|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Diskretno proširenje funkcionalnosti ignoriranja korisnika
Povodom nekih rasprava koje su u tijeku gdje ispada da se modove ne može ignorirati, nudim ovo baš jednostavno rješenje u nadi da će podići kvalitetu diskusije na viši nivo. I umanjiti nepotrebno trenje i iritaciju, ne mogu se svi složiti ni po pitanju pive kamoli bilo čega drugoga. 1. treba instalirati Greasemonkey, Tampermonkey, Violentmonkey ili neku četvrtu ekstenziju koja omogućuje usercript. Predlažem Tampermonkey, ima valjda za sve mainstream browsere. 2. copy ovo ispod, otvorite novu skriptu, "select all" i paste unutra. Još treba umjesto "usernameX" staviti listu imena ljudi koje želite na fin način ignorirati. Dakle, ovo je brzinska skripta, nije mi se dalo previše komplicirati sa sučeljima i budalaštinama ![]() Code:
// ==UserScript== // @name PCEkspert user ignore hack // @namespace http://tampermonkey.net/ // @version 0.2 // @match http://forum.pcekspert.com/showthread.php?*=* // @icon https://www.google.com/s2/favicons?domain=pcekspert.com // @grant none // ==/UserScript== (function() { let b = ['username1', 'username2']; let u = document.getElementsByClassName('bigusername'); for (let i = 0, i_max = u.length; i < i_max; i++) { if (b.indexOf(u[i].textContent) > -1) { u[i].parentNode.parentNode.parentNode.parentNode.style.opacity = 0.03; } } })(); ![]() Zadnje izmijenjeno od: mkey. 31.12.2021. u 14:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Radi ko puška, samo bih dodao jedno malo poboljšanje: Code:
@match http://forum.pcekspert.com/showthread.php* Hvala! ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Ako mogu samo svoje mišljenje ovdje ubacit. Imao sam i sam ovdje nekakvih sukoba po forumu pa stavljao usere na ignore. Iskreno, forum po definiciji služi za razmjenu informacija i mišljenja. Sasma je normalno da ti se nečije mišljenje/post/avatar/štogod ne sviđa, ne odobravaš i ostalo. Ekipa koja to nije spremna odradit, nema što tražit na internetu, kamoli na forumu. Forum je skup postova svih članova, pregledavat isti, bez da ih sve vidiš, je po meni besmisleno. Za ostalo tu su pravila i moderatori. Kome se ne sviđa, traži forum koji mu paše i tjt. Uglavnom, ignore usera bi ja ukinuo potpuno. Razlog je jednostavan, ovo je potaknula rasprava oko filmova, a član kojeg bi tamo ignorirali možda daje vrhunske savjete oko, štajaznam, samo primjer, baza podataka. A ovo je Pcekspert forum. A ovo gore mi je onako, posvađali se radi filmova pa te ne želim vidit, ali ako naletim na tvoj savjet oko nečeg što mi treba, da mogu škicnut nabrzaka.
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 31.12.2021. u 07:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]()
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Ne vidim ništa loše u skripti. Ionako će ju koristiti manji broj ljudi, a samo zatamni korisnika. I dalje se vidi da je netko to nešto napisao, samo ne vidiš tko i što ukoliko imaš više korisnika blokirano. Niti ugrađeni ignore ne blokira po forumima nego sve poruke korisnika. Jedina je razlika što ovaj blokira i admina/moderatora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Nemam pojma zasto je nastala ova skripta pa sam isao pronjuskati. Nemam komentara. Komentiram kod skripte. Covjek je s 10 redova teksta dao veci doprinos forumu nego neki korisnici za cijelog svog staza. Eno takvih mi je puna ignore lista. Ignore lista je super stvar kada se koristi mudro, a ne iz obijesti ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Ne znam, meni je Mommistake super, vi ste osjetljivi narod ![]() A uostalom, koji će mi vrag na forumu ljudi koji se slažu sa mnom? Tako mogu pričati u ogledalo i klimati glavom. Možda nekom korisno, meni ne. A za one trollere i ekipu, modovi sasvim promptno reagiraju na prijavljene postove, tako da ne diram dok radi.
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Malo skraćena verzija : https://youtu.be/NVDT1ARABvE Zadnje izmijenjeno od: spawn. 31.12.2021. u 12:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Zamolio bi moderatore da potvrde moje davne sumnje da je Bubba najčešći user na nečijoj ignore listi. Također molim da se objavi top 5 korisničkih imena koji su nekome na ignore ![]() Mogli bi neku kladaru oko toga organizirat... Fala
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
xlr, au bogati kakav amaterski propust s moje strane ![]() Ovo što pomo kaže je nešto s čime se mogu načelno složiti, ali generalno smatram da od više opcija glava ne boli. Tako se svakome daje na ravnanje što će i kako raditi u skladu s osobnim potrebama. Praktično se ova funkcionalnost može prošiti na način da se odnosi samo na pojedine teme, na taj način bi se smanjila mogućnost propuštanja moguće korisnih informacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
PRO
|
Zašto bi Bubbu netko stavija na ignore listu? pa svaki njegov post je zlato. ![]() Meni Brko reka da je on drag čovik, u stvarnosti ozbiljan i pristojan, ne bi nikome odgovorija, ne ne ne ![]()
![]() |
#14 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
bubba je kralj samo treba malo zagrebati povrsinu ![]() ali da slazem se sa pomo ako ti se netko ne svidja ignor i idemo dalje. kako bi rekao moj prijatelj nije mama pi*ku rodila ![]()
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Shvacas da je razlog koji to zelis neprihvacanje cinjenica? To je krivi razlog za koristenje te funkcije. Forum je tu da se raspravlja , dokazuje cinjenicama i nesto nauci. Nema te osobe koja sve zna i uvijek bude u pravu. Osobno te ne poznam ali sam te, po tvojim starim postovima smatrao jednim od normalnijih i bistrijih starosjedioca ovog foruma. Nakon postova zadnjih par tjedana moram reci - bez sprdanja ili omalovazavanja - sa naglaskom da to jedino ti sam sebi mozes dati odgovor ili oni koji te poznaju - jesi ok? Jer zadnjih par tjedana su ti postovi cudni, nekarakteristicno spamerski i uz totalno ignoriranje svega oko tebe.
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Napisem uputstvo kako nesto napraviti, koje alate koristiti da postignem nekakvo ubrzanje na jednostavan nacin... Dodatno napravim brdo testova da ukazem na razlike u brzinama... U storage industriji sam profesionalno nekih 20 godina, prilicno sam uvjeren da neke stvari znam bolje od mnogih na ovom forumu... I onda vas dvojica krenete na mene ko da sam neki zlocinac iz James Bonda i da natjeravam forumase da si unistavaju kompove... Dajte se malo zbrojite...
![]() |
![]() |
#19 |
PRO
|
Ne zaboravi da i bicikliste ne volis. Takvi su gori od mrzitelja pasa. ![]() Ne znam, meni je calypso standardno isti, upotrijebio sam njegov RAMdisk ideju za caching browsera i zaista brze učitava stranice. Hvala! ![]()
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo za RAMDisk ne znam uopce kako komentirati... Molim... Ali sad ce i tebe razapeti ova dvojica koji su se na mene okomili... Da sam na tvom mjestu, koristio bih auto-cenzuru...
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Mod - jel moze prebacivanje ovog zadnje posta od Ivo_Strojnica (https://forum.pcekspert.com/showpost...9&postcount=21) u temu https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=322514 da ne prljamo ovu temu...
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa - da. Pišeš kao da te dotični popljuvao do dna što nije tako (čak bih rekao da ima suosjećanja za tebe). Al da mi je dotični uzor - je - ne samo zato što kaže što misli ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
PRO
|
ajde ajde, obojica ste bili grozni ![]() Umisto da predložite neke testove (osim štoperice ![]() Sram i stid, kolege forumaši. Mislim da se triba ispričati uz pivu i kebab.
![]() |
#24 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Ubiste topic. Poanta (skripte) jeste u tome da se spriječi totalni derail teme, svejedno što u ovom slučaju to možda i nije najbolja primjena. U naslovu teme fino piše ključna riječ "diskretno".
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
![]() |
#27 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne razumijem zašto bi netko zabranio ignore funkciju. Prirodno je da nekome smeta način na koji netko opetovano (ne)doprinosi ovom forumu i da mu (ili njoj) unosi nemir odnosno kvari raspoloženje posebno kada npr. netko u kilometarskim quoteovima vuče za jezik u stilu neotesanog teenagera pa nakon takvog posta nitko nije puno pametniji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
Gle. Bubba mozda ima ostar nastup al nije glup i ima ohoho iskustva i znanja u tintari. A Calypsa nije nitko u onoj temi vrijedao niti omalovazavao. Mnogo toga napisanog su nebuloze koje s obzirom da dolaze od nekog tko se smatra strucnjakom za storage u najmanju ruku upitne. I kaj sad je rijesenje izolirat se od tudih misljenja i uputa i potencijalnih cinjenica samo zato jer ti ne pase ono sto drugi kazu? Ajd molim te pa to je bas suprotnost zdravih forumskih diskusija. Ako netko nekog vrijeda to je protiv forumskih pravila i te osobe se onda sankcioniraju od strane moderatora/admina. Ovakav "workaround" je samo jedna od "bolesti" danasnjeg svijeta i iskvarenih meduljudskih odnosa gdje individue nemogu prihvatiti kritiku na vlastiti rad (a kritika bi uvijek trebala biti konstruktivna, nikad omalovazavajuca). To sto se kolega izolira od neistomisljenika i posta vise postova odjednom umjesto da sazme sve u jednom postu i reakcija koju ima na sve su znakovi Burnouta , moze biti nesto drugo, kao sto sam napisao ne poznajem ga osobno i nemogu suditi ali se Calypso dosad nije tako ponasao. Ako se kaze da covjeku mozda treba pomoc to nije omalovazavanje nego iskrena zabrinutost. A onda nije rijesenje da se osoba sa pshiholoskog aspekta izolira , bas naprotiv to moze zavrsiti kobno. I bas zato sto sam vidio to kod 2 kolega od kojih je jedan od prosle godine 2 metra pod zemljom - zato pisem ovaj post.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Što god da se događa se nekime na forumu to se preko foruma sigurno neće rješavati. Da pojedincima fali etikete, fali im itekako i razumljivo je da se drugi od istih žele izolirati. Znanje, iskustvo, IQ i što god četvrto i peto s time nemaju nikakve veze.
![]() |
#30 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
NHF Tomek ali ni ti ni ja ne znamo zašto bi netko nekoga ignorirao. Svatko ima svoje razloge i tko smo mi da to preispitujemo? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|