|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Crt 19''
Kao prvo, pozdrav svima na foruma... Dakle bacimo se odmah na stvar, tražim dostojnu zamjenu za svoj 17'' Sony E220, naime ženin Acer 7377XE je izdahnuo neki dan tako da Sony odlazi na njenu kantu a meni treba koliko-toliko dostojna zamjena ![]() S obzirom na dosta slabu ponudu CRT-a izbor se sveo na Samsung SM997MB 19'' DynaFlat ili Hyundai 19" ImageQuest Q995S, 96kHz, DynaFlat-X Ako neko još neku bolju varijantu slobodno nek predloži Tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
SM959NF 19'' Natural Flat |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Nalazi se u sljedećim cijenicima: Derbi informatika Infocor Media Lab Netra Bajting Pa probaj zvat i pitat
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Iako su mi Media Lab i Bajting malo daleko (Split i Pula) lol Evo edit, nije mi se dalo cekat pa sam iso sad zvat, ima jos neko neku ideju osim 959tke, ili ih nema uopce ili nemaju trenutno a neznaju dal ce ih dobiti i kad (ovo bi bilo za onaj topic biserne izvjave servisa) ? E i ako moze da je po cjeni u rangu sa ovima do sad (znaci oko 1500 ili koja kuna vise) Zadnje izmijenjeno od: Alien_200581. 23.01.2006. u 19:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
595 zasad cini se nema nigdje za ubost, a ja nemam bas cajta a ni volje cekati... (sad mi je spojena skretnica na obadve kante i na mog starog Sony-a MSE220 ali ni to je smo privremeno rješenje...) Znam da je 595 pila ali cini se da ih ima sve manje i manje iz dana u dan (ako ih i ima jos opce u ZGu) a upitno je koliko budu ovi nasi distributeri koji forsaju LCD naručivali još koju seriju... Neka biserka mi je cak u jednom servisu rekla da nezna dali ce imat taj model, da sad nemaju nikaj na lageru, i da nezna ako dođe i kad dođe kolka ce mu biti cjena, kao nek nazovem za 2 tjedna lol. Bum još sutra probao negdje locirati kojega, ko zna... A ako ne, kakav je ovaj Hyundai Q995S ? Vidio sam da je u nekim starim postovima ovdje pobrao dosta dobre kritike a nije ni skup (mislim da je cak jeftiniji od Samsung SM997MB za koju kunu) pa možete koju packu ili pohvalu i o njemu ako ga ima neko doma ![]() Ili ako se moze povuci paralela Dyna-Flata i Sony-evog Trinitrona, njega sad imam i s njim sam prezadovoljan samo sta Sony ne radi vise CRT pa eto moram na nekog drugog prec... Gledo sam nesto po webu ali mi se to sve cini malo prelijepo i prekrasno, više ja tu vama ekipa kaj cete mi vi rec vjerujem, nego tome kad Samsung veli da Dyna-Flat dere Trinitron, i ja bi napisao za svoj proizvod da je najbolji... Gledo sam i nekakav Philips 109B60 u Autronicu ali nemam baš nekakvih pozitivnih iskustava s Philipsom, staroj sam kad sam slago kantu uzo njihovu 17icu (neznam jel isti model ko i ovaj gore samo 17 ali opako nalikuju po slikama) i monitor je imao čudne boje po kutevima ekrana, a ista stvar je i na par komada koje je frend imal na poslu pa bi Philips htio izbjec ako je mogu, svaka cast njima i da pise da je Real Flat ali o tom potom... Pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
I dyna flat i trinitron imaju svojih prednosti i mana.. ja imam 997MB, i zadovoljan sam.. - mana mu je moire.. na ne-defaultnim rezolucijama.. (nije prestrasno al ga ima) Prednosti, puno je pliči, kao noviji model imas softwaresko podesavanje svih parametara iz OS-a... I boje su mu barem po onom sto sam procitao po netu bolje od trinitrona.. I nema one 2 iritirajuće žićice u sredini.
__________________ |
![]() |
#10 |
Premium
|
Cuj samo Natural Flat Samsungov se moze mjeriti sa Sonyevim trinitronom, DF nije trinitron tehnologija. Mislim da ti Ventex u Rijeci ima 959, pa probaj njih kontaktirati. Alternativa, mozda Mitsubishi? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Heh sad ideja ima puno i iskustava je mnogo, mozda bi bilo bolje da napravimo rollback na pocetak teksta... Ovako, kao prvo i osnovno treba mi dobar 19'' CRT (po mogucnosti neki noviji model da ne pretrazujem pola drzave da ukebam koji lol). LCDu ne vjerujem jer ko god ga je od mojih poznatih i na poslu i doma ima još uvjek za gaming nije ni do koljena mome CTRu koji je proizveden davnih dana dok LCDi nisu bili ni u pelenama... Bitno mi je kod monitora da podrzava 1024X768 na 100Hza i da dobro izvlači sliku na igrama i filmovima (Ne pale velike rezolucije jer sam ja generacija 386ica i DOS-a, kod igara npr. više volim glatko izvođenje i max detalje nego neke enormne rezolucije). I na kraju naravno cijena je tu dosta bitna tako da ako bi monitor ispao do 2 soma kuna bilo bi super... Romul, spomenuo si Mitsubishi, koji model i za kolko pinke ako znas ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Prijedlog za 19" CRT monitor: LG Flatron F920B (cca 1.600 kn) ili LG Flatron F920P (cca 1.800 kn). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Mitsubishi 930 SB, mislim da su ih u acord computers imali (bili zastupnici za NEC/Mitsubishi) Pitaj tamo malo. Sto se tice Samsunga, probaj vidjet sa Msanom u Zg oni su zastupnici za Hrvatsku, a Ventex ih ima 1695 kuna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Tnx na idejama ekipa, našao sam jedan servis koji možda ima 959 u ZGu tako da se potraga nastavlja... Bum sutra otišao tamo ili ih nazvao, držite fige da bu ovo prošlo bolje nego afera sa onom biserkom od neki dan... Kaj se tice 997ice pročitao sam na par mjesta katastrofalnu kritiku po webu tako da se nebi htio upustat u tak nekaj... Hyundai Q995S anyone ? Vidim da niko nije postao neke kritike (btw za Samsungovu 997icu piše da ima DynaFlat a za Hyundai DynaFlat-X, koja je opče razlika osim u nazivu ako je ima) P.S. Frend prodaje bas LG Flatron (i to mislim bas F920B, gledali smo kod njega mado na netu i novi dodje oko 1.6K kuna) pa ako neko oces slobodno nek se javi pa vas mogu povezati. Ja osobno nisam bas neki ljubitelj LGa tako da ako neko hoce lik ga oce prodati... Zadnje izmijenjeno od: Alien_200581. 25.01.2006. u 22:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
i ja trazim 959nf. zna li tko di bi ga mogao naci u RI. zvao sam ventex cts i net com (neslavno zavrsilo) i sad neznam sta mi jos ostaje. i koja bi trebala bit cijena jer ga je ventex svojedobno davao za 1690kn ali u ova dva gore navedena na webu pise za 2200 i 2600kn?????: hello2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Evo ovak, zvao sam i King i oni su rekli da se 959 više ne proizvodi i da ga nebudu dobivali više... Prokleta tehnologija, idem pročitati postove o LCDu i idem nekaj kupit jos danas dok mi zivci ne spale do kraja lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
probat cu si to utuvit u glavu bit cu sretniji, jer koliko vidim ovaj 959nf necu nigdje nac. danas sam zvao sve pc shop-ove i "nada". imao ga je jedan lik u burzi ali mi ga je netko preoteo pred nosom ![]() dakle da zakljucimo, necu pozalit sa LG-om? zanima me ponajvise zbog ociju pa ako netko ima iskustva da kaze koliko ovaj umara oci |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Doom-"višak" postova možeš i sam izbrisati sa edit/delete ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Eto ekipa samo da javim ishod... Jučer kupio SM930BF i zadovoljan sam, jedino dok se naviknem na 1280X1024 ![]() Ali osim toga monitor je prva liga, Quake 4 i filmeki izgledaju super, možda čak i za mrvu bolje neg na Trinitronu tako da moram priznati da sam ugodno iznenađen... Pozdrav i tnx svima na savjetima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |