|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
pomoć-zaglavio sam pri OCu
Dobio sam danas venice E6 i sada ga malo oprobavama...Dođem do HTT 240MHz i boota i uđe u windowse.Na 250 neće ni da čuje,tj. ne pokazuje se ona plava trakica i win logo...Mema je zaključana na 200MHz.Još ![]() Do 240 ide na 1,38V(tako piše u biosu),na 250 ni na 1,500 neće da proba.Jesam nešto zajebo?HTT množitelja na auto(i na x4 ista stvar).Zar mu je 2160MHz max: hitthewa ? Stepp proca je: ADA3000DAA4BW NBBWE 0601 GPAW 2878177A60882 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
sumnjam da je to max. nekaj mi ne valja, mislim da je T-bred imao taj tjedan E6 i njemu je isao do 2.8Ghz. Rekao bih da te nes koci. HTT mnozitelj sumnjam, mema ti moze sigurno ic puno vise. Kaj je s onim da neki SATA konektori nisu lock-ani ? nekaj je prije bilo oko toga govora...neznam dal je to rijeseno...probaj staviti HDD na SATA 3 ili 4
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Ajd sad ću...Na sata2 je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
Njet...neće.Opet sve isto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
FSB Bus Frequency 250 LDT/FSB Ratio Auto LDT Bus Transfer Width 16 16 CPU/FSB Frequency Ratio x9.0 PCIex Frequency 100 CPU VID 1.400 CPU VID Special control Auto LDT Voltage 1.20 Chipset 1.70 Dram 2.60 Jel ovo u redu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
nisi trebo napon chipseta tolko dizat, mislim da na defoltu mos ic preko 300 HTT Probaj mnozitelj HTT-a stavit na 3x, makar bi i na 4x morao raditi. A kolko se sjecam, kod DFI-ja najbolje je ne imati nis na auto....sve staviti manualno ![]() I probaj onda staviti malo veci Vcore...
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Koji si divider stavio za memoriju??? LDT/FSB Ratio Auto- 4 ili 3 Moram priznati da mi nije baš jasno kako ti je to "mema zaključana na 200"??? Moja preporuka je da NIŠTA ne držiš na AUTO postavkama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
al mislim da ga mema ne koci, ima TCCD i to onaj koji moze bez beda na 300, cuj, stavi memu na 1:1 (morat ces negdje staviti na 200 ili na 400 kod postavki memorije), i latencije 2,5-4-4-8 za sada... Jer ako si ti negdje stavio mem djelitelj na 200 (400) onda nisi zakljuco memu na 200 vec si ju onda stavio na omjer 1:1, te dizanjem HTT-a dizes i memu, stavi na 166 (333) i onda probaj. Znaci, ili promjeni latencije na kak sam ti rekel i stavi 1:1 ili stavi djelitelj....
![]() |
#9 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Neki BIOS-i će na AUTO postavci LDT/FSB Ratio držati na 5x... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
E sad neće uopće da počne dizat windowse.Sve na default ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Prdnuli windowsi...vjerojatno si sa memom, latencijama, shebo windowse... mislim da ti reinstall ili repair ne gine ![]() Cuj, da ti velim istinu, neznam kak izgleda DFI-jev dio BIOS-a sa postavkama memorije, al mislim da si nekaj krivo shvatio sa djeliteljem memorije, a time si zajebo OC i windowse....
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa šta onda?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
Obavio reinstall.I sjebao sam nešto uistinu kod djelitelja jer kad sam spustio na 166 prošao sam 250,a onda sam kasnije još spustio da bi završio na 310x9 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|