|
![]() |
#1 |
Registered abuser
Datum registracije: Feb 2007
|
Program za izracunavanje povrsina nepravilnih tijela
Ovako, ponajprije isprike ako je ovo u krivoj temi. ne cini mi se kao tema za software rubriku, pa je zato u svastari. Dakle, trebam izracunati 20-ak povrsina nepravilnog oblika. Sve su mi duljine stranica poznate, ali mi se ne da "razbijati" sve na cetverokute i torkute, pa onda racunati, pa bi mi bilo draze da se u neki program upisu duljine stranica, a ovaj izbaci povrsinu. Radi se o tijelima s 4,5 pa do 10 stranica tak da, ono, mozd ima neke veze... I pitanje za sto miliona maraka glasi: Postoji li takav program, i ako da kako se zove? Unaprijed hvala na (mozebitnim) odgovorima i jos jednom isprike ako je u krivoj temi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
mozes u autocadu sa naredbom area ali moras nacrtati prvo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
P=1/2sum(i:0~n-1)(x_i*y_i+1 - x_i+1*y_i) (s time da pretpostavis da je n-a, tj. zadnja tocka jednaka pocetnoj). Ako su pak ta "nepravilan tijela" nekakve zatvorene krivulje, tu ces se morat gombati sa diferencijalnom geometrijom...
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered abuser
|
@Problem: Hmmm, autocad... nije problem prekopirati 8-stranicno tijelo u njega. Svakako cu probati i tu ideju. @Bubba: Konkretno se radi o raznim parcelama zemlje. Gradilista, parkovi, poljoprivredne povrsine... Postoji nacin da se svaka parcela prekopira na papir, i da se podijeli na trokute i pravokutnike, te da se racuna povrsina svakog zasebno, te da se povrsine zbroje, kako bi se dobila povrsina cijelog tijela... O programiranju pojma nemam, nikad to radio nisam, a kako mi se cini da niti necu... Ako vec za ovaj nacin rijesavanja moram precrtavati tijelo i racunati sve posebno, lakse bi mi bilo da ga prekopiram u autocad i kliknem par puta. Moram "kupiti" neki autocad, pa vam javim je li uspjelo ili nije... Posto se tu ne radi o tijelima koja imaju pravilne, ravne stranice, vec krivulje, odstupanja ce se pojavljivati unutar max5m2, a to je prihvatljiva "preciznost" Hvala na odgovorima, a ako itko ima kakvo kreativno rijesenje, neka javi, jer ce mi ovo trebati i u buducnosti, tak da, ono... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
krivulje? tocno bi racunao pomocu integrala, ali bi vjerojatno opet morao rastavljat. a malo manje tocno - milimetarski blok. nacrtas parcelu i brojis kockice ![]() a ako je za neki ozbiljan posao mozda imas i broj katastarske cestice ili lista pa odes na http://www.katastar.hr/dgu/ind.php i imas izracunato......... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
autocad frende .. ako ćeš imat pitanja ili problema pm-nime |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered abuser
|
Radi se i o ozbiljnom poslu, ali ne toliko ozbiljnom ![]() Puno mi je AutoCad pomogao. Gdje imam katastarske cestice takodjer i ovaj link pomaze UVELIKE, posto za to prije nisam znao... Svima hvala na prijedlozima i pomoci, sto se mene tice moze pod KLJUC. Lijep pozdrav do iduci puta ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|