166mhz.. zna ko sta...svi na netu spomenu da sumnjaju i to je to... ajmo decki koji imaju nf2 ploce... hvala p.s. kakav je ide kontroler na ploci? za abiticu su rekli da trazi preveleiki cpu utilization..kak se vama cini? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Kolko se zna, da. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
..
|
Citiraj:
ovo igranje u biosu znaci da bezveze secete po menijima a nista ne mjenjate...samo da se isproba stabilnost u biosu tak sam citao na netu...hexen i hardocp mislim da su bili |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
blah blah... meni ploca POST-a i na 250mhz i mozes prckat po BIOSu kolko hoces... no fali chipsetu soka (tj. treba mu veca voltaza) da bi radio iznad 203mhza kak spada. S obzirom da mozes u Windowse uci i na 210mhz bez beda, neovisno o tome da li je u pitanju IDE ili vanjski SCSI kontroler, sto bi bila PCI brzina od 42MHz-a (sto je dosta visoko ali ne i strasno puno) kada bi PCI djeljitelj bio max. 5 (tj. da ne postoji PCI lock), mislim da teorija da nForce2 koci PCI takt je bullshit... jednostavno problem je to sto chipu treba vise od 1.5V da bi radio iznad cca 200MHz-a kak spada. Mislim, da nema PCI locka mene izrazito zanima kako bi onda uopce sistemi radili onima koji su napravili vchipset voltage mod i koji vrte npr. 8RDA+ na 230-240MHz?
![]() |
#5 | |
..
|
Citiraj:
a inace mnogi tvrde da je vec 40 mhz pci opasan po disk..a ja necu isprobavati nego cu radje glumit budalu ![]() tnx.. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|