|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
KASDA-2 računala
|
Test ADSL Synchronization: | PASS | Help |
Test ATM OAM F5 segment ping: | PASS | Help |
Test ATM OAM F5 end-to-end ping: | FAIL | Help |
Test PPP server connection: | PASS | Help |
Test authentication with ISP: | FAIL | Help |
Test the assigned IP address: | FAIL | Help |
Ping default gateway: | FAIL | Help |
Ping primary Domain Name Server: | PASS | Help |
Test your Ethernet Connection: | PASS | Help |
Test your USB Connection: | DOWN | Help |
Test ADSL Synchronization: | PASS | Help |
Test ATM OAM F5 segment ping: | PASS | Help |
Test ATM OAM F5 end-to-end ping: | FAIL | Help |
Test PPP server connection: | PASS | Help |
Test authentication with ISP: | FAIL | Help |
Test the assigned IP address: | FAIL | Help |
Ping default gateway: | FAIL | Help |
Ping primary Domain Name Server: | PASS | Help |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne možeš istovremeno koristiti oba kompa jer ti je Kasda u modem mode-u. Trebaš ga prebaciti u router mode. Pročitaj sticky 'Sve o ADSL-u'. Tamo ti je sve objašnjeno do najsitnijih detalja i za taj modem/router.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
Line Rate - Upstream (Kbps): | 192 |
Line Rate - Downstream (Kbps): | 1024 |
LAN IP Address: | 192.168.1.1 |
Default Gateway: | |
Primary DNS Server: | 192.168.1.1 |
Secondary DNS Server: | 192.168.1.1 |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako si sve napravio kako piše u Sticky - ju (i više puta jer katkad sve napraviš kako spada a rezultat ćorak), onda ti jedino preostaje nabavka poštenog routera ili modema/routera. Već je bilo primjera, na žalost, da se pojedini primjerci nisu mogli podesiti u router mode rada ni u ludilu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||||||||||||||
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
Izzmeđu polja QoS (Quality of Service) i State ti nedostaje VlanId polje u kojem sam ja imao oznaku N/A kada je kasda dobro konfigurirana prema u router modu? Ovako:
Jesi li točno slijedio upute stickya i CARNeta?
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||||||||||||||||||
Registered User
|
Pozdrav svima koji su htjeli da mi pomognu savjetom ili sugestijom ! Nije me bilo par dana doma pa se nisam javio, ali odmah da kazem da sam sve postavio kako treba i to par puta resetirao iprobao jer sam detaljno proucio upute i ni meni nije jasno zasto nema one opcije VlanId Ovako:
ali sam 100% siguran da sam sve dobro uradio a rezultat je opet isti da mi istovremeno ne mogu oba kompa biti na netu . |
||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Imaš li onu IPTV verziju Kasde? Prepoznat ćeš je po tome što iza ima 2 LAN porta pofarbana u zeleno, a 2 u crveno. Koliko se sjećam, 2 su namijenjena za IPTV, a samo 2 za normalan LAN. Portovi LAN 1 i 2 su za čisti LAN, a LAN 3 i 4 za IPTV. Možda te to hebe. Probaj ukopčati kompove na LAN 1 i 2.
![]() |
#8 |
Registered User
|
Probao sam sve opcije sad je trenutno u lan1 i lan2 ali je isto u svakom. Ovo je KD318MUI ADSL ROUTER bijela koja ima 1 USB i 4 Lan konekcije ali niti jedna nije obojena niti u kakvu posebnu boju I nije mi jasno zasto pise da je ADSL ROUTER ako ne moze da se namjesti u route mode. Ovo je poruka koju dobijem kada pokusam da spojim i drugi komp. Verifying username and password... Error 691:Access was denied because the username and/or password was invalid on the domain. E sad nije da bas ne razumijem engleski ali ne razumijem zasto mi javlja bas tu poruku kad je sve OK to jest mogu sa svakim pojedinacno da pristupim netu cak imam i share izmedju njih dva ali kad zelim istodobno sa oba na net onda to izgleda ovako. U prijasnjim postovima sam stavio kako izgleda kada udjem u setup za routing kasde i samo mi nije jasno gdje grijesim ili mozda ova kasda nema mogucnost routinga ? Zadnje izmijenjeno od: RoNy. 26.03.2007. u 10:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Kasda ima mogućnost routinga jer je modem/router. Obavijest da je kriv user/pass daje kada si već spojen s jednim kompom i hoćeš se spojiti s drugim na net sa istim podacima.
![]() |
#10 |
Registered User
|
Pa u cemu je kvaka ? Objasni mi ako mozes ,cijenim to sta pokusavas da mi pomognes ali daj neki konkretan prijedlog ako znas please ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Nažalost, nisam nikada svoju Kasdu bacao u router mode jer nisam imao potrebe za to tako da bi ti bio jako slaba pomoć. Daleko bolja pomoć bi ti bio Nikky koji i je pisao onaj članak o ADSL-u, a Darth ih je samo spojio s još nekima.
![]() |
#12 |
Registered User
|
Hvala ako bi se Nikky htio ukljuciti bio bih mu zahvalan jer sam upravo slijedio njegove upute i evo vidis kakav je rezultat |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
inace rony ja imam kasdu u router modu i radi perfektno dok je mome stricu izbacivalo isto ovo sto i tebi... sluzbeno objasnjenje t com tehnicara je da centrala izbaci pristup netu kada se preko jednoga usr namea prikopcaju dvije mac adrese ili ti dva racunala... kod strica sam probao dvije nove kasde nisam svoju nosio i sa obje je bilo isto. moje misljenje je da su nove kasde one sa tvom u banani zescoj i da radi toga nece raditi kako spada jer evo ja imam kod sebe kasdu stavljena je u route mode i radi vec 3 mjeseca bez gasenja sa time da sve leti ono jako sam zadovoljan. tako da jedino sto ti preostaje (imho jel) je da kupis neki switch u njega ukpocas kompove i onda njega u kasdu.
![]() |
#14 |
Registered User
|
Codiac Mozes li ti meni da posaljes tvoj backup.conf od kasde pa da probam kod mene idjakboz@si.htnet.hr |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Da iskoristim onu g * * * u reklamu: Jel me netko tražio? Najprije da utvrdimo koju verziju šugave Kasde imaš, ova zadnja iz IPTV edicije (kod nje su po dva porta različite boje zelene i crvene ako se ne varam) ili starija verzija bez IPTV podrške (sva četiri porta crne boje). |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ja imam ovu IPTV i isto imam ovakvih problema kao i on kod prebacivanja u router mod .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Pitanje : Kasda mi radi u modem načinu,šta dobijem da je prebacim u router mode...? ![]() Koristim je samo na jednom kompu. I da,kad sam išao postavke otvoriti,nisam mogao,jer nemam user i pass od Kasde,a nije 1234 niti 0000... Pa ko netko ima kakvu ideju..? ![]() Jer obično i kad spojim drugi komp na tu kAsdu (stara dakle,bez IPTV portova),onda diskonektiram svoj sa neta,upravo da bih se mogao ulogirati sa ovim drugim... Hvala na pomoći. ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
to te ja pitam
|
Kasda mi radi u modem načinu,šta dobijem da je prebacim u router mode...? ![]() Više kompova u isto vrijeme na net bez da jedan od kompova glumi server. Bolja sigurnost. Koristim je samo na jednom kompu. I da,kad sam išao postavke otvoriti,nisam mogao,jer nemam user i pass od Kasde,a nije 1234 niti 0000... Pa ko netko ima kakvu ideju..? ![]() username: admin password: adslroot Jer obično i kad spojim drugi komp na tu kAsdu (stara dakle,bez IPTV portova),onda diskonektiram svoj sa neta,upravo da bih se mogao ulogirati sa ovim drugim... Baci ga u router mode i to je to. Hvala na pomoći. ![]() Nema na čemu :-)
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
to te ja pitam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
Ok,vidim da će Kasda ipak ostati u modem režimu rada...bash mi se i ne zahebava sa onim šta nisam/neznam dosad... ![]() Ako zatrebam router mode,sad znam kako početi,hvala. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
Htio bih zamoliti nekoga kome radi kasda u router modu da mi posalje ako to nije problem onaj backupsetting.conf koji kasda formira , a nadam se da onaj kome to radi zna i napravit backup. Hvala unaprijed ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
@RoNy Obzirom da je tvoja "prijateljica KASD-a" iz starije edicije, jesi li probao po ovim (Upute za KASDA KD318-MUI aDSL modem – Carnet – Router mode (363 KB)) uputama?. Inaće ako ti netko pošalje backupsetting.conf nadam se da zna kako HexEditorom (treba da se nebi mijenjala struktura - dužina fajla) promjeniti sa x na mjestu svakog karaktera gdje piše accunt user i pass. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
Jesam prijatelju bas sve po uputama a imam ih i na CD-u sta sam dobio od T-coma uz Kasdu i ako si pregledao gornje postove mogao si vidjeti kakav je rezultat |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
Mogu se jedino ponovit sa textom iz 4. posta. Jedini dodatak bi bio da ako želiš - možeš invenstiraš u novi router (sa ili bez ADSL modema). Napomena, modem (ili router sa ugr. modemom) treba biti Annex B. Ostalo nije toliko bitno (pri tom mislim jeli router samo žični ili ima i Wlan). |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
|
Molio bih jos jednom, ako neko kome funkcionira Kasda u routing modu,moze da mi posalje backupsettings.conf na idjakboz@si.htnet.hr Hvala unaprijed ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|