|
![]() |
#1 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
![]() Kolika bi bila brzina downloada preko 1MB/s wireless veze. Možda ima neka mala mogućnost da to dobijem. Znam da nebi skidao 1MB/s ali recimo kojom bi brziom skidao ako sa 56k skidam 5.0kbps?
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Ak je 56k = cca 5 (5.5) kb u sekundi, onda bi, teoretski, 1 MB (1000k) veza maksimalno mogla progutat (1000k/56k = cca 20, onak odokativno) 5kbx20 = 100kb. Daklem, gledas teorijsku maksimalnu vrijednost od oko 100 K u sekundi... Bar ja mislim da je tak ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
sad to je fora kod modema..da li ova wireless moze iskoristiti svih 1 megabit je druga prica a i da li ti provider moze dati toliko u svakom momentu je druga prica... eh da ovisi i o tome koliko si daleko od providera...naime sto si dalje brzina ce ti opadati zbog gresaka u prijenosu,interferencija i naravno veceg puta koji ta informacija mora preci... tako da nazalost ti tu ima previse faktora...ali jedna stvar koja mi je cudna je to sto nisam nigdje nikad vidio da kartica ima samo 1mega ..najmanje sto sam vidio je 2 ili 4...a provider se osigura da ti je to maksimalna brzina koju mozes koristiti... ali to nije uopce jeftin sport...gledao sam prije cijene i to je bilo par tisuca kuna mjesecno!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MadModerator
|
Pa mjesečna cijena je 800kn. Ima i jeftinije za 400kn mjesečno ali to još nema u mom mjestu. Brzine veze su 1 i 2 MB, ali je ovo od 2MB duplo skuplje. Iznajmljivanje opreme je besplatno dok koristiš njihovu uslugu.
![]() |
#5 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
MadModerator
|
Citiraj:
Daleko si. Ovo vrijedi samo za Mostar u BiH. A nisam ni ja u Mostaru ali nešto govore da bi to moglo biti i u mom gradu. www.cob.net.ba
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
samo zapamti da je wireless zajebana zvjerka. Brzina ce ti zavisiti od vremenskih uslova, iza kakvih zidova se nalazis i takve slicne stvari, tako da ces vrlo rijetko dobiti tih punih 1mbit.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|