|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
DIY Nothbridge cooler
Pošto mi grafa smeta bilokakvom drugom riješenju razmišljam da nešto sam iskemijam, ideja mi je probat složit nekakav heatpipe, nešto kao jako mali freezer. Koristio bih bakrenu cijev, tanku bakrenu pločicu za bazu i razrezani stari alu cpu sink. Ima li kakvih sugestija? Ima li ovo ikakvog smisla? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
cim bus i kak to napunil?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nisam ni sam siguran. Još sam u fazi nacrta. Trebam prvo nać dovoljno tanku cijev, pa ju savinut. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
prcknedl
|
savija se tako da napunis cijev pijeskom, grijes mjesto savijanja i savijas papagajkama ili eventualno pomognes cekicem. pazi da savijas OKO neceg (velke cijevi od grijanja naprimjer) cijev-mozda ona kaj smo nekad imali u kuhinji izmedju starog niskotlacnog bojlera i pipe(cijev, ne slauf) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Da, to sam i ja mislio. U principu, mislim da bi cijev od nekakvih 5 mm promjera bila dovoljna. Pa onda kraj cijevi provučem kroz razrezani cpu stock cooler i onda na to 40 mm vent, ako nadjem dovoljno tihog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
dva dupla Stocka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
S obzirom na veličinu i namjenu cijevi mislim da ću koristiti špricu za punjenje cijevi i stvaranje negativnog pritiska. uz odgovarajući ventil . |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Samo ti treba neki plamenik (propan/butan npr.) pa onda s njime grijes i dok ti pasta ne postane srebrnkasta ne stavljas cin, jel ti se inace nece otopiti dobro i nacuriti svuda gdje je pasta stavljena ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
prcknedl
|
trebas tekucinu koja isparava na nekoj normalnoj temp, da ti nebi pocelo odvodit toplinu tek pri 100°c (u slucaju destilirane vode). konzultirao sam profu iz kemije: alkohol, i to etanol, isparava ko blesav i usupt vuce toplinu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Najozbiljnije, imam ja šipke od srebra koje služe samo za to Lijepo to brenerom zavariš, kao kad variš auspuh, ali ovo je malo delikatnije.
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Evo ovaj lik je radio heatpipe za cpu: h**p://.benchtest.com/heat_pipe1.html Oprema je puno sofisticiranija od onog s čim ja raspolažem, ali mi se sviđa osnovna ideja za punjenje cijevi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
oprati pozornost i na gravitaciju, kako ces komp drzat i polozaj heatpipea, da ne bi vruci dio bio na chipsetu....i da, voda ne dolazi u obzir..... ja cak mislim da ti je mozda najbolje kupit freezera i prepolovit ga i savit malo heatpipeove.... bilo je ovdje nesto slicno o tome vec price, samo kaj su stavljali (neznam sad tko) zalmanov pasivac izraden od modela vf-700cu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Re: DIY Nothbridge cooler
Citiraj:
Ovo je mod za Dfi nf4 LP Ultra-D. Ovako su to riješili BlackMack i Daddy359. Vrhunski odrađen posao slikovito prikazan u fazama. http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=28141
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
e to je taj mod sa zalmanom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Dobra fora, ali neizvediva na mojoj konfi zbog pozicije chipseta i ati silencera kojemu je ventilator nekih 2 cm od northbridgea. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Evo skupio materijal: baza: razrezani AMD stock cooler (alu) pipe: 6mm iz petrokova hladni kraj: druga polovica alu coolera 40 mm spireov vent ( mozda neće trebati) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|