|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Pomognite i meni - s939 konf.
Pozdrav! Trebalo bi mi nekoliko savjeta oko nove s939 konfiguracije... Zelja mi je da prodjem sto jeftinije, ali ipak bi htio da ta konfiguracija funkcionira i koristi kako treba standardnoj "kucnoj" funkciji ![]() Proc - vjerojatno 3000+ jer mislim da se ne isplati 3200+ (ili se varam) sad ne znam, dal da uzmem box i tray, ipak su na box 3 god gar, ali i oko 300 kn skuplja cijena... u slucaju traya treba mi i neki cooler - vazno da dobro hladi clockanog proca, ali sto tise maticna - eh tu se ne mogu odlucit. Htio bih uzeti sto bolju, odnosno sto stabilniju i brzu plocu sa sto boljim oc mogucnostima. Sli mi ne treba, mislio sam mozda dfi, nemam pojma, mozda mi je to overkill ukoliko postoje maticne za duplo manju cijenu a jednako dobre. Uglavnom tu mi trebaju vasi savjeti i razmisljanja mem - uzeo bih 1 gb memorije, mislim da je to za sada dovoljno (ili...) al koje? Htio bih da mi ne zadaje probleme dok budem clockao ![]() graf - e sad, tu isto ne znam sto, igrat cu se sigurno, ali nekako ne zelim dat vise od nekih 1500 kn max za grafu pa sto u tom rangu a da je tiho i da radi kako treba ![]() hard - uzeo bih ili 160 ili 200 gb, hitachi ili seagate, seagate ima 5 god garanciju, ne? Tu mi isto treba vas savjet, ono standardno - tisina, zagrijavanje, brzina kuciste i napajanje - tu sam se mislio isprsit, ali ipak mi to mogucnosti ne dopustaju ![]() dakle, napajanje do nekih 350 kn (mozda forton 350w 12cm vent?) a i kuciste u tom rangu... monitor - uzeo bih lcd, sad velicina.. ne znam.. ovisi o cijeni.. ako ima koji dobar 19" model do nekih 3000 kn onda super, ako ne onda 17" To je u biti to. Sad, jedini uvijet je da se kupuje u jednoj trgovini jer ce se uzimati na kredit i to u nekom shopu u rijeci Uzeio bih ja u linksu, ali se kredit realizira samo kod njih... Dakle u biti - hgspot i vemil. Iskreno se zahvaljujem na bilo kakvoj pomoci! Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
Eto jedna iz Ve-mila: CPU: AMD Athlon64 BOX 3000+, Sck939 1233,95 MBO: Epox 9NPA+ Ultra, s939, nForce4 Ultra, SATA, GLAN, FW 792,74 DDR: 512MB PC3200 (400MHz), SuperTalent (puta 2) 783,42 HDD: HDD HITACHI HDT722516DLA380 160GB SATA300 7200rpm 8MB 650,47 VGA: Gigabyte GF 6800GS, 256MB, TV out, DVI 1570,68 PSU: Chieftec power supply 400W, ATX 2.0, 2×12V, Active PFC, AFC, 12cm FAN 335,00 Case: Chieftec midi tower DG-01B-D-U, bez PS, crno, USB, Fire wire 325,00 Suma=5691,26 Za monitor čekaj od E.T.-a post. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
tomek, slazem se! samo... ja bih osobno radije neku atijevu grafu (vidio sam x800gto i xl, 1400 i 1650kn) ali ti si odluci. 6800gs je dobra graficka. fortron napajanje 350w, sve najbolje od mene i mojih "musterija" nigdje nisam vidio dvd przilicu... pioneer nebi preporucao jer ima nas kojima rade SAVRSENO, a drugima radi gadne probleme stoga, nec 3550 (370kn) ili 4550 (400kn), przi i dvd-ram kuciste-chieftec je kvalitetan, ali mozes malo ustedjeti tu i kupiti novatrona (cca 200kn bez i 300kn s lcd-om). radi se o lijepim i solidnim kucistima, domy_os je dosta hvalio edit: a cooler? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Puno hvala obojici.. upravo sam takvo nesto zamisljao ![]() Sto se tice graficke, znam da je tesko reci koja je bolja pa cu vjerojatno uzeti onu koja bude tada raspoloziva ![]() sto se tice dvd rw-a ne treba mi jer imam benq 1640. Mozda ipak za sad uzmem neko jeftinije kuciste pa za koji mjesec kupim neko "pravo" kuciste. I ako jos uhvatim 3200+ na akciji onda cu njega jer je svega 8 kn skuplji od boxanog 3000... nego, vidim da vemil bas i nema neku ludu ponudu boljih coolera, mislio sam ac64 al njega nema pa sto da uzmem do nekih 150 kn? Znaci sto se tice monitora cekam e.t-a? ![]() Inace, vemil je ok shop? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
-nVidiot-
|
Ve-mil je ok ali možeš jeftinije proći ako "miksaš" dućane... Od hladnjaka ja bi ti preporučil Zalmana jer ga i sam koristim (U Bingu je dosta jeftiniji nego negdje drugdje - a u Ve-milu je urnebesno skup). Kaj se tiče toga da sad kupiš jeftino kučište kasnije malo bolje to ti je bacanje novaca... Uzmi čifteka i točka! IMO rađe uzmi čifteka od 400W za taj komp nego Fortrona od 350W... Imaš u tom cjenovnom rangu (čiftekovom) i Fortrona od 400W. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ok. Odlucio sam se za čifteka i za napajanje i za kućište. Sad me muci dal je bolje da uzmem tog jeftinijeg čifteka od 342 kn i napajanje čiftek od 352 kn ili čiftekovo kućište koje ima i napajanje i dođe 740 kn. Radi se o *Chieftec midi tower CH-01SL-SL-B, 400 W, silver, USB, Fire wire.. odgovorite to i to mi je konacna odluka sto se tice kucista i napajanja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-nVidiot-
|
Gle nutra je to isto napajanje. Uzmi ono kaj ti bolje odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Ako uzimas iz Ve-mila onda si ogranicen na sljedece LCD monitore: 17": 1. Monitor Samsung LCD SM730BF 17", DVI Mozda i najbolji izbor jer ce ti relativno jeftino (2400Kn) odlicno ispunjavati sve zadace(odlican je za filmove i igre) i ostale ne bi ni gledao (ima i nesto boljih 17" ali oni prelaze 3k Kn a za to se imho vise isplati uzeti 19" LCD-jer vecina ljudi tu razliku nebi primjetila ni da stoje jedan pored drugoga)... 19": Od jeftinijih 19" LCD-a iz Ve-mila samo ovaj pruza vrhunske perfomanse u filmovima i igrama no na zalost dode oko 3500Kn... 1.Monitor Samsung LCD SM930BF 19", DVI, srebrno-crni Bing ga je imao u akciji za 3100 Kn pa pogledaj da li to jos traje... Izvan ve-mila mozes pogledati nove Beline-mene su odusevile...citao sam recenzije i bio skeptican prema hvalospjevima no uvjerio sam se da su monitori vrlo dobri cak i odlicni za tu cijenu(nesto jeftiniji od preporucenih Samsunga a tek nesto losiji), te neke Dellove modele... Ako gledas samo najbolje za filmove i igre izbor u HRV. ducanima je ocit: To je kod 17" LCD-a Samsung 770P,a kod 19" njegov "stariji brat" 970P... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
slazem se!! samo za cooler freezer64 pro... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Hvala svima na dosadasnjim savjetima. To je u biti to, jos me neke stvari muce.. proc 3200+ graf - 6800gs kuciste i napajanje - ciftek monitor - onaj samsung 17" sto je et preporucio hard - hitachi 160gb sata mem - gb ili gb i pol (ovisi do koliko cu konacno ic jer i ovako prelazi 8000 kn sto mi je bio neki psihicki limit - tj. mislio sam da se za te pare slozi puno bolja konf. ![]() muci me jedino maticna - nekako mi ne ide ta epoxica 3 pci utora, bojim se da ce mi biti premalo, nekako mi ne izgleda dovoljno dobro za tih 800 kn... ne znam skoro bih radije assrock dual sata da je ima ![]() ![]() i mozda jos i tipkovnicu i mousa? Sto mi preporucate iz vemila? Sto se tice coolera, njega cu morat uzet negdje drugdje (ac 64) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
epox je SUPER ploca, zvuk je realtek 7.1 i kvalitetran, tipkovnica-idipavidi i isprobaj, prewporucam logitech deluxe (58kn) i logitech b58 mis (cca 70kn) nece ti bit premalo, vec stigle prve pci-e kartrice, a ta ploca ima i firewire itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
OK- Vjerujem vam pa cu se odluciti za taj epox. A sto se tice memorije - zar nije bolji kingmax mozda 433 mhz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
je, ali samo u slucaju da se skrumpas i naletis na pravu seriju.... nekima je taj kingmax radio na 500mhz, a nekima nije mogao ni na 433mhz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
a ovaj samsung st? Kaze tip da nema niti jedne 6800gs na lageru. Sad sam na novim mukama.. ![]() Nekako sam se odlucio za 6800gs, sad cu izgleda morati traziti dalje... Mozda 6600 vivo, ali ipak mislim da je to vec "starija" kartica, a ja ne znam kada cu ponovno mijenjati karticu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
-nVidiot-
|
Nemaju u Rijeci na Lageru ili opčenito nemaju na lageru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Nema ni Gigabyte ni Gainward i nemogu ih dobiti u sljedecih tjedan dana? cudno... Uzmi onda: -Powercolor Radeon X800XL PCIE, 256MB, dual DVI ako ti j preskupa onda: -Gigabyte Radeon X800 GTO 256MB DDR, PCIE, TV-out, DVI odlicne kartice ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam jos provjerio, to mi je rekao tip na newsima da nema na lageru, sad u rijeci ili uopce neznam... Vidjet cu kada budem uzimao.... Ako ne bude, uzet cu valjda taj x800xl ili gto... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
i XL i GTO su ti dosta bolje od 6600GT... |
![]() |
![]() |
|