Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.01.2003., 19:27   #1
franciskod
Registered User

Datum registracije: Sep 2002
cooler za 200 kn

Koji cooler izabrati za 200 kn i koju termovodljivu pastu?
Staro 14.01.2003., 21:35   #2
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Re: cooler za 200 kn

Citiraj:
Originally posted by franciskod
Koji cooler izabrati za 200 kn i koju termovodljivu pastu?

Trkom u Autronic po Globalwin TAK68. Kosta 147 kn i hladi odlicno. 1600+@1900+ na 1.85V pod 100% opterecenjem 58 stupnjeva.

Opalit cu recenziju kad budem stigao.

A pasta, nadji Artic Silver II ili III, imas u nobilis informatika ili Links , tako nesto...

Oglas
Oglasni prostor

Staro 15.01.2003., 09:00   #3
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Re: Re: cooler za 200 kn

Citiraj:
Originally posted by Beren
Trkom u Autronic po Globalwin TAK68. Kosta 147 kn i hladi odlicno. 1600+@1900+ na 1.85V pod 100% opterecenjem 58 stupnjeva.
Glasnoca? Onak, od uha?
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2003., 11:33   #4
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Vrlo podnosljivo sa moje strane, dva tanka ventilatora, svaki cca 4700 okr. Nekih 50-tak db(A)..
Staro 15.01.2003., 11:43   #5
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Beren
Vrlo podnosljivo sa moje strane, dva tanka ventilatora, svaki cca 4700 okr. Nekih 50-tak db(A)..
znaci negdje na razini Volcano 6Cu, cca 5000okr. ?
Staro 15.01.2003., 15:15   #6
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Originally posted by elven
znaci negdje na razini Volcano 6Cu, cca 5000okr. ?

Nisam probao doticni volcano tak da ti stvarno nemrem rec. Jedino znam da TAK68 ima dva venta, ali su jako tanki, i imaju sitna krilca sto znaci da ne rade toliko buke.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	globalwin_tak681.jpg‎
Views:	260
Size:	64.4 kB
ID:	122  
Staro 16.01.2003., 13:19   #7
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

mozda nije vezano uz ovu temu, ali what a fuck! spustio sam si temperaturu za 2-3 stupnja uz nula kuna i malo posla. Ako nekog zanima, nek nastavi citat...

Prvo sam okrenuo ventilator na cooleru, tako da sada vuce zrak iz coolera i baca ga van, i onda sam (za pocetak od kartona) napravio malu cijev od ventilatora do otvora predvidjenog za dodatni ventilator (na kucistu ispod napajanja). Nazalost nemam digitalni fotic da to uslikam i posaljem sliku, ali nadam se da shvacate ideju (ako ne nabavit cu vec sliku). Probajte i javite se, ne radi cuda, ali jeftino je i ucinkovito.

P.S. To je za one koji nemaju dodatne ventilatore u kucistu, vi koji imate (ako imate jedan naprijed jedan otraga) spojite sva tri ventilatora u cijev. Bitno je da vam sredisnji tj onaj od proca vuce zrak iz procesora, baca ju u cijev, onaj prvi ventilator dovodi novi zrak i gura postojeci prema van, a treci ga vuce van. To najefikasnije moguce hladjenje kucista koje je moguce napraviti.

BTW malo (ali stvarno malo) smanjuje buku ventilatora, posto je zatvoren u cijev.

ako neko napravi, javite se...
Staro 16.01.2003., 13:37   #8
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by elven
mozda nije vezano uz ovu temu, ali what a fuck! spustio sam si temperaturu za 2-3 stupnja uz nula kuna i malo posla. Ako nekog zanima, nek nastavi citat...

Prvo sam okrenuo ventilator na cooleru, tako da sada vuce zrak iz coolera i baca ga van, i onda sam (za pocetak od kartona) napravio malu cijev od ventilatora do otvora predvidjenog za dodatni ventilator (na kucistu ispod napajanja). Nazalost nemam digitalni fotic da to uslikam i posaljem sliku, ali nadam se da shvacate ideju (ako ne nabavit cu vec sliku). Probajte i javite se, ne radi cuda, ali jeftino je i ucinkovito.

P.S. To je za one koji nemaju dodatne ventilatore u kucistu, vi koji imate (ako imate jedan naprijed jedan otraga) spojite sva tri ventilatora u cijev. Bitno je da vam sredisnji tj onaj od proca vuce zrak iz procesora, baca ju u cijev, onaj prvi ventilator dovodi novi zrak i gura postojeci prema van, a treci ga vuce van. To najefikasnije moguce hladjenje kucista koje je moguce napraviti.

BTW malo (ali stvarno malo) smanjuje buku ventilatora, posto je zatvoren u cijev.

ako neko napravi, javite se...
ja sam na volacno 7+ okrenuo cooler ali jos nisam stavio izolirbanda dolje...naime treba oko mesa staviti sto vise izolirbanda i napraviti malu crtu za zrak..znai prekriti 80% resetki na mesu...naravno ostaviti one dolje uz sam proc...tako da vam vent vuce zrak s dna...frend je to napravio i dobio dobre rezultate...

a ovo s cijevi je malo teze izvesti ..naime od prednje maske do proca mi je malo vrludav put...

a i nemoj stavljati karton...prezapaljiv je...naime razmisli koliko proc grije...jos i graficak sa strane...nije to bas za igru..naravno ne odnosi se na profesionalne piromane...

eh kod kupnje coolera..volcano 7+ ti mogu reci da je ok...samo kad ga stavis na najjace je sto puta gori od fena (po buci)..ali zato na najmanjem je fakat tih...to mi se kod njega svidja sto mogu ta tri levela lako mijenjati..najslabije skoro uvijek a kad prekuri stisnem i brzo se pocne hladiti..po anandtechu je jedan od 5 najboljih...i mas ga u ve-milu

i pogledaj na nandtechu su sad imali veliki test coolera
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2003., 14:22   #9
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Originally posted by msvrtan
ja sam na volacno 7+ okrenuo cooler ali jos nisam stavio izolirbanda dolje...naime treba oko mesa staviti sto vise izolirbanda i napraviti malu crtu za zrak..znai prekriti 80% resetki na mesu...naravno ostaviti one dolje uz sam proc...tako da vam vent vuce zrak s dna...frend je to napravio i dobio dobre rezultate...
popizdim na ovakve gluposti (ne tvoje nego TTove). Zasto mi fusheri, mozemo sa par jednostavnih poteza (izolirbandom i selotejpom, okretanjem venta) poboljsat njihov usrani cooler? zar nisu to oniu tvornici mogli napravit? Volcano sestica ima sa strane dvije velike rupe koje sam zatvorio samoljepljivom trakom (bilo bi bolje izolirbandom) i smanjio za 2 stupnja, sad mi ti jos kazes ovo (ideja je dobra!) i skinut cu jos sigurno.

Citiraj:
a ovo s cijevi je malo teze izvesti ..naime od prednje maske do proca mi je malo vrludav put...
vjerujem, ali bi ti rezultat trebao bit odlican (rounded kablovi i sl. ti mogu pomoc, ali nisu besplatni)

Citiraj:
a i nemoj stavljati karton...prezapaljiv je...naime razmisli koliko proc grije...jos i graficak sa strane...nije to bas za igru..naravno ne odnosi se na profesionalne piromane...
savjet je na mjestu, ali ovo sa kartonom je samo probno, da vidim isplati li se nabavljati prave cijevi (tj to je prije neki pravokutni "dimnjak"). ne bi bas bilo dobro kad bi ja tjedan dana pilio, lemio i vario i onda skuzio da asm qrac napravio.

Citiraj:
eh kod kupnje coolera..volcano 7+ ti mogu reci da je ok...samo kad ga stavis na najjace je sto puta gori od fena (po buci)..ali zato na najmanjem je fakat tih...to mi se kod njega svidja sto mogu ta tri levela lako mijenjati..najslabije skoro uvijek a kad prekuri stisnem i brzo se pocne hladiti..po anandtechu je jedan od 5 najboljih...i mas ga u ve-milu
nazalost nemam love za novi cooler, inace bi neki Igloo ili Dr. Thermal uletili

Citiraj:
i pogledaj na nandtechu su sad imali veliki test coolera
pogledo sam to neki dan, i da imam love, Vantec bi sigurno "doplivo" u moje kuciste (hebeni je cooler, nije glasan i izgleda TOTALNO mrak)
Staro 16.01.2003., 14:28   #10
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
me cooler je bilo tipu koji pita koji cooller kupiti..znas onaj kaj je zapoceo ovu cijelu pricu..

a kad smo kod tog ja bi jedino vodeno (ovi cooleri su drek)..sve kaj se okrece grebe (stvara buku) .. a ono kaj grebe zivcira...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.01.2003., 02:12   #11
franciskod
Registered User

Sto kazete na ovaj iz vemila dali sto valja, GlacialTech Igloo 2410 Pro, za Intel Pentium III i Celeron (do 1.4GHz), AMD (Duron, Athlon XP 2600+) CPU, 35dBa, 4500 rpm, 70x64x52mm, masa 227g, odličan izbor za overclocking
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno