|
![]() |
#1 |
editor in chief
Datum registracije: Sep 2005
|
Media center konfiguracija
Hi all, znaci zanima me koja je najbolja opcija za slaganje jednog takvog racunala, znaci najbolji omjer preformanse/cijena i da lijepo izgleda. Cilj, gledanje TV-a, DVD-a, Divx-a i slusanje glazbe. Ima li tko kakva iskustva u samogradnji doticnog? Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
mislis ga drzati na vidnom mjestu vidim e to ti bitno poskupljuje investiciju a ne vidim koja je svrha osim da kada ti netko dodje pita "sto ti je to" koliko $ mislis stuc???? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
editor in chief
|
pa mislio sam neko manje lijepse kuciste.. ne sad neko ruglo.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ovako sve ovisi uzimas li sve komponente nove ili ces gledati po "trznici" ja sam osobno sve uzeo preko trznice i sve je za 5 ![]() sto se tice kucista nije ti toliki "problem" u izgledu samog kucista vec u buci koju stvaraju ventovi!! Za te novce bez problema mozes sklopiti dosta dobar komp koji daleko premasuje potrebe kucnog htpc-a ( btw. za te tvoje potrebe min konfa je PIII cca 800 mhz!!!) kakvu tv karticu zelis (satelit analognu digitalnu)? koliki HDD? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
editor in chief
|
ma tak mi je svejedno..ak radi, radi.. ne palim se na garancije..new stuff i to.. ![]() hm.. imam vec jedan old komp, PIII 866Mhz, 768 MB RAM, i neku TV karticu unutra, hard je mal, 80Gb bi mi bilo taman. Razmisljao sam o necemu sto stoji u lijepom malom kucistu, ima TV karticu, dobru zvucnu i to je to. TV sam cak razmisljao na opciju vanjske usb! U stvari koliko kuzim bitno je kuciste, trebao bi mi onda micro atx, koliko takve dodju maticne? ne znam ni sam vise.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
"U stvari koliko kuzim bitno je kuciste, trebao bi mi onda micro atx, koliko takve dodju maticne? ne znam ni sam vise.. e da i defitinitivno wirlless tipkovnica i mis." W R O N G mislim wrong je ako zelis proci jeftinije ![]() Moja preporuka je da iskoristis sve iz tog starog kompa (konfiguracija odgovara za htpc) uz manje isnvesticije imat ces sve sto ti treba ![]() -kupi veci hdd (imas ih tu od 200 kn na trznici od 80 giga) -wirlless tipkovnica i mis ti neki tip prodaje (ako nije prodao) pod jamstvom na trznici logitec -a i umjesto wirlless tipkovnice i misa preporucam iMON (doci ce ti jeftinije) a za htpc je i elegantnije sve preko daljinskog ![]() -micro MB imaju i micro mogucnosti nadogradnje he he he a sto znas sto ces zeljeti za god-dvije tako da je to za mene ZADNJA opcija -kupi dobru tv karticu (ja osobno ne preporucujem USB) naravno da moze kodirati direktno (vazno) -kupi neko lijepo obicno kuciste bar sada ima velik izbor -i naravno kakav veci hladnjak+potenciometar (za proc) + potenciometar za ventilator u napajackoj da mozes smanjiti vrtnju tj BUKU! p.s naravno instaliraj wmce |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
tv karticu umi DVB jer vidim iz zg si a imas i eku Asusovu dvb koja ima i analogni tuner cca 600 kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
imas u bug-u br 158 o ovome sto te zanima |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
evo ja sam upravo raskopao svoj media centar pa ak trebaš iMon inside, te Logitech Wireless flat tipkovnicu i miša javi se ![]()
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|