|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
problemi sa SB live-icom
nadam se da je netko voljan pozabaviti se mojim problemom osposobljavanja mikrofona koji ne radi zbog strganog conectora na kartici?? trenutno su mi zvucnici spojeni na crni conector zbog gore navedenog problema. kolega mi je to slozio preko kx drivera a ja sad ne znam jel moguce na istu foru slozit i mikrofon. ako netko ima neki prijedlog molim da se javi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Zezo sam se s tim valjda pol sata nisam nis uspio. Daj mi posalji kak bi to trebalo izgledat, ak koristis Kx drivere... Ak ne, nema veze.
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Upali zvučnu tj enejbaj je u BIOSu pa samo mic spoji ako drugačije ne radi, al ćeš posebno morat podesit u nekim programima za mic (tj u večini kak i obično je). A gube se preformanse već sa tim što je zvučna uključena jer ide preko SBa, al ti gubici su minimalni, pogotovo jer se radi samo o micu a ne o zvuku preko integrirane zvučne. U teoriji bi to trebalo radit al ja osobno nisam nikad to pokušavao jer integriranu zvučnu ne koristim već 2 godine.
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Aj javi kak je prošlo.
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Djembe playa
Datum registracije: Feb 2006
|
Mikrofon ne može nikako ići na LINE IN jer taj ulaz nema predpojačalo, odnosno može ali zvuk bi poslije trebalo podebljati jakooooo puno u recimo Auditionu (Cool Editu) i imao bi jakoooo puno šuma. Isto vrijedi i za gramofon. Kada se hoće snimati mikrofon s kx driverima postavke su slijedeće: ![]() Na prvoj stranici su postavke nevažne za snimanje, tu riktate ono što želite čuti na zvučnike. Dakle ovaj prvi slider (master) mora biti pojačan da bi išta čuli. Drugi (wave) neka bude pojačan ako snimate na neku podlogu koja se vrti u recimo Auditionu da bi ste ju čuli. Treći je nebitan, osim ako netko još uz sve svira i MIDI klavijature. Ovaj swap speakers ili ti "zamijeni zvučnike" je dobro uključiti i upiknuti glavne zvučnike u crni (rear) konektor, a ne u zeleni (front) zbog toga što je ovaj crni izlaz kvalitetnije izrade. ![]() Na drugoj strani s zelenom "Ulazi i Izlazi" ikonom je važno da ovaj AC97 ne bude na MUTE i da bude pojačan do kraja. On služi da čujete ono što dolazi s mikrofona. Sve drugo mjutajte osim naravno ova prva dva ako imate prednje i stražnje zvučnike, odnosno osim prvog ako imate samo prednje. ![]() Ova treća (snimanje) je glavna za ono što će se snimiti. Prvi slider najbolje da bude na 100. Drugi slider kontrolira ono što puštate s kompa dakle bilo iz nekog playera, Auditiona ili zvukovi Windowsa (ako su uključeni) će se snimiti ako je on pojačan. Za mikrofon je zadužen AC97 slider njega stavite na 0 najbolje da snimka ne bi išla u clip. I pazite da slideri nisu mjutani. Ove druge mjutajte i smanjite do kraja. E sad, ako imate u Auditionu otvorenu neku stvar (u multi track modu), smanjite ovaj wave slider i mjutajte ga jer će vam se uz ono što ste pjevali, repali, govorili ili šta već u mikrofon snimiti i ta podloga. To bi u Auditionu trebalo izgledati ovako: ![]() Ono što se snima mikrofonom bi trebalo biti crvene boje. Signal će se snimati na onaj kanal na kojem je stisnuti ovaj mali crveni "R". Kada snimite nešto čime ste zadovoljni maknite crveni "R", a ako hoćete na to još nešto nasnimavati pritisnite "R" na nekom drugom kanalu i to je to. Još je ostala četvrta stranica (AC97) za podesiti u kx mikseru: ![]() Ovdje mjutajte sve osim ovog slidera gdje je mikrofon. Stavite kvaćicu u polje "pojačaj mikrofon (boost +20 dB)" koje je iznad samog slidera. Tu gdje je označeno "AC97 ?" odberite mikrofon i to bi bilo to. Poslije kada ste gotovi sa snimanjem odaberite Line In zato jer će mikrofonski ulaz stvarati mali šum prilikom slušanja glazbe, itd. Evo nadam se da sam nekome pomogao s ovim. Ako nekoga zanima masteriranje zvuka snimljenog jeftinim mikrofonima neka javi, pejstat ću odličan tekst s postavkama za Audition (Cool Edit) koji stvarno poboljšava zvuk jako puno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
meni je zapravo strgan zeleni konektor pa mi je kolega u KX mixeru-KX dsp namjestio da zvucnike stekam u crni port i tak šljaka, pa me zanima jel se moze isto tak promjenit port za mikrofon i da li to uopce neko zna.. Znam da je on tamo nest brljavio po onom FXbus, pa je to spajo sa epilog... iskreno slabo se kuzim u to!!: hitthewa |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Djembe playa
|
Citiraj:
Pa ako ti nije strgan mikrofonski ulaz (crveni) nemaš šta mijenjati, a ako je onda si u banani. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
bluntafari care!! hvala ti lijepo na detaljnom objasnjenju, konacno radi!! kad dodes u Bjelovar imas pivu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Djembe playa
|
Ma nema problema i drugi put! : cheers2 |
![]() |
![]() |
|
|