Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.08.2012., 14:04   #1
DejoGH
Premium
Moj komp

DejoGH's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
S/PDIF surround output

Pozdrav ekipa,

vec duze vrijeme pokusavam rijesiti problem, no neide mi...
Na konfirguraciju iz "moj komp" je spojeno kucno kino (Sony DAV-DZ660) preko optickog izlaza. Instalirani su najnoviji driveri (Realtek HD Audio - Codec ALC892). Kada pustam bilo sta sto je stereo rade svi zvucnici, no imam problema sa 5.1 zvukom. Pokusao sam testirati zvucnike sa testom (u control panelu - postavke zvuka) i ne rade mi straznji (rear) zvucnici. Pokusao sam i sa DTS i sa Dolby digital formatom, prednji uredno rade, subwoofer radi i centar radi, no kad dodje do straznjih samo se cuje lagani zvuk na subwooferu, ali iz straznjih nema nikakvog zvuka.
Pokuavao sam druge drivere no nema nikakvog pomaka, pa trazim od vas pomoc, nadam se da netko ima savjet.

Zadnje izmijenjeno od: DejoGH. 24.08.2012. u 15:25.
DejoGH je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2012., 08:44   #2
Deyo238
Grazie Michael
Moj komp

Deyo238's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Koji program koristiš za reprodukciju videa/zvuka...uglavnom u programu moraš podesiti da ti zvuk ide preko optičkog izlaza...evo za primjer VLC.

CPU: Intel Core i7 3930k C2 Sandy Bridge E 3200MHz @ 4500MHz (100x45 @ 1.288V) HT enabled
CLR: Corsair H100x
MBO: ASUS RAMPAGE IV FORMULA
RAM: Crucial DDR3-1600 2x8GB + 2x4GB (24GB) @ 1600MHz - 10-11-10-24-1T @ 1.535V
VGA: KFA2 GeForce GTX1070 8GB EXOC
HDD: ADATA SUV800 256GB ++ WD BLUE WD30EZRZ 3TB ++ WD Blue WD6400AAKS 640GB
PSU: Corsair CS550M 550W 80+ Gold Modular
BOX: Jonsbo W2
LCD: DELL P2417H 24" LED @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64

GSM: iPhone 11 black 4/64GB
ROM: latest iOS

Deyo238 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.08.2012., 11:24   #3
DejoGH
Premium
Moj komp

DejoGH's Avatar

Ne shvacas problem... nije problem u reprodukciji zapisa u playeru, nego negdje u samim driverima. Meni vec u testu u driverima ne rade straznji zvucnici (DTS/DS encoding), rade samo prednji, centar i sub, dok ako testiram samo stereo rade svi. Nema nikakve veze sa postavkama u playeru posto do playera nismo ni dosli...
Staro 25.08.2012., 12:43   #4
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
ja sam problem jednostavno rješio spajanjem preko coaxa. optikom mi je išao samo stereo i nikako nisam to mogao rješiti.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2012., 17:06   #5
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Meni odlično radi veza s pojačalom preko toslinka. 2ch stereo radi kao 2ch stereo a 5.1 dts radi kao 5.1 dts. Nisam niti pokušavao 2ch stereo gurat na sve zvučnike, naježim se kada to čujem, pogotovo mjuzu..
Staro 26.08.2012., 19:04   #6
DejoGH
Premium
Moj komp

DejoGH's Avatar

Citiraj:
Autor housel Pregled postova
Meni odlično radi veza s pojačalom preko toslinka. 2ch stereo radi kao 2ch stereo a 5.1 dts radi kao 5.1 dts. Nisam niti pokušavao 2ch stereo gurat na sve zvučnike, naježim se kada to čujem, pogotovo mjuzu..
Nemam coax na maticnoj, samo optiku... morat cu posuditi od nekoga zvucnu i probat namjestit... neznam sta bih vise radio sa ovom onboard.
Staro 26.08.2012., 21:49   #7
Nick7
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Jesi ziher da ti maticna podrzava DTS Connect ili Dolby Digital Live?
Nick7 je online   Reply With Quote
Staro 26.08.2012., 22:04   #8
housel
aka Sizif
Moj komp

housel's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Black_Hawk Pregled postova
Nemam coax na maticnoj, samo optiku... morat cu posuditi od nekoga zvucnu i probat namjestit... neznam sta bih vise radio sa ovom onboard.
Ne znam kako uopće preko optike testirati svaki zvučnik klikom. Meni je to do sada na svakoj zvučnoj fonkcioniralo samo analognim spajanjem na aktivni 5.1.
Podesi si spdif kao izvor u bs playeru ili kojem već playeru, podesi ac3 na 5.1, naravno, uključi optički izlaz i probaj kombinaciju s uključenim dts enkodiranjem i s isključenim pa vidi rade li svi zvučnici. Pusti si film koji sadrži 6 kanala. Probaj to pa javi. Meni je na integruši u cc-u taj prozorčić s zvučnicima bio samo za analogiju..
Staro 26.08.2012., 22:47   #9
DejoGH
Premium
Moj komp

DejoGH's Avatar

u cc-u imam bas test za DTS 5.1 i njega kada pokrenem ide zvuk prvo na sub, pa na prednji lijevi, desni, pa na centar i onda na straznji lijevi i desni. No kad dodje do straznjih zvucnika nista se ne cuje, samo blagi zvuk iz subwoofera. Zvucna podrzava DTS, imam u driverima opcije za testirati DTS... ista stvar mi je i sa Dolby Digital-om (da ne podrzava nebi slalo zvuk na centralni, te kad bi slalo na zadnje culo bi se na prednjima kao stereo)

EDIT:

Evo pokusao sve moguce u playeru (GOM) i ja dobijem surround - DTS, no i dalje ne rade straznji zvucnici nego samo prednji/centar...
Isto kao i u cc testiranju samo mi se na subu cuje tupi zvuk, znaci nikakav signal ne ide na straznje zvucnike.
Problem sigurno nije u postavkama playera, posto je ista stvari u samim driverima, prije nego sto uopce ides pustit film na playeru.

Zadnje izmijenjeno od: DejoGH. 28.08.2012. u 00:32.
Staro 28.08.2012., 00:45   #10
DejoGH
Premium
Moj komp

DejoGH's Avatar

Evo uspio sam srediti, problem je bio u receiveru. U postavkama receivera sam promijenio neke stvari (nasumicno) i proradilo je.

Hvala na pomoci!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno