|
![]() |
#1 |
običan user
Datum registracije: Apr 2006
|
Mali skor u 3D Marku 2001
Prijatelj na istoj kartici radi preko 20k markova a ja samo 15k...na nekim djelovima gdje njemu framerate ide 800, meni je 300....koristimo obojica 6600gt no on ima bartona 2500+.....jednostavno ne vjerujem da moze biti tolika razlika....Probao sam detonatore 7x.xx i zadnje 84.43, uvijek isti rezultat...3D Mark je 2001 SE Pro....Zanimljivo da u drugim 3D Markovima 03 05 i 06 imamo priblizno isti rezultat.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
i ja imam čudne rezove u 01 dobivam oko 10k, no to mi nije bitno jer u 03 imam 10k, u 05 skoro 4k i igre idu ok |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
JA se ne bih uopce uzrujavao... racunajte si te markove ovako: Ako u 01 imas preko 10 000, sve DX8 igre ce letit. Tak je skoro svejedno je li to 15k ili 20k. Za 03 bih rekao da ce sve kombinirane DX8/9 igre (znaci one s pocetka DX9 igara) letit ako imas iznad 6-7k. itd. Oni su mi mjerodavni samo u tom pogledu. Sve ostalo je bullshit. Sluze procjeni performansi stroja u igrama, i tako ih treba koristit.. a ne "ja imam veceg od tebe". A razlog zasto imas manji score.. a nemam pojma ![]()
![]() |
#4 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Khm... sad mi palo na pamet.. koliki je FSB na tvom procu kad je clockan, a koliki na njegovom?? Razlika je vec i u kolicini cachea na procu... pa onda jos da li su isti chipset ina plocama? Da li on ima DualChanell, a ti ne?
![]() |
#7 |
običan user
Datum registracije: Apr 2006
|
On ima Athlona 64 3200 ne oc-anog uz onaj stroj i da ima dual channel..I opet ima isti rezultat.....A brine me jer sam ja takve srece da mogu pristojno pogledati 3D Mark tek nekoliko godina kasnije kad skupim za dovoljno jak stroj....u 05 imam 4000 3D Marka (otprilike, mozda vise)...I ako negdje postoji usko grlo na mom kompu volio bih to rijesiti....Ali ako se stvarno radi o cache-u na procu, onda nema pomoci....Fala na odgovorima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Mislim da ti je proc usko grlo...barem sto se tice 3DMark2001SE. Za ove ostale markove ti i ovako vise znaci grafa..tako da ako ih hoces pogledat - promjeni grafu ![]()
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Isključi u driverima Wait for vertical refresh pa onda probaj...
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Proc ti je prespor za tu grafu... Idealan bi bio neki Barton 2500+ do 3200+ odnosno 2.5 GHz nadalje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005