|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
S/PDIF surround output
Pozdrav ekipa, vec duze vrijeme pokusavam rijesiti problem, no neide mi... Na konfirguraciju iz "moj komp" je spojeno kucno kino (Sony DAV-DZ660) preko optickog izlaza. Instalirani su najnoviji driveri (Realtek HD Audio - Codec ALC892). Kada pustam bilo sta sto je stereo rade svi zvucnici, no imam problema sa 5.1 zvukom. Pokusao sam testirati zvucnike sa testom (u control panelu - postavke zvuka) i ne rade mi straznji (rear) zvucnici. Pokusao sam i sa DTS i sa Dolby digital formatom, prednji uredno rade, subwoofer radi i centar radi, no kad dodje do straznjih samo se cuje lagani zvuk na subwooferu, ali iz straznjih nema nikakvog zvuka. Pokuavao sam druge drivere no nema nikakvog pomaka, pa trazim od vas pomoc, nadam se da netko ima savjet. Zadnje izmijenjeno od: DejoGH. 24.08.2012. u 15:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ne shvacas problem... nije problem u reprodukciji zapisa u playeru, nego negdje u samim driverima. Meni vec u testu u driverima ne rade straznji zvucnici (DTS/DS encoding), rade samo prednji, centar i sub, dok ako testiram samo stereo rade svi. Nema nikakve veze sa postavkama u playeru posto do playera nismo ni dosli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Meni odlično radi veza s pojačalom preko toslinka. 2ch stereo radi kao 2ch stereo a 5.1 dts radi kao 5.1 dts. Nisam niti pokušavao 2ch stereo gurat na sve zvučnike, naježim se kada to čujem, pogotovo mjuzu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Nemam coax na maticnoj, samo optiku... morat cu posuditi od nekoga zvucnu i probat namjestit... neznam sta bih vise radio sa ovom onboard. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Podesi si spdif kao izvor u bs playeru ili kojem već playeru, podesi ac3 na 5.1, naravno, uključi optički izlaz i probaj kombinaciju s uključenim dts enkodiranjem i s isključenim pa vidi rade li svi zvučnici. Pusti si film koji sadrži 6 kanala. Probaj to pa javi. Meni je na integruši u cc-u taj prozorčić s zvučnicima bio samo za analogiju.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
u cc-u imam bas test za DTS 5.1 i njega kada pokrenem ide zvuk prvo na sub, pa na prednji lijevi, desni, pa na centar i onda na straznji lijevi i desni. No kad dodje do straznjih zvucnika nista se ne cuje, samo blagi zvuk iz subwoofera. Zvucna podrzava DTS, imam u driverima opcije za testirati DTS... ista stvar mi je i sa Dolby Digital-om (da ne podrzava nebi slalo zvuk na centralni, te kad bi slalo na zadnje culo bi se na prednjima kao stereo) EDIT: Evo pokusao sve moguce u playeru (GOM) i ja dobijem surround - DTS, no i dalje ne rade straznji zvucnici nego samo prednji/centar... Isto kao i u cc testiranju samo mi se na subu cuje tupi zvuk, znaci nikakav signal ne ide na straznje zvucnike. Problem sigurno nije u postavkama playera, posto je ista stvari u samim driverima, prije nego sto uopce ides pustit film na playeru. Zadnje izmijenjeno od: DejoGH. 28.08.2012. u 00:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Evo uspio sam srediti, problem je bio u receiveru. U postavkama receivera sam promijenio neke stvari (nasumicno) i proradilo je. Hvala na pomoci! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|