Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.03.2006., 02:25   #1
Gargamell
Registered User

Datum registracije: Feb 2006
kako složit ventilatore?

eto uhvatilo me neko kopanje po kućištu i reko mogo bih stavit 2 nova venta 80mm nutra. ovako, kućerak ima 2 predviđena mjesta za dodatne ventilatore - jedno je drito ispod napajanja na stražnjoj strani, na koje sam mislio stavit da mi upuhuje zrak prema Zalmanu i optičkim uređajima.
druga rupetina je na plafonu kućišta odma iza napajanja, pa sam tamo mislio stavit da ispuhuje zrak van (il da stavim oba da deru zrak na komponente?).
znam da se čini banalno, al šta mislite dal ima koja bolja solucija za složit?
bitno mi je da imam što učinkovitiji propuh jer se sustav ljeti prilično "znoji" - zbog toga sam znao imat skinutu bočnu stranicu al onda se skuplja prašina po unutrašnjosti za popizdit.
thanx na savjetima
Staro 06.03.2006., 02:30   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Jel imaš još koji vent naprijed ili sa strane?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2006., 16:43   #3
Komek
Premium
Moj komp

Komek's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
ako ima na straznoj strani i iznad tj gore naj bolje bi ti bilo da si napravis mjesta za jedan bocni da ti puse po zalmanu a o ova dva da ti budu ispuh......
Komek je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2006., 23:49   #4
Gargamell
Registered User

isprika šta me nije bilo do večeras..... naime gecrklo mi MS-I napajanje na kompu pa nije baš bio upotrebljiv, al sve se dobro završilo pošto mi nijedna komponenta nije stradala. sad sam uzeo Chiefteca 410W i zasad radi sjajno!

Citiraj:
Autor domy_os
Jel imaš još koji vent naprijed ili sa strane?
naprijed postoje rupe za vent ali šta vrijedi kad je ispred njih vanjska maska od kućišta, al probat ću je nekak skinut dolje jer me baš boli briga za vizualni dojam kompa.
sa strane nemam niš, a ne želim se upuštat u bušenje stranice jer nemam pojma kako se takve stvari rade.
Staro 08.03.2006., 00:02   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Po nekom nepisanom pravilu bi bilo idealno ventove složit tako da prednji i bočni upuhuju zrak, a gornji i stražnji ispuhuju. Budući da ti imaš samo gornji, stražnji te napajanje, ne znam kolko je pametno stavit ih da ispuhuju zrak jer će time u kućištu nastat podtlak što nije baš dobro. Zasad stavi gornji za upuhivanje, a stražnji za ispuhivanje i vidi kak se ponašaju temp. Kasnije zamjeni, testiraj i na kraju odluči šta ti više odgovara. Svakako nek ti ovaj za upuhivanje radi na većoj brzini nego vent za ispuhivanje...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2006., 21:45   #6
Gargamell
Registered User

od skidanja prednje maske niš jer mi se sve čini da ne bi u jednom komadu išla dolje, pa sam stavio oba venta da upuhuju zrak unutra. zasad je OK, dok ne smislim šta ću s bočnom stranicom....
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno