Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.01.2003., 20:50   #1
Lik
Registered User

Lik's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Exclamation Pomoc, help kako hocete..

Pozdrav,

namjeravam kupiti Athlona XP 1700 i zanima me da li taj procesor (općenito Athloni XP) idu na ovu ploču: MBO Matsonic M8137A s čipsetom VIA KT266A, zvuk, DDR+SDRAM jer u specifikacijama ove ploče (HG Spot) piše samo da podržava Athlona do 1,33 i brže. Zanima me da li podržava i XP procesore i namjeravam sma me hoće li Athlon XP raditi na toj ploči zajedno s tom memorijom.A ako ne može preporucite mi neku plocu do 500 kn. Unaprijed zahvaljujem
:confused:
Gainward GF3 Ti 200- 215@510
LG Flatron F900B 19"
Maxtor 40 GB

Lik je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2003., 21:13   #2
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
joj ne dvaputa u 10 minuta cujem matsonic...

bjezi od toga...

..ili sam se s tobom mejlao prije 10 minuta?...hehe neznas kaj je smijesnije...dvaput matsonic u 10 minuta il ista osoba na njuzima i forumu...hehe
msvrtan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.01.2003., 21:52   #3
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Re: Pomoc, help kako hocete..

Citiraj:
Originally posted by Lik
Pozdrav,

namjeravam kupiti Athlona XP 1700 i zanima me da li taj procesor (općenito Athloni XP) idu na ovu ploču: MBO Matsonic M8137A s čipsetom VIA KT266A, zvuk, DDR+SDRAM jer u specifikacijama ove ploče (HG Spot) piše samo da podržava Athlona do 1,33 i brže. Zanima me da li podržava i XP procesore i namjeravam sma me hoće li Athlon XP raditi na toj ploči zajedno s tom memorijom.A ako ne može preporucite mi neku plocu do 500 kn. Unaprijed zahvaljujem
:confused:
radit ce...nemoj od matsonica ocekivati cuda ali radit ce
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2003., 22:54   #4
Lik
Registered User

Lik's Avatar

msvrtan-e nisi se samnom mejlao ...
Greg SE hvala na odgovoru!
LG Flatron F900B 19"
Maxtor 40 GB

Staro 17.01.2003., 23:00   #5
Lik
Registered User

Lik's Avatar

Jeste li sigurni da će taj procesor radit na toj ploči sa SDRAM memorijom?
LG Flatron F900B 19"
Maxtor 40 GB

Staro 17.01.2003., 23:45   #6
Majestic
Devil

Majestic's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
rađe uzmi npr. Leadtek K7N415DA (Vemil). ima nforce chipset(provjereno podržava athlon xp) koji je u rangu s KT266a a ostatak je isti kao u Matsonicove ploče osim podrške za SDRAM i DDRAM. naime ova podržava samo DDRAM(PC2100/1600) a ja ti preporucam da ne uzimas ploču koja podržava oba dvoje jer kao:

1. ne preporučujem SDRAM(zastario, osim ak ne mislis PC koristit za uredske poslove)
2. ploče koje podržavaju oba tipa memorije su prijelazne ploče(s SDRAMA na DDRAM) i loše su što je provjereno, a već je bilo riječi o tome

kao što je greg rekao, matsonic će radit, ali NIŠTA više.
Majestic je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2003., 23:52   #7
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Datum registracije: Jun 2002
Citiraj:
Originally posted by Lik
Jeste li sigurni da će taj procesor radit na toj ploči sa SDRAM memorijom?
Koji si ti lik. Pa to je DDR...

I da radit ce, samo update-aj bios...
musso je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2003., 23:56   #8
msvrtan
..

joj ne matsonic dva puta u 10 minuta...bolja polovica mi ima matsonic plocu..da smijem zavitlao bi je...cak sam razmisljao da joj kupim drugu ali je komp od njenog starog i slicne zavrzlame...komp jedva drzi vodu na 98 .. mislim drzi ju po pola sata i onda krece reset..i tako vec godinu i nes dana...

i nema pomoci...pokusavao sam pogledati ali ma jok...

i sto je najbolje ploca nema AGP!!!!!! a unutra je celeron 700 sto znaci da nije prije izuma agp-a!!!

imao sam jos par susreta s matsonicom i isprika svim vlasnicima ali kia pride je prije "the pickolovac" nego li ce matsonic biti ploca..znam da cu sad dobit paljbu i sve ali sori...

ne pokusavam pljuvati ljude,ponasati se umisljeno ni nista nego one koji razmisljaju o kupnji tako neke ploce odgovoriti od toga..umjesto 500kn za jo 200-300 kuna vise mozete dobiti dobru plocu.. s kojom nemate problema,bios se redovito updejta...naprosto "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino"..radje kupite mozda plocu koja je generaciju dvije starija za iste pare koliko kosta i ta matsonic nego ovako...

svi koji znaju nes o kompovima ce vam reci da je prva stvar da bi komp dobro radio vazna maticna ploca koja dobro i stabilno radi.
Staro 18.01.2003., 00:11   #9
Majestic
Devil

Majestic's Avatar

slazem se s msvrtanom(iako ne u potpunosti). ali treba odgovoriti na postavljeno pitanje a ne previše filozofirati o Matsonicu(što ja pokušavam). čovjek trazi odgovor ili alternativu. mislim da nije toliko upoznat sa matičnim pločama pa mu daljnje odgovaranje na takav načina ne pomaže.
Staro 18.01.2003., 00:17   #10
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by Majestic
slazem se s msvrtanom(iako ne u potpunosti). ali treba odgovoriti na postavljeno pitanje a ne previše filozofirati o Matsonicu(što ja pokušavam). čovjek trazi odgovor ili alternativu. mislim da nije toliko upoznat sa matičnim pločama pa mu daljnje odgovaranje na takav načina ne pomaže.
isprika na digresiji s teme...

kt266 chipset podrzava amd xp procesore koliko se ja sjecam. mislim da sto se tice toga dijela nema problema.ali provjeri jos na stranicama od matsonica pod tom plocom...pisati ce ti koje sve procesore podrzava...ti trazis Palomino jezgru..i to je to

ma ja sam se raspisao o glupostima i zaboravio skroz napisati ono sto sam sada dodao...secem po njuzima i po forumima i lako se gubim..uf bi ce bolje
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.01.2003., 00:32   #11
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Majestic
rađe uzmi npr. Leadtek K7N415DA (Vemil). ima nforce chipset(provjereno podržava athlon xp) koji je u rangu s KT266a a ostatak je isti kao u Matsonicove ploče osim podrške za SDRAM i DDRAM. naime ova podržava samo DDRAM(PC2100/1600) a ja ti preporucam da ne uzimas ploču koja podržava oba dvoje jer kao:

1. ne preporučujem SDRAM(zastario, osim ak ne mislis PC koristit za uredske poslove)
2. ploče koje podržavaju oba tipa memorije su prijelazne ploče(s SDRAMA na DDRAM) i loše su što je provjereno, a već je bilo riječi o tome

kao što je greg rekao, matsonic će radit, ali NIŠTA više.
a jeste davezi.......ako je pitao bas za tu plocu vjerovatno je ima (nevjerujem da bi ikome matsonic onako zapeo za oko pa da slini nad njim).dakle gurati mu druge ploce pod nos dok njegova postojeca moze raditi s novim procom je glupo jer nisu svi tajkuni (da je tajkun nebi pitao za 1700+ vec makar za 2000+, ne?)
to sto je ce ta ploca biti sporija od konkurencije i ako u nju ubaci DDR nije zbog toga sto je "prijelazna ploca" vec zato sto matsonic nije jos napravio plocu koja je brza
samo nek oo prvo kupi samo procesor.....nakon nekog vremena nek zamjeni plocu nekom brzom - cinit ce mu ko da je uzeo i jaci proc odjednom pa ce biti zadovoljan jos par mjeseci duze

i nebi se slozio da je SDRAM samo za uredske poslove.....DDR je bolji ali nije bas toliko bolji da bi svi trebali pobacati SDRAM i pokupovati DDR (koji je usto jos i jebeno preskup za ono sto nudi)
Staro 18.01.2003., 00:39   #12
Majestic
Devil

Majestic's Avatar

nije bilo potrebe za isprikom. ploca podržava athlon XP, samo treba staviti najnoviju reviziju biosa i sve bi trebalo ići bez problema
Staro 18.01.2003., 00:42   #13
Lik
Registered User

Lik's Avatar

Sve ste vi to fino napisali i to, ali mi niste odgovorili jel ide s tim SDRAM ili ne! Napisao sam to jer nemam para za DDR i nemam više od 5oo kn za ploču! Ako znate kakvu bolju molim napišite, a nemojte se bezveze prepucavat!
LG Flatron F900B 19"
Maxtor 40 GB

Staro 18.01.2003., 00:51   #14
Majestic
Devil

Majestic's Avatar

Citiraj:
Originally posted by greg SE
a jeste davezi.......ako je pitao bas za tu plocu vjerovatno je ima (nevjerujem da bi ikome matsonic onako zapeo za oko pa da slini nad njim).dakle gurati mu druge ploce pod nos dok njegova postojeca moze raditi s novim procom je glupo jer nisu svi tajkuni (da je tajkun nebi pitao za 1700+ vec makar za 2000+, ne?)
to sto je ce ta ploca biti sporija od konkurencije i ako u nju ubaci DDR nije zbog toga sto je "prijelazna ploca" vec zato sto matsonic nije jos napravio plocu koja je brza
samo nek oo prvo kupi samo procesor.....nakon nekog vremena nek zamjeni plocu nekom brzom - cinit ce mu ko da je uzeo i jaci proc odjednom pa ce biti zadovoljan jos par mjeseci duze

i nebi se slozio da je SDRAM samo za uredske poslove.....DDR je bolji ali nije bas toliko bolji da bi svi trebali pobacati SDRAM i pokupovati DDR (koji je usto jos i jebeno preskup za ono sto nudi)

1. greg mislim da nisi do kraja pročito Likov prvi post jer na kraju piše "A ako ne može preporucite mi neku plocu do 500 kn. Unaprijed zahvaljujem"

2.neću komentirat(opet filozofije o Matsonicu)

3.ako već kupuje novo bolje da kupi npr. 128MB DDR-a nego npr. 256 ili 512MB SDRAM-a pa kasnije doda još. i nisam reko da treba pobacat SDRAM nego kad već kupuje novo(ponovo se citiram ) kupi DDR
Staro 18.01.2003., 00:52   #15
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by Lik
Sve ste vi to fino napisali i to, ali mi niste odgovorili jel ide s tim SDRAM ili ne! Napisao sam to jer nemam para za DDR i nemam više od 5oo kn za ploču! Ako znate kakvu bolju molim napišite, a nemojte se bezveze prepucavat!
pa prvo nisi rekao da ces tek kupiti plocu..barem te ja tako nisam shvatio...

radje daj jos 200-300 kn u kupi plocu od nekog drugog proizvodjaca..ili pogledaj kod pirata..oni imaju i do 20% nize cijene neke robe

a da mozes na ploci koja ima sd ram imati x procesor ako sam dobro shvatio sto si pitao

znam da nemaju ljudi para i sve mi je to jasno ali te pokusavam spasiti muka..
Staro 18.01.2003., 01:24   #16
z3D
Moderator
Moj komp

z3D's Avatar

Datum registracije: Aug 2002
Citiraj:
Originally posted by msvrtan
pa prvo nisi rekao da ces tek kupiti plocu..barem te ja tako nisam shvatio...

radje daj jos 200-300 kn u kupi plocu od nekog drugog proizvodjaca..ili pogledaj kod pirata..oni imaju i do 20% nize cijene neke robe

a da mozes na ploci koja ima sd ram imati x procesor ako sam dobro shvatio sto si pitao

znam da nemaju ljudi para i sve mi je to jasno ali te pokusavam spasiti muka..
a jesi ti zapeo jebote...pa covjek ti KAZE DA NEMA (!!!) vise od 500kn za plocu!
Staro 18.01.2003., 01:40   #17
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by z3D
a jesi ti zapeo jebote...pa covjek ti KAZE DA NEMA (!!!) vise od 500kn za plocu!
A7S266-VM,FSB 266,SIS740, U/ATA133,3XPCI,,2XSDRAM/2xDDR266,USB4X,4 Channel Audio,Int. grafika AGP Level,Socket A, mATX

i kosta u kingu 632,2 kn

mislim da investicija od 130 kn vise i nije tako velika

necu vise pokusavati pomoci kad vidim da odmazem..sori
Staro 18.01.2003., 11:29   #18
musso
Unregistered User
Moj komp

musso's Avatar

Datum registracije: Jun 2002
Citiraj:
Originally posted by Lik
Koji si ti Lik. Pa vec sam ti napisao da to ide sa DDRom.
I sto trebas napraviti.
Ovo sigurno gledas kod Vedrana.
Najvise mrzim kad recimo netko nema dosta novaca da si kupi postenu stvar, kupi neko sranje a onda pored toga sto nema novaca dobije s time samo probleme.
MATSONIC,M8137A ,VIA KT266A ,SB, ATX, UDMA 100, DDR+SDRAM 460kn
Nije mi jasno zasto tu pise DDR+SDRAM kada je KT266A chipset za DDR.
No pogledao sam plocu i podrzava ti sinko to i SDRAM i DDRAM ali smijes koristiti od jednom samo jednu vrstu. (2 + 2 banka)
Ako si gledao kod dilera Vedrana bolje pogledaj u HGSpot jer je tamo 461kn.
Radi sto hoces, plocu ne bih preporucio
musso je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2003., 14:57   #19
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Kada sam već tu da i ja bacim koju umotvorinu.

Matsonic nikada nije bila dobra ploča. Nikada nije bila niti pristojna. To su redom samo loše i katastrofalne ploče. Ne ovisi to niti o procesoru za koji je namijenjena niti koju memoriju podržava, niti koji je chipset. To je jednostvano smeće nedostojno pogleda. Kada bi bacio pogled na aute, bila bi to Barum guma ili možda i lošija.

Jednostavno je pravilo da nema dobre ploče za 500 kn u dućanu. Ima možda za 800-900 kn super ploča starije generacije. Možda i za 700 ali nikako ne za 500.

Moj ti je prijedlog da kupiš ploču u oglasniku ili da je uopće ne kupuješ.

Možda bi bilo dobro da razmisliš o tulcu. Tako možeš dobiti prilično jeftin i kvalitetan komp.

Uglavnom. Što god napravio ne kupuj Matsonic ploču.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2003., 18:19   #20
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

ma nek kupi neki polovnjak i gotovo......
evfo ovo sto sam od paskea uzeo za 500 kn (KX7333) se ponasa prilicno dobro (nazalost ne u mom kompu )
za pare koje bi dao za matsonic moze nabaviti jebenu plocu ako pogleda na newse i malo se cjenka
Staro 18.01.2003., 18:36   #21
msvrtan
..

evo ja prodajem tu istu plocu kx7-333 za 700 kn...platio sam je prije 4 mjeseca 1100 kuna a izgleda da je vise nemaju..barem ne zasad...koliko znam cijena je bila prije dva tri tjedna bila 900tinjak kuna u hgspotu di sam je i ja kupio

znam da ju je paske davao za 500 kn ali to mi je presmjesna cijena...a Paske je vec par puta radio bagatelne rasprodaje..ja si nazalost nemogu to dopustiti...

ploca je super i jedva se razdvajam od nje ali hocu nforce2...cak razmisljam ostaviti ovu plocu i prodati onu sa kompa od staraca a njima ovo dati...

pa ak mi se niko ne javi moral bum tak...

ak je neko zainteresiran nek mi se javi na mtech@net.hr ili nek posalje privatnu poruku na forumu
Staro 18.01.2003., 19:21   #22
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Ima ta ploca u novom HG Spotu, vidio sam je tamo. Abit KX7-333 Max 2 nesto.
Veky je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2003., 20:40   #23
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by msvrtan

znam da ju je paske davao za 500 kn ali to mi je presmjesna cijena...a Paske je vec par puta radio bagatelne rasprodaje..ja si nazalost nemogu to dopustiti...

ma da je paske davao samo nju za 500 bio bi vec lud.........ali evo dao je i posve funkcionalnu KT7A free za koju sam zakljucio da mi neradi probleme koje mi je radila ona epoxica pa sam je uvalio unutra kod sebe i prodao epoxicu......
obozavam laku zaradu
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno